Yandex Metrica

Sitede Ara

Savaşta bir ilk! KAAN'a rakip gösteriliyordu: Rusya'nın beşinci nesil savaş uçağı Su-57 düşürüldü

Savaşta bir ilk! KAAN'a rakip gösteriliyordu: Rusya'nın beşinci nesil savaş uçağı Su-57 düşürüldü

Kiev'in GUR askeri istihbarat teşkilatı Pazar günü yaptığı açıklamada, Ukrayna kuvvetlerinin Rusya'daki bir hava üssünde yeni nesil bir Rus Sukhoi Su-57 savaş uçağını ilk kez düşürdüğünü söyledi ve saldırıyı doğrulamak için uydu görüntüleri yayınladı. 

Dünya

09.06.2024, 16:19

GUR, Telegram gönderisinde Rus Su-57 savaş uçağının nasıl vurulduğu veya saldırıyı hangi Ukrayna askeri biriminin gerçekleştirdiği konusunda bilgi vermedi. Kendisine Fighter Bomber adını veren tanınmış Rus askeri blog yazarı, Rus Su-57 savaş uçağına yönelik saldırı raporunun doğru olduğunu ve uçağın drone ile vurulduğunu belirtti.

GUR, uçağın Ukrayna'daki cephe hattına 589 kilometre uzaklıktaki Akhtubinsk havaalanına konuşlandırıldığını söyledi.

Suudi Arabistan duyurdu: Hac ibadeti için kutsal topraklara giden 1301 hacı adayı vefat etti Suudi Arabistan duyurdu: Hac ibadeti için kutsal topraklara giden 1301... Haberi Görüntüle

RUS SU-57 DÜŞÜRÜLDÜ

GUR, fotoğraflara eşlik eden bir notta, "Fotoğraflar, 7 Haziran'da Su-57'nin sağlam durduğunu ve 8 Haziran'da da yakınında patlama kraterleri ve yangın hasarından kaynaklanan karakteristik yangın noktalarının bulunduğunu gösteriyor." dedi. 

Moskova'nın sahip olduğu devasa füze cephaneliğine sahip olmayan Ukrayna, Rusya'nın derinliklerindeki hedefleri vuracak uzun menzilli insansız hava araçları üretmeye odaklandı.

Rus blog yazarı Fighter Bomber, savaş uçağının şarapnel parçasıyla vurulduğunu ve uçağın tamir edilip edilemeyeceğinin belirlenmesi için hasarın şu anda değerlendirildiğini bildirdi.

FETÖ son kozlarını oynuyor: Biden'a acil baskı çağrısı FETÖ son kozlarını oynuyor: Biden'a acil baskı çağrısı Haberi Görüntüle

KAAN İLE KIYASLANIYORDU

Blogcu, uçağın tamir edilemeyecek durumda olmasının Su-57'nin ilk muharebe kaybı olacağını da sözlerine ekledi.

Rus devlet haber ajansı RIA Novosti'nin askeri muhabiri Alexander Karchenko , saldırıyı hemen kabul etmese de askeri uçakları koruyacak hangarların bulunmamasından şikayet ettiği bir mesaj yayınladı.

Rus Su-57 avcı uçağı, savaş alanında çeşitli rolleri yerine getirebilen ağır bir savaş uçağıdır. ABD savaş uçağına rakip olacak beşinci nesil savaş uçağı olarak lanse edilmesine rağmen, geliştirilmesindeki gecikmeler ve 2019'daki kaza nedeniyle sıkıntı yaşadı.  Öte yandan Su-57 Türkiye'nin ilk 5. nesil savaş uçağı KAAN ile kıyaslanıyordu.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading