Yandex Metrica

Sitede Ara

Yağ değil adeta ilaç! Kalbi koruyor, felci önlüyor, cildi güzelleştiriyor! Her gün yarım çorba kaşığı içen uzun yaşıyor

Yağ değil adeta ilaç! Kalbi koruyor, felci önlüyor, cildi güzelleştiriyor! Her gün yarım çorba kaşığı içen uzun yaşıyor

Yemek yapımının olmazsa olmaz malzemesi zeytinyağı eğer kaliteli ise vücut için sayısız faydaya sahip oluyor. Yapılan çalışmalar da düzenli zeytinyağı tüketiminin bazı hastalıklardan dolayı ölüm riskini önemli derecede düşürdüğünü ortaya koyuyor. Bu yağ cilt için de bakım ürününden farksız. 

Sağlık

13.07.2024, 11:34

Ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde yaygın olan zeytin yetiştiriciliği aslında yağ sektörünün en önemli kolu. 

Çünkü sağlıklı yaşamın en önemli unsurlarını içinde bulunduran bu nimetten elde edilen yağdaki şifa hiçbir ilacın içinde yok.

Yemek yaparken de çok kullanılan zeytinyağının katkısız, yani has olanlarını tercih etmek ise büyük önem taşıyor. 

Çünkü piyasadaki katkı maddesi içeren zeytinyağları faydadan çok zarar verici özellikte. 

Demans tanıdan 4 yıl önce işaret veriyor! Hafıza kaybı değil! Okuyunca çok şaşıracaksınız Demans tanıdan 4 yıl önce işaret veriyor! Hafıza kaybı değil!... Haberi Görüntüle

KALP DOSTU

İslâm Peygamberi Hz. Muhammed de “Zeytinyağını yiyin ve sürünün çünkü o bereketli bir ağacın ürünüdür.” buyurarak bu yağın önemine vurgu yapıyor. 

Zira insanı özellikle kalp damar hastalıklarından çok önemli oranlarda koruyor. 

Ballı yoğurt sevenler bu habere çok şaşıracak! İnanılmaz bir etkisi ortaya çıktı Ballı yoğurt sevenler bu habere çok şaşıracak! İnanılmaz bir etkisi... Haberi Görüntüle

GÜNDE YARIM ÇORBA KAŞIĞI İÇİN

İnsanoğluna hediye edilen bu değerli nimet ile ilgili 92 bin kişi üzerinde bir çalışma da yapıldı. 

Günde yarım çorba kaşığından biraz fazla zeytinyağı tüketenlerde tüketmeyenlere göre alzheimer ve parkinson gibi hastalıklara bağlı ölüm riskinin yüzde 29 oranında azaldığı gözlemlendi. 

Çocuk sahibi olmak isteyenlere kritik uyarı: Şehirlerden uzak durun çünkü... Çocuk sahibi olmak isteyenlere kritik uyarı: Şehirlerden uzak durun çünkü... Haberi Görüntüle

KANSERDEN KORUYOR

Ayrıca düzenli kullanımda zeytinyağının kalp damar hastalığına bağlı ölüm riskini yüzde 19; kansere bağlı ölüm riskini yüzde 17; solunum hastalıklarına bağlı ölüm riskini ise yüzde 18 oranında azalttığı belirlendi.

Yapılan diğer araştırmalarda ise zeytinyağının antioksidan, omega 3, omega 6, oleik asit içeriği ile dünyadaki en sağlıklı yağ olduğu ortaya çıkarıldı.

Bu yağın kronik hastalıklar, kalp rahatsızlıkları, inme, alzheimer, tip 2 diyabet ve bazı kanser türlerininin riskini azalttığına dair de sayısız makale mevcut.

Bu 8 alışkanlık ömrü 24 yıl uzatıyor! Özellikle birine çok şaşıracaksınız Bu 8 alışkanlık ömrü 24 yıl uzatıyor! Özellikle birine çok... Haberi Görüntüle

Kırmızı et sadece kansere yol açmıyormuş! Yeni bir hastalıkla bağlantısı bulundu Kırmızı et sadece kansere yol açmıyormuş! Yeni bir hastalıkla bağlantısı... Haberi Görüntüle

İNME RİSKİNİ DÜŞÜRÜYOR

140 bin kişilik bir çalışmada, zeytinyağı tüketenlerde, tüketmeyenlere göre inme riski daha düşük bulundu. 

Ayrıca daha başka birçok çalışmada zeytinyağından zengin bir beslenmeyle kiloyu korumanın mümkün olduğu ortaya konuldu.

Yirmilik dişi hayattan koparıyordu! Genç kadın 9 gün komada kaldı Yirmilik dişi hayattan koparıyordu! Genç kadın 9 gün komada kaldı Haberi Görüntüle

HERKES İÇİN İYİ OLMAYABİLİR

Uzmanlar dünyadaki en sağlıklı gıda maddesi zeytinyağının kaynağı olan zeytin ağaçlarının özel korunmaya alınması gerektiği görüşünde.

Çünkü bu ağaçlar yerin altındaki madenden de altından da değerli.

Ancak özellikle kalp sağlığı konusunda sıkıntı yaşayan kişilerin, kronik hastalıkları bulunanların ve yaşlıların zeytinyağı kullanırken dikkat etmeleri şart.

Demir eksikliği olanlar yıllarca yanlış beslenmiş! Asıl demir deposu bakın hangi et Demir eksikliği olanlar yıllarca yanlış beslenmiş! Asıl demir deposu bakın... Haberi Görüntüle

Telefon bağımlısı ebeveynlerin çocukları incelendi! Okuyunca canınız sıkılacak Telefon bağımlısı ebeveynlerin çocukları incelendi! Okuyunca canınız sıkılacak Haberi Görüntüle

CİLT BAKIM ÜRÜNÜ GİBİ

Zeytinyağı skualen ve E vitamini içeriyor. 

Skualen cildin nem tutmasını desteklerken, E vitamini cildin suyu emme ve tutma yeteneğini artırıyor.

Antioksidanlar açısından zengin olan yağ cilt yaşlanması ile ilişkili olan oksidatif stresle savaşıyor. 

Aynı zamanda cilt kollajenini arttırıyor.

Yağlı cilt kalıntılarını gidermek için zeytinyağı kullanılabiliyor. 

Zeytinyağı, yara iyileşmesine yardımcı olabilecek anti-enflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere de sahip. 

Çalışmalar, zeytinyağının diyabetik ayak ülserlerinin iyileşmesini destekleyebileceğini gösteriyor. 

Ciltle ilgili tüm faydaların yanında bu yağ gözenekleri tıkayıp sivilcelere neden olabiliyor.

2012 yılında yapılan bir araştırmaya göre, zeytinyağının topikal uygulaması cilt bariyerine zarar vererek hassasiyete ve atopik dermatite yol açabiliyor. 

Zeytinyağını cilt bakımının bir parçası olarak kullanmanın iki yolu var: Ana maddesinin zeytinyağı olduğu, etiketinde belirtilen ürünlerin kullanılması veya zeytinyağının doğrudan cilde uygulanması şeklinde. 

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading