ASELSAN Genel Müdürü'nden 'gizli proje' mesajı: Burada sadece bir kısmı var

ASELSAN Genel Müdürü'nden 'gizli proje' mesajı: Burada sadece bir kısmı var

Çelik Kubbe projesiyle Türk hava sahasında adeta kuş uçurmayacak noktaya gelineceğini söyleyen ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, kamuoyuna açıklanmayan çok sayıda sisteme işaret etti. 

Savunma

03.10.2024, 15:18

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, kamuoyuna açıklamadıkları gizli projelerin varlığına atıf yaptı, sahada sergilenenlerin 'yeteneklerin sadece bir kısmı' olduğunu söyledi. 

TEKNOFEST Adana'da ASELSAN ürünlerinin tanıtımına katkıda bulunan Akyol, burada yaptığı açıklamada, Çelik Kubbe projesine ilişkin önemli mesajlar verdi. Türkiye'ye havadan gelecek tehditlerin bertarafı için hayata geçirilmiş Çelik Kubbe'de sistemlerin bir kısmını TEKNOFEST'te sergilediklerini söyleyen Akyol, şu ifadeleri kullandı:

ASELSAN, TEKNOFEST Adana'da KORKUT, GÜRZ ve HİSAR hava savunma sistemlerini sergiledi.

"Türkiye'nin bütün paydaşlarıyla birlikte hava savunma alanında ve tamamlayıcı unsurlar olan radar, elektronik harp ve komuta kontrol haberleşme mimarisi gibi bütün unsurlarıyla ihtiyaçları adım adım tamamlıyoruz. 

Geliştirdiğimiz teknolojilerin sadece bir kısmını alanda sergiliyoruz. Bilinmesini isterim ki arkada çok daha fazla, çok daha stratejik çalışmalar devam ediyor. 

Türkiye'nin tam bağımsız savunma sanayiine ulaşması hedefi çerçevesinde hava sahasının yerli ve millî imkanlarla adeta havada kuş uçurtmayacak seviyede donatılmasını sağlayacak çalışmalarımızı paydaşlarımızla adım adım ilerletiyoruz."

Hayalet uçak füze atmaya başladı! ANKA-3'ün test görüntüsü gurur verdi Hayalet uçak füze atmaya başladı! ANKA-3'ün test görüntüsü gurur verdi Haberi Görüntüle

MEZUN OLMADAN İŞE BAŞLAYABİLİYORLAR 

Genç mühendislerin eğitimi için yaptıkları çalışmalardan da bahseden Akyol, biri Ankara biri de Konya'da olmak üzere ASELSAN'a bağlı 2 lise olduğunu hatırlattı. 

"Bu sene Ankara ilk mezunlarını verdi. Hepsi çok iyi üniversitelere yerleşti. Bir üste çıktığımızda 'a-Yetenek' programlarımız var. Temelde yaz stajları, 3. sınıfta aday mühendislik, 4. sınıfta aday mühendislik gibi 3 aşamadan oluşan programlarımız var. Bununla da üniversite öğrencilerimizi mezun olmadan teknolojiyle buluşturuyoruz" diyen Akyol, 1000'den fazla gencin programlara katıldığını, bunlardan bazılarının 'aday mühendis' sıfatıyla ASELSAN'da işe başladığını kaydetti. 

1000 metre derine dalan Türk hayalet planörü düşmana ait denizaltıları arıyor 1000 metre derine dalan Türk hayalet planörü düşmana ait denizaltıları... Haberi Görüntüle

9 AYDA YURTDIŞINDAN 700 KİŞİ GELDİ  

Akyol, bir yandan da yurtdışındaki Türk mühendisleri Türkiye'ye çekmeye devam ettiklerini dile getirerek şöyle konuştu:

"Bu sene yurt dışındaki mühendislerden yoğun bir dönüş başvurusu aldık. Geçen bir yıl içinde Türkiye'ye geri dönüp 'ASELSAN'da mühendis olacağım' diyen 245 arkadaş başvurmuştu. Şu an 9 aylık rakam 700 kişiye ulaştı. 

Bu, bizim ve Türkiye Cumhuriyeti'nin oluşturduğu savunma sanayindeki son teknoloji ürünleri birlikte yapabilme ortamına herkesin inandığını gösteriyor.

Ben bütün arkadaşlarımızı ASELSAN ailesine davet ediyorum. Dünyanın en son ürünlerini, en yüksek teknolojiyi geliştiriyoruz. Gelin birlikte geliştirelim." 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading