ASELSAN ALP-100G radarının hayranlık uyandıran özellikleri: TEKNOFEST'te bakan bir daha baktı

ASELSAN ALP-100G radarının hayranlık uyandıran özellikleri: TEKNOFEST'te bakan bir daha baktı

ASELSAN üretimi alçak irtifa radarı ALP-100G sahip olduğu özelliklerle hayranlık uyandırıyor. TEKNOFEST Adana'da sergilenen millî radar yetenekleriyle göz dolduruyor. 

Savunma

03.10.2024, 17:11

ASELSAN tarafından Türk Hava Kuvvetlerinin gözlem yeteneğine güç katması amacıyla üretilen alçak irtifa radarı 'ALP-100G', Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST) görücüye çıktı.

ALP-100G'nin birbirinden özel yetenekleri, festivaldeki ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Savaş uçağı, helikopter, insansız hava aracı (İHA) ile seyir füzelerinin 3 boyutlu tespit ve takibini yapabilen radar, Anadolu Isuzu şirketince üretilen 8x8 taktik tekerlekli kamyonet 'Seyid' sayesinde yüksek hareket özgürlüğü sunuyor.

ALP-100G, özellikleri arasında yer alan 'Mod-5 IFF' ile hedef kimliklendirmesi gerçekleştirebiliyor.

ASELSAN üretimi ALP100-G erken ihbar radarı

TEKNOFEST'te katılım rekoru! İlk günden bugüne 80 kat artış yaşandı... TEKNOFEST'te katılım rekoru! İlk günden bugüne 80 kat artış yaşandı... Haberi Görüntüle

ÖZEL SİLAH TESPİT MODU 

Çoklu hedef takibi sayesinde odak gücü yüksek olan radar aracı, komuta kontrol sistemleri üzerinden uzaktan yönetilebiliyor.

Türk Hava Kuvvetlerinin gözlem yeteneğine güç katması hedeflenen ALP-100G, 'özel silah tespit modu' ile düşman unsurlarının atım ve düşüm noktalarını da gösteriyor.

Karıştırıcı tespiti ve takibi de yapabilen alçak irtifa radar aracı, Türk Hava Kuvvetleri envanterine girmek için gün sayıyor.

Festival alanına gelen ziyaretçiler, ALP-100G'yi yakından inceleme fırsatı buluyor.

Uzun menzilli erken ihbar radarlarının boşluklarını doldurmak üzere S-bant mimarisinde geliştirilen ALP 100G, sistem kalifikasyon testlerini bütünüyle tamamladı. ALP 100G çok yakında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yerini alacak. 

ASELSAN üretimi erken ihbar radar ailesinde şu ürünler bulunuyor: ALP-300G, STR-700G, ALP-100G, ALP-310G ve ALP-500G.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading