ASELSAN düşman dronlarını ele geçirdi: EJDER YALÇIN'lı KORKUT'tan BUKALEMUN'a, KANGAL'dan SEDA'ya...

ASELSAN düşman dronlarını ele geçirdi: EJDER YALÇIN'lı KORKUT'tan BUKALEMUN'a, KANGAL'dan SEDA'ya...

Modern savaşın en önemli hava unsuru haline gelen kamikaze dronlara karşı ASELSAN tarafından geliştirilen 4 önemli silah SAHA EXPO'da görücüye çıktı: Tekerlekli zırhlı araca entegre edilen ATOM mühimmatlı hava savunma sistemi KORKUT, GNSS Aldatma Sistemi BUKALEMUN, FPV Anti-Drone Sistemi KANGAL ve 100-CUAV Akustik Drone Tespit Sistemi SEDA...

Savunma

23.10.2024, 16:10

Ukrayna-Rusya savaşıyla birlikte cephenin en önemli hava araçları haline gelen FPV dronlar (First Person View) savunma şirketlerini bu tehdide karşı önlem geliştirmeye yöneltti. 

Sinyal kesme, elektronik taarruz ya da parçacık etkili mühimmatla imha yöntemlerini benimseyen hava savunma silahları, sahada yaygın biçimde kullanıldığı zaman kamikaze dronların sonunu getirecek gibi görünüyor.

Anti-dron teknolojileri konusunda yetkinliğiyle nam salmış ASELSAN, SAHA EXPO'da 4 ayrı dron avcısı silahı sergiledi.

Parçacık mühimmat barındıran 35 mm'lik ATOM'u kullanan yakın hava savunma silahı KORKUT'un yeni versiyonunu tanıtan şirket, bu silahın EJDER YALÇIN zırhlı araca entegre edilmiş halini kamuoyuna duyurdu. 

'KORKUT 25' adı verilen silah, parçacıklı ATOM mühimmatının 35 mm'den 25 mm'ye küçültüldüğü yeni bir mermiyi kullanıyor. Zırhlı kara hedeflerini de tahrip edecek özellikteki KORKUT 25, EJDER YALÇIN gibi diğer 4X4 zırhlı araçların yanında 6X6 ve 8X8 araçlara da uyum sağlıyor. 

MKE'den kritik anlaşma: Sevk barutları, roket yakıtları ve çeşitli patlayıcıların yerli üretimi artacak MKE'den kritik anlaşma: Sevk barutları, roket yakıtları ve çeşitli patlayıcıların... Haberi Görüntüle

HAREKET HALİNDEYKEN TESPİT EDEBİLİYOR

KORKUT 25, karadaki hedefleri olduğu kadar kırsal ortamlardaki mini ve mikro insansız hava aracı (İHA) tehditlerini de etkisiz hale getiriyor.

EJDER YALÇIN zırhlı aracına entegre KORKUT 25

Sistem, ASELSAN tarafından geliştirilen 25 milimetre parçacıklı mühimmatla harici sensörlerden bilgi alarak İHA tehditlerine karşı işlevsel ve fiziksel imha kabiliyetini yerine getiriyor. 

Jiroskopla stabilize edilmiş yapısı, uzaktan komuta özelliği, yüksek çözünürlüklü kızılötesi kameraları, lazer mesafe bulucu, otomatik hedef tespit ve takip fonksiyonu, yüksek atış hassasiyetine sahip gelişmiş otomatik balistik hesaplamasıyla KORKUT 25, tüm savaş şartlarına uygun tasarlandı.

Kapsamlı gözetleme, harici sensörlerle entegrasyon ve uzaktan kontrol yetenekleri sayesinde KORKUT 25, nişancının durumsal farkındalığını artırıyor, İHA tehditlerinden kaynaklanan zafiyet saldırılarını da büyük ölçüde azaltıyor.

KORKUT 25, hareket halindeyken mini ve mikro İHA tehditlerini tespit etme yeteneğine sahip.

Almanya Eurofighter için 'Ege' şartı koşuyor: Türkler bunu asla unutmayacak Almanya Eurofighter için 'Ege' şartı koşuyor: Türkler bunu asla unutmayacak Haberi Görüntüle

BUKALEMUN DÜŞMAN DRONLARINI ELE GEÇİRİYOR

ASELSAN'ın KORKUT dışında tanıtımını yaptığı diğer sistem BUKALEMUN oldu. GNSS bantlarında aldatma işlemi yapan BUKALEMUN, düşman dronlarının kontrolünü ele geçirerek onlara havada Ay-Yıldız rotası çizdirebiliyor. 

BUKALEMUN GNSS aldatma karıştırma sistemi

Multi-GNSS bantlarında aldatma işlemi uygulayan BUKALEMUN kendi sınıfında dünyada ilk olma özelliği taşıyor. BUKALEMUN ile statik ve dinamik senaryolar dahilinde görece uzun mesafelerden aldatma işlevi başarıyla gerçekleştirilebiliyor.

PKK'nın sahipleri nükleer bombardıman uçağıyla Yemen'i vurdu: CENTCOM herkesi tehdit etti PKK'nın sahipleri nükleer bombardıman uçağıyla Yemen'i vurdu: CENTCOM herkesi tehdit... Haberi Görüntüle

KANGAL VE İHTAR'LA ÜST DÜZEY KORUMA 

ASELSAN'ın oyun değiştirici teknolojisiyle geliştirilen KANGAL, askeri tesislerin, üslerin, devlet kurumlarının, konutlarının, tören alanlarının ve kontrol noktalarının mini İHA'lara karşı korunmasını sağlıyor. KANGAL güvenlik güçlerinin araçlarına da entegre edilerek araçları olası risklere karşı koruyor.

ASELSAN yapımı anti-dron sistemi KANGAL FPV

Mini ve mikro İHA tehditlerini şehir ve kırsal ortamda etkisiz hale getirmek için geliştirilen İHTAR sistemi ise kritik tesislerin ve üs bölgelerinin korunması, sınır güvenliği, kamu güvenliği ve kalabalık organizasyonların korunmasında kullanılıyor. 

KAAN'da ikinci perde! Suudiler bir kez daha TUSAŞ'ı ziyaret etti: Körfez'den dev yatırım gelebilir KAAN'da ikinci perde! Suudiler bir kez daha TUSAŞ'ı ziyaret etti:... Haberi Görüntüle

HASSAS KULAK 'SEDA' DRONU SESİNDEN TANIYOR

Üzerinde elektro-optik ve radar gibi çeşitli sensörlerin entegre çalıştığı İHTAR Sistemi'ne, SEDA 100-cUAV Sistemi de entegre edilerek mini/mikro İHA'ların tespiti için ilave yetenek kazandırıldı.

SEDA 100-cUAV Sistemi, mikrofonlarla dinleme yaparak ortamda yer alan FPV dronlar dahil olmak üzere sabit ve döner kanatlı İHA tehditlerini farklı menzillerde tespit ediyor. Sistem, muadillerine göre daha uzun menzillerde İHA tespiti yapabiliyor.

SEDA cUAV dron akustik algılayıcı

Açıklamada görüşlerine yer verilen ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol da ASELSAN BUKALEMUN Sistemi'yle GNSS bantlarının tamamında statik ve dinamik aldatma yapabildiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Hedef İHA'nın mevcut konumunu bozarak, istediğimiz konumu ve güzergahı İHA operatörünün kontrol ekranında çıkartabiliyoruz. Paylaştığımız fotoğraflarda birçok hava platformunda yaygın kullanılan, iyi bilinen bir Multi-GNSS alıcının aldatmaya verdiği tepkiyi görebilirsiniz. Benzer şekilde iyi bilinen ticari mini ve mikro İHA'larda ve hatta GNSS bağımlılığı olan her cihazda da bu etkiyi görebilmek mümkün."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading