Sitede Ara

SAHA EXPO İstanbul'u salladı: 100 bin ziyaretçi 6,2 milyar dolar ticaret hacmi! Avrupa'nın en büyüğü...

SAHA EXPO İstanbul'u salladı: 100 bin ziyaretçi 6,2 milyar dolar ticaret hacmi! Avrupa'nın en büyüğü...

Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmelerinden biri olan SAHA İstanbul'un düzenlediği fuar, 22-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşti. Etkinlik, 100 bini aşan katılımcıyla sektör profesyonellerini bir araya getirirken, toplamda 6,2 milyar dolarlık bir ticaret hacmine ulaştı. 

Teknoloji

27.10.2024, 15:43

İstanbul Fuar Merkezi'nde 22-26 Ekim tarihleri arasında düzenlenen SAHA EXPO 2024, Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul'un ev sahipliğinde 100 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. Beş gün süren fuarda, toplamda 6 milyar 189 milyon dolarlık 133 anlaşmaya imza atıldı; bu anlaşmaların 4 milyar 332 milyon doları ihracat sözleşmelerinden oluştu.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve 6 bakanlığın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın (SSB) desteğiyle gerçekleştirilen fuarda, 1,200'den fazla firma milli teknolojilerini sergiledi. 121 ülkeden katılımın olduğu etkinliği, 5 farklı kıtadan 27 bakan, 6 Genelkurmay Başkanı ve 35 ülkeden 178 alım heyeti ziyaret etti. 

Ayrıca, 213 ürünün ilk kez sergilendiği SAHA EXPO, 25-26 Ekim tarihlerinde her yaş grubundan vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılandı. TUSAŞ'ın stant alanı ve terör saldırısında şehit olanlar anısına oluşturulan köşe, ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği alanlar arasında yer aldı.

Elon Musk çıldırdı! Starship roketi artık daha güvenli inişler yapacak Elon Musk çıldırdı! Starship roketi artık daha güvenli inişler yapacak Haberi Görüntüle

'ASKER OLUP BU ARAÇLARDAN KULLANACAĞIM'

Eşi ve çocuklarıyla fuarı ziyaret eden Hüseyin Meydan, "Her zaman gurur duyuyorum. Yerli ve milli savunma sanayinin gelişmesini bu duruma gelmesini her zaman gururla izliyoruz. Az önce geçerken de söyledim İnsanlık kadar büyük en azından çok güzel. KIZILELMA ve diğer savunma sanayi ürünleri de var. Bu işte daha da ilerleyecek Türkiye inşallah" ifadelerini kullandı.5 yaşındaki Yusuf ise, "Silah aracı çok büyük çok beğendim asker olup bu araçlardan kullanacağım" dedi. Murat Aşkeleten ise, "Özellikle böyle milli ürünlerimizle gururlanıyoruz, sektörden değiliz tamamen ülkemizde neler yapılıyor meraktan geliyoruz görüyoruz gururlanıyoruz o kadar kesinlikle yoksa başka bir mesleki tarafımız yok. Olanları görmek eve gittiğimizde çayımızı içerken gururlanmak için geldik" diye konuştu.

Instagram'dan heyecanlandıran haber! Güvenlik özelliklerinde değişime gidiliyor Instagram'dan heyecanlandıran haber! Güvenlik özelliklerinde değişime gidiliyor Haberi Görüntüle

'ÇOK İLERİDEYİZ ÇOK GELİŞTİK'

Fuarın Türkiye'nin sanayideki başarısını görünür kıldığını belirterek, Abdullah Mancı ise, "Çok güzeldi yakından helikoptere ilk defa biniyorum. Fuar sayesinde bu şekilde oldu. Bu fuar sayesinde ne kadar ilerlediğimiz gözle görülebilir oldu, televizyondan duyuyorduk dedi. Ali Yavuz, millileştiğimize vurgu yaparak, "Ülkemizin gururu GÖKBEY gerçekten müthiş bir şey inşallah daha yakın zamanda çok daha iyi şeyler yaparız diye düşünüyorum. Savunma sanayi çok gelişti yüzde 80'lere geldik yerli sanayide. Çok güzel şeyler olacak. Ben memnunum savunma sanayinde çok iyi yerlere geldiğimizi düşünüyorum. İnşallah daha da yüzde 100'lere çıkmamız lazım. Dışarıya bağımlılıktan kurtulmamız lazım. Yerli ve milli gururumuz GÖKBEY olsun, HÜRJET olsun çok ilerdeyiz şu anda çok geliştik" şeklinde konuştu.

SAHA EXPO’da, Türk savunma sanayisinde son dönemde geliştirilen araç ve platformların yanı sıra KOBİ düzeyindeki alt yüklenici ve tedarikçi firmaların yerlileştirdiği ürünler de sergilendi. ASELSAN, uçtan uca milli ve güvenli haberleşme sağlayan yeni ağ tabanlı sistemlerini, özgün mühendislik eseri olan yeni elektronik harp podlarını ve hava tehditlerine karşı yenilikçi çözümler sunan anti-drone sistemlerini ilk kez tanıttı.

Roketsan, Roketsan Pusu, LG-155 lazer güdümlü topçu mühimmatı ve L-OMTAS adlı orta menzilli tanksavar füze sistemini SAHA EXPO'da sergileyerek dikkat çekti. Ayrıca, HAVELSAN, dijital birlik teknolojisindeki en son gelişmeleri uygulamalı olarak gösterdi. ULAK Haberleşme, yerli 5G altyapı sistemleri ve güvenli iletişim çözümleri ile akıllı şehir uygulamalarını ziyaretçilere tanıttı. STM, Türkiye’nin ilk milli fırkateyni TCG İSTANBUL (F-515) ve MİLGEM Ada Sınıfı bir korveti, Sarayburnu ve Ataköy limanlarına demirleyerek fuar alanında sergilendi.

SAHA EXPO'da, ASTECH DEFENCE GÖKKURT Akıllı Mühimmat Ailesi'ni (GAM) ilk kez tanıttı. Türk savunma sanayisi tarafından geliştirilen TALAY, "Dünyanın ilk alçak irtifa çok amaçlı insansız hava aracı" iddiasıyla dikkat çekti ve etkinlikte ilk kez sergilendi. Askeri AC/DC ve DC/DC çeviricileri geliştiren Anova Ar-Ge Teknolojileri, kibrit kutusunun yarısı boyutundaki yeni ürünüyle de SAHA EXPO'da yer aldı. FNSS’nin 5. nesil zırhlı muharebe aracı PARS ALPHA 8x8, etkinlikte Türkiye'deki ilk tanıtımını gerçekleştirdi.

Ayrıca, ASPOWER tarafından geliştirilen yerli şarj kontrol kartı ve Mikro-Tasarım Elektronik'in savunma sanayisi için geliştirdiği ileri görüntüleme teknolojileri de fuarda sergilendi. Mikro-Tasarım, 1280 x 1024 çözünürlüğe ve 10µm piksel adım aralığına sahip yeni SWIR (Kısa Dalgaboyu Kızılötesi) kamerasını sektör profesyonelleri ve katılımcılarla paylaştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Teknoloji


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading