Yandex Metrica

Savaş Suriye'ye sıçradı: Ukrayna Özel Kuvvetleri Rusları Golan Tepeleri'nde avladı

2 yılı aşkın devam eden Rusya-Ukrayna savaşı Suriye'nin Golan Tepeleri'ne sıçradı. Kyiv Post tarafından elde edilen özel bir video, Ukraynalı HUR özel kuvvetlerinin Suriye'nin Golan Tepeleri'ndeki düşman kontrol noktalarına, kalelerine, yaya devriyelerine ve askeri teçhizat konvoylarına saldırdığını gösteriyor.

Dünya

04.06.2024, 08:49

HUR özel timi "Khimik", Suriye muhalefetiyle iş birliği içinde, Suriye'de Beşar Esad rejiminin yanında savaşan Rus paralı askerlerine saldırdı.

Ülkenin güney kesiminde, özellikle de Rus kuvvetlerinin yoğunlaştığı Golan Tepeleri'nde aktif çatışmalar sürüyor. Ukrayna Özel Kuvvetleri'ndeki bir Kyiv Post kaynağına göre, yılın başından bu yana, Ukraynalı ajanlar tarafından desteklenen isyancılar, "Silahlı Kuvvetlerin güç gruplaması" olarak adlandırılan bölgede temsil edilen Rus askeri tesislerine çok sayıda saldırı düzenledi.

Çin'den tarihi başarı: Ay'ın ilk kayalık örnekleri dünyaya geliyor Çin'den tarihi başarı: Ay'ın ilk kayalık örnekleri dünyaya geliyor Haberi Görüntüle

RUS-UKRAYNA SAVAŞI SURİYE'YE SIÇRADI

İsminin açıklanmaması kaydıyla Kyiv Post'a konuşan kaynak, düşman kontrol noktalarına, kalelere, yaya devriyelerine, askeri araç konvoylarına ve diğer hedeflere sürekli saldırılar gerçekleştirildiğini belirtti.

Bu saldırılar, savunma pozisyonlarına saldırmak için roket güdümlü el bombalarının ve el yapımı "Tarab" havan toplarının kullanımını ve ana hat boyunca yüksek hızda seyahat eden bir minibüs de dahil olmak üzere, komuta teli veya radyo kontrollü el yapımı patlayıcı cihazlar (IED'ler) gibi görünen saldırı araçlarını içermektedir.

WikiLeaks'in kurucusu Assange, casusluk suçunu kabul etti özgürlüğüne kavuştu WikiLeaks'in kurucusu Assange, casusluk suçunu kabul etti özgürlüğüne kavuştu Haberi Görüntüle

UKRAYNA ÖZEL KUVVETLERİ'NİN SURİYE'DE NE İŞİ VAR?

Rusya'nın 2015 yılında, iç savaş sırasında Cumhurbaşkanı Esad rejimini desteklemeyi amaçlayan Suriye'ye müdahalesi, binlerce Rus askerinin kalıcı olarak orada konuşlandırılmasına yol açtı.

Moskova, 2022 yılının sonbaharında Suriye'deki bazı asker ve teçhizatı Ukrayna savaş alanına kaydırdı ve bu durum, Suriye'deki birliklerini Ukrayna'nın bölgedeki saldırılarına karşı potansiyel olarak daha savunmasız hale getirdi.

Aynı zamanda, bölgede uzun süreli varlık gösteren Ruslar, Suriyeli paralı askerlerin Ukrayna'da konuşlandırılması için çok sayıda işe alım merkezi oluşturdu. Paralı askerlerin alımı, Rus işgali altındaki Khmeimim Hava Üssü'ndeki "Karşıt Tarafları Uzlaştırma ve Mülteci Hareketi Kontrol Merkezi" gözetiminde gerçekleştiriliyor.

Orada paralı askerlere Rus pasaportu veriliyor ve ardından Rus Silahlı Kuvvetleri'ne gönderiliyor. Mayıs 2023'te HUR Şefi Kyrylo Budanov, "Rus savaş suçlularını dünyanın her yerinde, nerede olurlarsa olsunlar yok etme" sözü verdi.

Ukraynalı HUR özel kuvvetleri, Suriye'nin yanı sıra Sudan'da da Kremlin yanlısı Wagner PMC paralı askerlerini avlamaya devam ediyor. Kiev Post tarafından Şubat ayında ele geçirilen önceki özel video , Ukrayna özel kuvvetlerinin Sudan Cumhuriyeti'nde Wagner PMC'den ele geçirilen Rus paralı askerlerini sorguya çektiğini gösteriyor.

Diğer görüntülerde Ukraynalı bir operatörün Rusça konuşan bir mahkumu sorguya çektiği görülüyor. Videoda yerel yönetimi devirmek için Sudan'a gönderilen bir grup Wagner PMC paralı askerinin parçası olduğunu itiraf ediyor.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

2

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading