Yandex Metrica

Z kuşağındakiler olduklarından yaşlı görünüyor! Bilim insanlarına göre sebebi...

Z kuşağındakiler olduklarından yaşlı görünüyor! Bilim insanlarına göre sebebi...

Bilim insanları Z kuşağındakilerin elektronik sigaralar yüzünden yaşlı göründüğünü belirtiyor. 1997-2012 yılları arasında doğanları kapsayan bu dönemdeki kişiler e sigaralardaki nikotinin baş sorumlu olduğu görüşünde. 

Sağlık

13.09.2024, 15:37

Uzmanlara göre 1997-2012 yılları arasında doğan ve Z Kuşağı diye adlandırılan kişiler olduklarından daha yaşlı görünüyor.

Buna gerekçe olarak ise elektronik sigaraları gösteriyorlar. 

Araştırmacılar onlardan yıl çalan diğer faktörler arasında yaşam tarzı, beslenme, çevre ve stresin yer aldığını söylüyor. 

Okuduklarınıza inanamayacaksınız! Cep telefonu ve bilgisayarlar o kanserden koruyor! Peki nasıl? Okuduklarınıza inanamayacaksınız! Cep telefonu ve bilgisayarlar o kanserden koruyor! Peki... Haberi Görüntüle

Mikropların menzili ortaya çıktı! Rüzgar kaç kilometre sürüklüyor? Mikropların menzili ortaya çıktı! Rüzgar kaç kilometre sürüklüyor? Haberi Görüntüle

ELEKTRONİK SİGARA NASIL YAŞLANDIRIYOR?

Peki elektronik sigara neden erken yaşlanmayla ilişkili?

Uzmanlar, e-sigaralarda bulunan zehirli kimyasalların cildin koruyucu bariyerini kırdığı görüşünde. 

Dermatolog Bav Shergill'e göre, birçok cilt rahatsızlığının sorumlusu da nikotin. 

“Nikotin her türlü cilt problemiyle bağlantılı aktif bir maddedir. Akne, sedef hastalığı ve sivilcelerle ilişkilidir.” 

Yirmilik dişi hayattan koparıyordu! Genç kadın 9 gün komada kaldı Yirmilik dişi hayattan koparıyordu! Genç kadın 9 gün komada kaldı Haberi Görüntüle

NİKOTİN KOLAJEN LİFLERİNİ YOK EDİYOR

Araştırmacıya göre hem sigarada hem de elektronik sigarada bulunan nikotin, sağlıklı durumdayken kollajen liflerini kaldıracak elastik kolajen liflerini yok ediyor. 

Bu etkiler çok sigara içen veya elektronik sigara kullanan kişilerde daha belirgin. 

Ancak uzman, cilt kalitesinde bozulmaların daha genç yaşlarda da ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor. 

Eğer kişi sık sık sigara içiyorsa ve 40'lı yaşlarında değilse, ciltteki değişiklikler 20 yaş kadar erken bir zamanda bile görülebiliyor.

Bir ay çaba gösteren kışa formda giriyor! İşte beslenme uzmanlarından 10 altın tavsiye Bir ay çaba gösteren kışa formda giriyor! İşte beslenme uzmanlarından... Haberi Görüntüle

Gözleri kör olsun isteyenler bu keyfe devam edebilir! Doktor tehlikeli alışkanlığa karşı uyardı Gözleri kör olsun isteyenler bu keyfe devam edebilir! Doktor tehlikeli... Haberi Görüntüle

HAVA SICAKLIĞI BİLE ETKİLİ

Pratisyen Hekim Asiya Maula da, erken yaşlanma sıcaklık, kimyasallar ve nikotinin cildin yenilenme kabiliyetine müdahale etmesi nedeniyle cilde kan akışının azalmasının etkisinden kaynaklandığını belirtiyor. 

Sıcaklık ayrıca kuruluğa neden olabiliyor, bu da cildin donuk ve yaşlı görünmesinin bir sebebi. 

Nemsiz kalmış cilt, kollajen bozulması nedeniyle kırışıklık oluşumunu hızlandırabiliyor. 

Nikotinin toksik maddeleri termal hasara neden olduğunda vücut kendini onarmaya çalışıyor ve bu süreç iltihaplanma ile sonuçlanıyor.

Bu da bilim adamına göre ciltte kırmızı lekelere, kolajen hasarına, hatta cilt hastalıklarının ortaya çıkmasına neden oluyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading