Zayıflatıyor diye içenlere kötü haber! Bu içecekler hem kilo aldırıyor hem şeker hastası yapıyor

Zayıflatıyor diye içenlere kötü haber! Bu içecekler hem kilo aldırıyor hem şeker hastası yapıyor

Taze sebze meyvelerle yapılan smoothieler sağlıklı olduğu için sık tüketilse de beslenme uzmanları bunların şeker deposu olduğunu dile getiriyor. Bu içecekler aynı zamanda zayıflamaya da engel oluyor. 

Sağlık

06.10.2024, 16:35

Son yıllarda spor yapanlar tarafından tüketilen en moda içecek smoothie sanıldığı gibi faydalı değil. 

Beslenme uzmanı Zhanna Korobeinikova, bu içeceklerin diyetsel ve sağlıklı özelliklerine ilişkin iddiaların bir efsane olduğunu söyledi.

İçinde yok yok! Bu gıdaları yiyeceğinize aç kalın daha iyi İçinde yok yok! Bu gıdaları yiyeceğinize aç kalın daha iyi Haberi Görüntüle

MEYVEYİ DOĞRAMAK YANLIŞ

Smoothienin blenderde öğütülmüş meyveler, sebzeler ve otlardan yapılan boş bir içecek olduğunu belirten uzman, içinde kalan lif varlığı nedeniyle taze meyve suyundan farklı olduğunu dile getirdi. 

Ancak bunları doğramanın lif içeriğini azalttığını ve bir elma veya muzdan bir karbonhidrat bombasına dönüştüğünü açıkladı. 

"İçecek hızla kana karışır, glikoz seviyelerini yükseltir ve bu da güçlü bir insülin tepkisine neden olur."

Proteini bol yağı az! Kahvaltılarda bu peyniri yiyenlerin kemikleri çelik gibi oluyor Proteini bol yağı az! Kahvaltılarda bu peyniri yiyenlerin kemikleri çelik... Haberi Görüntüle

'Stressiz bir hayat istiyorum' diyenler okusun! En etkili alışkanlıkları açıklıyoruz 'Stressiz bir hayat istiyorum' diyenler okusun! En etkili alışkanlıkları açıklıyoruz Haberi Görüntüle

ŞEKER DALGALANMALARINA YOL AÇIYOR

Korobeynikova, smoothielerin meyve suyundan daha sağlıklı, ancak bütün meyvelerden daha kötü olduğuna dikkat çekti. 

Bir bardak genellikle birkaç günlük meyve gerektirdiğinden ve bu zaten "tehlikeli bir insülin inişli çıkışlı" olduğundan, smoothie'lerin bir diyet ürünü olup olmadığını sorgulamak gerektiğini dile getirdi.

Sabah kahvenizi saat kaçta içiyorsunuz? Diyetisyen Knubian Gatlin'e göre en doğru saat... Sabah kahvenizi saat kaçta içiyorsunuz? Diyetisyen Knubian Gatlin'e göre en... Haberi Görüntüle

SİNDİRİM SİSTEMİNİ OLUMSUZ ETKİLİYOR

Uzmana göre soothie içildiğinde gerekli sindirim gerçekleşmiyor. 

Çünkü tüketildiğinde bu gıdalar, gıda olmasına rağmen çiğnenmiyor. 

Bu nedenle beyin, organlara sindirim için gerekli enzimleri ve meyve sularını salgılayacak sinyaller vermiyor ve bunun sonucunda metabolik süreçler başarısız oluyor. 

Beslenme uzmanı diyetin dengeli olması koşuluyla smoothielerin atıştırmalık veya takviye olarak beslenmeye çeşitlilik katabileceğini ekledi. 

Ispanak, avokado, kivi, nane, chia tohumları, nane, limon, brokoli, salatalık, maydanozun yanı sıra filizlenmiş tohumlar veya mikro yeşillikler, bir avuç çilek, hindistancevizi gevreği ve hatta bir porsiyon protein ekleyebilirsiniz. 

Banyoda temizlemeyi unuttuğunuz 5 nokta! Tam anlamıyla mikrop yuvası Banyoda temizlemeyi unuttuğunuz 5 nokta! Tam anlamıyla mikrop yuvası Haberi Görüntüle

Bel ağrınızın sebebi satın aldığınız bir eşya için olabilir! Çok şaşıracaksınız Bel ağrınızın sebebi satın aldığınız bir eşya için olabilir! Çok... Haberi Görüntüle

KİLO VERMEYİ ENGELLİYOR

Başka bir beslenme uzmanı olan Alexey Kalinchev de smoothie diyetleriyle kilo verilemeyeceği konusunda uyardı. 

Ona göre smoothie içen kişilerde normalin yüzde 50 ila 80'i kadar enerji açığı oluyor. 

Bu kaçınılmaz olarak arızalara yol açabiliyor. 

Kişi önce kilo veriyor ve sonra tekrar şişmanlıyor. 

Diyetisyen Elena Vladimirova ise bağışıklık sistemini güçlendirmek için sonbaharda doğal yoğurt ve meyvelerden yapılan bir smoothie içilmesini önerdi.

Ona göre ruh halinizi iyileştirmek ve bağışıklığı korumak için düzenli ve dengeli yemek de yemelisiniz.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading