Yandex Metrica

Sitede Ara

Yağlı karaciğer hastalığının tedavisi bulundu! Etkisini 3 ayda gösteriyor

Yağlı karaciğer hastalığının tedavisi bulundu! Etkisini 3 ayda gösteriyor

Fazla kilonun en ciddi yan etkilerinden olan yağlı karaciğer tedavisi olmayan bir hastalık. Uzmanlar bunun ilerlemesini durdurmanın ise bir yolu olduğu görüşünde. İşte 12 hafta süren çalışmadan elde edilen o yöntem.

Sağlık

17.09.2024, 19:26

Dünya çapındaki yetişkin nüfusun yaklaşık yüzde 2'sinde, yağlı karaciğer hastalığının ilerlemiş bir formu olan alkolsüz steatohepatit var.

Hastalığın ilerleyip gelişmesi, karaciğer sirozuna yol açabiliyor.

Aynı zamanda kalp hastalıkları gibi diğer ciddi hastalıkların riskini de artırıyor.

Sadece ağrı kesiyor sanıyorduk! Aspirinin bugüne kadar hiç bilinmeyen faydası ortaya çıktı Sadece ağrı kesiyor sanıyorduk! Aspirinin bugüne kadar hiç bilinmeyen faydası... Haberi Görüntüle

HASTALIĞIN İLERLEMESİ DURDURULABİLİR

Bugüne kadar alkolsüz steatohepatiti tedavi edebilecek bir ilaç geliştirmek mümkün olmadı, ancak ilerlememesi ve nüksetmemesi için hastalığı yönetmenin birkaç yolu var. 

Karaciğerdeki aşırı yağ, bu durumun temel özellikleri olan iltihaplanma ve yara izine neden olduğundan, hastalar için ana tedavi kilo kaybı.

Ancak insanlar genellikle kendi başlarına yeterli kilo kaybını sağlayamıyor.

Oxford Üniversitesi'nden araştırma diyetisyeni Dimitris Koutoukidis obezite ve tip 2 diyabet tedavisinde kullanılan, çoğunlukla çorba ve içeceklerden oluşan bir beslenme düzeniyle sağlanabilen hızlı kilo kaybının, alkolsüz steatohepatitin şiddetini azaltabileceğini öne sürüyor.

ABD'li bilim insanlarından korkutan kuş gribi açıklaması! Bu ilk kez yaşanıyor ABD'li bilim insanlarından korkutan kuş gribi açıklaması! Bu ilk kez... Haberi Görüntüle

M çiçeği virüsü için ilk aşı onaylandı! 4 hafta arayla 2 doz uygulanacak! M çiçeği virüsü için ilk aşı onaylandı! 4 hafta arayla... Haberi Görüntüle

16 OBEZ KATILIMCI İNCELENDİ

Araştırmacılar, alkolsüz steatohepatit ve orta ila ileri derecede karaciğer skarı olan 16 obez katılımcıyı inceledi. 

Katılımcıların 5'i kadın, 11'i ise erkekti. 

Çalışmanın başlangıcında katılımcılara kilo, kan basıncı ve kan örnekleri verilerek karaciğer sağlık durumlarını gösteren testler yapıldı. 

Bu testler iltihabın ne kadar ileri düzeyde olduğunu, yara izini ve karaciğerdeki yağ miktarını ortaya çıkardı.

Tüm katılımcılar, 12 hafta boyunca özel formüle edilmiş zayıflama programına katıldı. 

Gün içinde kendi seçtikleri dört ürünü tüketerek yaklaşık 880 kalori, gerekli tüm vitamin ve mineralleri topladılar.

Bir ay çaba gösteren kışa formda giriyor! İşte beslenme uzmanlarından 10 altın tavsiye Bir ay çaba gösteren kışa formda giriyor! İşte beslenme uzmanlarından... Haberi Görüntüle

İdrar kaçırma sorununa ilaçsız tedavi! Uzmanlar 3 ayda iyileşme garantisi veriyor İdrar kaçırma sorununa ilaçsız tedavi! Uzmanlar 3 ayda iyileşme garantisi... Haberi Görüntüle

TAKİP 12 HAFTA SÜRDÜ

İlk 12 haftalık dönemden sonra katılımcılar, 24 haftalık çalışma boyunca dengeli bir diyet sürdürmelerini sağlayan bir diyetisyenin gözetiminde kalarak yavaş yavaş çeşitli gıdaları diyetlerine yeniden dahil etmeye başladılar.

Katılımcıların ilk testleri 12. ve 24. haftalarda tekrarlandı ve dört haftada ek bir kan testi yapıldı.

14'ü, kilo verme programına büyük ölçüde sadık kalarak ve vücut ağırlıklarının ortalama yüzde 15'ini vererek 24 haftalık çalışmayı tamamlamayı başardı.

Çalışma, hızlı kilo vermenin katılımcılar için güvenli olduğunu gösterdi.

Bu haber kaygılı insanları ilgilendiriyor! Meğer o mineralin eksikliği sebep oluyormuş Bu haber kaygılı insanları ilgilendiriyor! Meğer o mineralin eksikliği sebep... Haberi Görüntüle

Pandemi ergenleri vurdu! Beyinlerindeki garip değişim bilim insanlarını bile şaşırttı Pandemi ergenleri vurdu! Beyinlerindeki garip değişim bilim insanlarını bile şaşırttı Haberi Görüntüle

DİYETİ YAN ETKİSSİ KABIZLIK

En yaygın yan etkinin kabızlık olduğu ancak bunun geçici ve hafif olduğu görüldü. 

Tekrarlanan testler ayrıca çoğu katılımcının karaciğer yağında ve karaciğer iltihabı ve yara izi belirteçlerinde önemli azalmalar yaşadığını ortaya çıkardı.

Uzmanlar, eğer katılımcılar çalışmanın bitiminden sonra da en azından kilo kaybının çoğunu korumayı başarabilirlerse, bunun karaciğer hastalığının gidişatını tersine çevirebileceğini belirtiyor.

Çalışmanın başlangıcında hipertansiyonu ve tip 2 diyabeti olan katılımcılarda sistolik kan basıncı ve kan şekeri kontrolünün bir belirteci olan hemoglobin A1C önemli ölçüde iyileşti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading