200 km hızla suya 3 metre yakından uçan bombalı İHA istediği her gemiye çarpacak! TALAY gençlerin gurur projesi oldu

200 km hızla suya 3 metre yakından uçan bombalı İHA istediği her gemiye çarpacak! TALAY gençlerin gurur projesi oldu

Bir seyir füzesi gibi davranan sabit kanatlı insansız hava aracı TALAY, düşman deniz platformlarına karşı çok önemli bir tehdit olmayı vaat ediyor. 

Savunma

18.10.2024, 15:06

İHA tasarımcısı genç mühendislerin kurduğu Türk savunma firması Solid Aero, göreve özel sıradışı bir hava aracını SAHA EXPO'da tanıtmaya hazırlanıyor.

'Dünyanın ilk alçak irtifa çok amaçlı insansız hava aracı' iddiasıyla ortaya çıkan TALAY, 22-26 Ekim 2024 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek SAHA EXPO'da yer bulacak. 

Deniz hedeflerine kamikaze saldırılar için tasarlanan TALAY, 2,60 metre kanat açıklığına ve 2 metre gövde uzunluğuna sahip. Suya sadece 3 metre irtifada uçan TALAY, düşman radarlarını atlatarak hedefine saatte 200 kilometre hızla ilerliyor. 

Seyir füzesi özellikli deniz İHA'sı TALAY

30 kilogram harp başlığıyla düşman deniz platformlarına karşı önemli tehditlerden biri olmaya aday görünen TALAY, savunma, saldırı ve caydırıcılık görevlerinde etkili, yüksek performanslı bir platform olarak görev yapacak.

TALAY, düşman gemilerini ve deniz kenarındaki üsleri operasyon dışı bırakabilecek, deniz üzerinde hızlı müdahale gerektirecek görevleri yerine getirebilecek.

Milli Savunma Sanayimizin gururu! Yerli mühimmatla donatılan ANKA III, hedefi tam isabetle vurdu... Milli Savunma Sanayimizin gururu! Yerli mühimmatla donatılan ANKA III, hedefi... Haberi Görüntüle

ZAMAN ZAMAN SUYU YALAYARAK İLERLİYOR

TALAY'ın inebildiği en alçak irtifa 30 santimetre. Yani zaman zaman suyu adeta yalayarak ilerliyor. Azami 150 metre irtifaya tırmanabilen TALAY sayesinde şirket, deniz operasyonlarına yeni bir boyut kazandırmayı hedefliyor. 

Alçak irtifada uçuş yeteneği sayesinde radara yakalanma olasılığı çok düşük olan TALAY, saatte 200 kilometrenin üzerinde sürate ulaşıyor ve hedefindeki olası deniz platformlarının hepsinden hızlı hareket ediyor. 3 saate kadar havada kalabilen TALAY, karada da belli bir mesafe alçak irtifa uçuş yapabiliyor.

Yüksek faydalı yük taşıma kapasitesi ile TALAY, çok çeşitli görevlerde kullanılabiliyor ve operasyonel esnekliği artırıyor. TALAY, ağırlığının yarısına karşılık gelen 30 kilograma kadar faydalı yük taşıyabiliyor.

Sistem ve uçuş testleri devam eden TALAY'ın elektrikli modelinin geliştirme sürecinin 3 ay sonra tamamlanması hedefleniyor.

Yüksek yerlilik oranına sahip TALAY'ın, 7 metre kanat açıklığına sahip deniz karakolu modelinde yerli motor kullanımına yönelik olarak yıl sonunda TEI ile çalışmalara başlanacak.

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading