Yandex Metrica

Yiyip yiyip zayıf kalanları kıskanmaya son! TOFİ Sendromu zayıfları tehdit ediyor

Yiyip yiyip zayıf kalanları kıskanmaya son! TOFİ Sendromu zayıfları tehdit ediyor

Çevrenizde sürekli yemek yiyip zayıf kalan insanlar var mı? Artık onları kıskanmanıza gerek kalmayacak çünkü TOFİ sendromu kilosu az olanları tehdit ediyor. Peki TOFİ sendromu nedir? TOFİ sendromu neden tehlikeli? İşte cevaplar.

Sağlık

22.06.2024, 15:36

Doğuştan zayıfsanız bunun sağlığınızın iyi olduğuna dair bir işaret olduğunu düşünebilirsiniz, ancak dış görünüş her zaman doğruyu söylemeyebilir.

Vücut kitle indeksi 18,5 ile 24,9 arasında olan, ancak sağlıksız beslenen, aşırı içki içen, sigara içen ve hareketsiz bir yaşam tarzına sahip birinin organlarında gizli yağ olabilir.

Dışı ince içi yağlı TOFI (thin on the outside, fat on the inside) adıyla bilinen bir sendrom iç organlara yerleşen bu gizli yağlanmaya işaret ediyor.

Ve bu durum diyabet, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol gibi bir dizi sağlık sorunuyla bağlantılı.

Bahar nezlesi bu yüzden hemen geçmiyor! Uzmana göre suçlu kullanılan bir ilaç Bahar nezlesi bu yüzden hemen geçmiyor! Uzmana göre suçlu kullanılan... Haberi Görüntüle

Ünlü profesörden karaciğer yağlanması ilacına tepki: Allah size akıl fikir versin Ünlü profesörden karaciğer yağlanması ilacına tepki: Allah size akıl fikir... Haberi Görüntüle

BELDEKİ YAĞLANMA ORGANLARLA İLGİLİ

Diyetisyen Alison Clark'a göre belimizde taşıdığımız yağ iç organlarla ilgili.

İmmünolog Dr. Jenna Macciochi ise kitabında, kollarımızda, bacaklarımızda ve kalçalarımızda deri altında biriktirdiğimiz ağırlığa deri altı yağ adı verildiğini söylüyor. 

Bu metabolik açıdan daha sağlıklı tür olarak kabul ediliyor.

Ancak visseral yağ, iç organların çevresinde birikiyor ve sıklıkla karın yağı olarak adlandırılıyor. 

Çoğunlukla “aktif yağ” olarak adlandırılan bu yağ, metabolik sendrom için bir risk faktörü. 

Alison Clark'a göre iç organ yağı metabolik, yani vücudun uğraşması gereken kimyasalları ve hormonları üretiyor ve hormon kaynaklı kanserlerle ilişkili.

Sağlık Bakanlığı uyardı: Kurban Bayramı'nda et tüketiminde nelere dikkat edilmeli! Sağlık Bakanlığı uyardı: Kurban Bayramı'nda et tüketiminde nelere dikkat edilmeli! Haberi Görüntüle

İÇ ORGAN YAĞININ NE ZARARI VAR?

İç organlardaki yağ, insülin hormonunun çalışmasını zorlaştırıyor ve insülin direncine neden oluyor.

Bu da prediyabet ve tip 2 diyabetin yanı sıra obeziteye de yol açabiliyor. 

Mide, safra kesesi, meme, yumurtalık, endometriyal, prostat, böbrek ve karaciğer kanseri dahil olmak üzere 13 farklı kanser için risk faktörü.

2021 yılındaki bir araştırmaya göre, iç organlarda yağ bulunması aynı zamanda birisinin yağlı karaciğere sahip olduğunun da bir işareti olabiliyor ve bu da karaciğer hastalığına yol açabiliyor.

Aşırı kilolu veya obezseniz, elma şekline sahipseniz veya bira göbeğiniz varsa, büyük olasılıkla bir miktar iç organ yağınız vardır.

Bazı akıllı teraziler vücut kompozisyonunu hesaplamak ve durumun böyle olup olmadığını belirlemek için elektrik akımı kullanıyor. 

Kemoterapi değil bitkilerle kanseri yendi! Dahiliye Uzmanı Rıdvan Yıldız kanserin sevmediği yiyecekleri sıraladı! İlk sırada... Kemoterapi değil bitkilerle kanseri yendi! Dahiliye Uzmanı Rıdvan Yıldız kanserin... Haberi Görüntüle

Kırgızların ilginç yemek alışkanlığı! Akşam yemeğinde yedikleri şeye inanamayacaksınız Kırgızların ilginç yemek alışkanlığı! Akşam yemeğinde yedikleri şeye inanamayacaksınız Haberi Görüntüle

BEL ÖLÇÜMÜNÜ NASIL YAPMAK LAZIM?

Ancak Alison mezura kullanmayı tercih ediyor. 

Gerçek bel ölçümünüzü hesaplamak için göğüs kafesinizin alt kısmı ile kalça kemiğinizin üst kısmı arasındaki orta noktayı bulun.

Bu baharatlar her mutfakta olmalı! Tatlı isteğini anında bitiriyor Bu baharatlar her mutfakta olmalı! Tatlı isteğini anında bitiriyor Haberi Görüntüle

Kronik hastalara sıcaklık uyarısı: O saatler arasında dışarıda bulunmayın Kronik hastalara sıcaklık uyarısı: O saatler arasında dışarıda bulunmayın Haberi Görüntüle

UZMANLAR AKDENİZ DİYETİ ÖNERİYOR

İç organ  yağlanmasına karşı en etkili diyetin Akdeniz diyeti olduğu belirtiliyor. 

Et alımınızı azaltın ve daha fazla yağlı balık yiyin.

Tam tahıllar, baklagiller, kuruyemişler, tohumlar ve şifalı bitkiler de dahil olmak üzere diyetinizdeki meyve ve sebze çeşitliliğini artırın.

Diyetisyene göre, uyku da çok önemli.

Uyku iki açlık hormonunu etkiliyor: iştahı artıran ghrelin ve kendinizi tok hissetmenizi sağlayan leptin. 

Uyku eksikliği olması durumunda, bu hormonlar bozuluyor ve yiyecek alımı azaltılmaya çalışıldığında kaybedilen bir savaşla karşı karşıya kalınıyor. 

Bu kişiler akla hayale gelmeyen şeyler yiyor! Pika Sendromu nedir? Pika Sendromu tedavi edilir mi? Bu kişiler akla hayale gelmeyen şeyler yiyor! Pika Sendromu nedir?... Haberi Görüntüle

Kronik hastalara sıcaklık uyarısı: O saatler arasında dışarıda bulunmayın Kronik hastalara sıcaklık uyarısı: O saatler arasında dışarıda bulunmayın Haberi Görüntüle

DÜZENLİ EGZERSİZ ŞART

Uzmanlar iç organ yağlanmasına karşı düzenli egzersiz de öneriyor. 

Yetişkinlerin ya her gün bir miktar fiziksel aktivite yapması gerekiyor ya da haftanın tamamına 150 dakikalık orta yoğunlukta aktivite eklenmesi riski azaltabiliyor. 

Diyetisyen Alison Clark son olarak "Vücudunuzdaki kasları geliştirin. Kas kütlesini 30 yaşında kaybetmeye başlarız ancak metabolik olarak aktiftir ve siz uyurken bile kalori yakar. Spor salonuna gitmenize gerek yok; sadece bir litrelik şişe suyu kaldırabilir veya squat yaparak kendi vücut ağırlığınızı kullanabilirsiniz." ifadesini kullanıyor. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading