Yandex Metrica

Artık gizlemek yok: ANKA-3 nükleer başlıklı Pakistan füzesini taşıyabilir

Artık gizlemek yok: ANKA-3 nükleer başlıklı Pakistan füzesini taşıyabilir

İnsansız hayalet uçak ANKA-3'ün 20 Eylül'de ilk füze atış testini yapması, uluslararası savunma basınında ileri düzey senaryoları gündeme getirdi. ANKA-3'ün nükleer başlıklı füzeler taşıyabileceği, adaylardan birinin Pakistan'ın Raad füzesi olduğu ve bu ihtimalin gerçekleşmesi halinde oyunun kurallarının tümden değişeceği belirtiliyor. 

Savunma

24.09.2024, 17:49

Türk savunma sanayiindeki gelişmeler dış basın tarafından dikkatle izleniyor. TUSAŞ yapımı insansız hayalet uçak ANKA-3 ilgiyle takip edilen platformların başında geliyor.  

20 Eylül 2024 günü TEBER-82 güdüm kitiyle ilk füze atışını gerçekleştiren ANKA-3, düşman bölge derinliklerine şok saldırılar için yakın gelecekte Türk ordusunun elindeki en önemli yeteneklerden haline gelecek. 

Kanat altı yahut gövde içerisinde ağır mühimmatlar taşıyabilen ANKA-3, sığınak delici bombalar, seyir füzeleri ve aerobalistik mühimmatları hedef bölgedeki stratejik noktaların üzerine fark edilmeden yağdırma potansiyeli taşıyor.

ANKA-3 sadece konvansiyonel bombalarla değil yakın gelecekte 'nükleer' başlıklı füzelerle de dünya gündemine oturabilir. 

ANKA-3 füze testi (20 Eylül 2024)

Soykırımcı İsrail'in bölgede giderek artan tehditleri, Türkiye'nin nükleer silaha sahip olmasının gerekliliğini açık biçimde ortaya koyarken, Amerikan istihbarat gruplarınca yakından takip edilmekte olan Pakistan füzeleri bu kez ANKA ile birlikte anılmaya başladı. 

Küresel ölçekte savunma sanayii gelişmelerini izleyicilerine aktaran Youtube platformu InShort, son yayınında çarpıcı bir iddiayı dillendirdi. Buna göre, Türk insansız hayalet uçakları yakın bir gelecekte Pakistan'ın nükleer başlıklı seyir füzesi Raad'ı taşıyabilir. 

Mühimmat ve füzelerin hava araçlarına entegrasyonu konusunda Ankara ile İslambad arasında bir süredir işbirliği yapıldığı biliniyor. 

Almanlardan ASELSAN'a Leopard ambargosu! Türk düşmanlığında seviye atladılar Almanlardan ASELSAN'a Leopard ambargosu! Türk düşmanlığında seviye atladılar Haberi Görüntüle

O HAMLE OYUNUN KURALLARINI DEĞİŞTİRİR

Türk hava araçlarının yazılımına tanıtıldığı takdirde Pakistan üretimi füzelerin hem F-16 hem AKINCI SİHA hem de insansız uçaklar KIZILELMA ve ANKA-3'te kullanımı mümkün görünüyor. 

Bu ihtimale dikkat çeken InShort, ANKA-3'ün nükleer başlıklı Raad füzesini taşımasıyla Türkiye ve Pakistan'ın oyun değiştirici bir yetenek elde edeceğini kaydediyor.

Sözkonusu yayında şu ifadeler dikkat çekici:

"ANKA-3, küresel savunma sahnesinde zorlu bir oyuncu olmaya hazırlanıyor. Raporlar, bu gizli bombardıman uçağının İncirlik Hava Üssü'nde depolanan B61 gibi nükleer füzeleri taşıyabileceğini öne sürüyor.

Fakat Pakistan yapımı nükleer savaş başlıklarının potansiyel entegrasyonu ANKA-3'ün stratejik önemini çok daha fazla artırabilir. Özellikle Güney Asya'da... 

Pakistan halihazırda AKINCI ve Bayraktar TB2 gibi gelişmiş insansız platformlar kullanıyor. Hava savaşı yeteneklerini modern hale getirmeye çalışan İslamabad aynı zamanda Türklerin 5. nesil savaş uçağı KAAN projesinin potansiyel ortaklarından. 

Bu ülke ANKA-3 edindiği takdirde nükleer taşıyıcılar bakımından bir devrimin kapısı aralanabilir. Pakistan nükleer başlıklarının, özellikle de nükleer yük taşıyan düşük irtifa penetrasyonu için tasarlanmış bir seyir füzesi olan Raad'ın ANKA-3'e entegre edilmesi, insansız hayalet uçak oyununun kurallarını değiştirebilir." 

1000 metre derine dalan Türk hayalet planörü düşmana ait denizaltıları arıyor 1000 metre derine dalan Türk hayalet planörü düşmana ait denizaltıları... Haberi Görüntüle

SÜPER GİZLİ NÜKLEER OPERASYON 

"Yaklaşık 350 kilometre menzildeki hedefi fark ettirmeden vurma özelliğine sahip Raad füzesi, ANKA-3'ün hayalet tasarımıyla birleştiğinde Pakistan'ın düşman radarlarına yakalanmadan kritik hedefleri hassas bir şekilde vurabilmesine olanak tanıyacak.

ANKA-3'ün Pakistan envanterinde yerini alması, esnek ve gizli operasyon seçeneği sunarak nükleer caydırıcılık yeteneğini önemli ölçüde artıracaktır. 

Pakistan şu anda nükleer görevler için Mirage-3, F-16 ve JF-17 Blok-3 gibi uçaklara güveniyor. Ancak insansız nükleer kabiliyetli bir hayalet uçak, Pakistan'a yeni bir operasyonel gizlilik seviyesi sağlayacaktır. 

ANKA-3'ün gelişmiş elektronik harp sistemleri taşıma yeteneği, nükleer görevler sırasında tespit ve müdahale edilme riskini azaltıyor; Pakistan nükleer füzesi bu hayalet aracı daha tehlikeli bir platform haline getiriyor. 

Raad füzesi veya diğer taktik nükleer savaş başlıkları gibi nükleer silahların entegre edilmesi ihtimali, Pakistan'a bir savaş senaryosunda ikincil vuruş kabiliyeti sağlayan geniş bir seçenek sunacaktır. 

Nükleer füze taşıma kabiliyetli ANKA-3, insansız savaşlarda yeni bir aşamayı temsil ediyor." 

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading