Yandex Metrica

Azerbaycan askerleri AKINCI'yı anlattı: İHA230 füzesi görüntüde ortaya çıktı

Azerbaycan askerleri AKINCI'yı anlattı: İHA230 füzesi görüntüde ortaya çıktı

Kardeş Azerbaycan'da AKINCI TİHA'yı kullanan operatör askerler, Karabağ'da destan yazan Türk SİHA'larını anlattı. ROKETSAN'ın geçtiğimiz yıl ilk kez ihraç ettiği İH230 süpersonik balistik füzesi de ARB24 TV'nin hazırladığı yayında ortaya çıktı. 

Savunma

13.09.2024, 09:09

Bayraktar TB2 SİHA ve AKINCI TİHA'yı kullanan kardeş ülke Azerbaycan'da askerler, Türk insansız hava araçlarının savaştaki rolünü gururla anlattı. 

SİHA-TİHA operatörleriyle röportaj yaparak çarpıcı bir habere imza atan Bakü merkezli ARB24 televizyonu, TB2 ve AKINCI'yı izleyicilerine bizzat kullanıcısının ağzından aktardı. 

Baykar üretimi insansız hava araçlarının görüntülerine yer verilen haberde Mini Akıllı Mühimmat (MAM) ailesinin yanında ROKETSAN'ın aerobalistik füzesi TRG-İHA230'un bulunması dikkat çekti. 

TRG-İHA230 süpersonik balistik füzesi

150 kilometre menzilde düşman hava savunma sistemlerini tahrip özelliğine sahip süpersonik balistik füzenin geçtiğimiz yıl ihraç edildiği duyurulmuş ancak ülke ismi açıklanmamıştı. 

Bir ilke imza atarak karadan karaya topçu füzesini SİHA/TİHA'ya uyarlayan ROKETSAN'ın bu kritik mühimmatı kardeş ülkeye ihraç ettiği böylece kesinleşti. 

Azerbaycan ordusunun Ekim-Kasım 2020 döneminde 30 yıllık Ermeni işgaline son verdiği 44 yıllık İkinci Karabağ Savaşı'nın sembollerinden biri olan Bayraktar TB2'ye ilişkin övgü dolu ifadeler kullanan ARB24 televizyonu, AKINCI ile birlikte Türk SİHA'larının 2023 Eylül'ünde gerçekleştirilen antiterör harekâtında da önemli işlev gördüğünü kaydetti. 

Savaşta bir ilk daha: Kamikaze hava savunma sistemi, Lancet'i, Zala'yı, Orlan'ı vuruyor Savaşta bir ilk daha: Kamikaze hava savunma sistemi, Lancet'i, Zala'yı,... Haberi Görüntüle

250 KİLODAN 987 KİLOYA KADAR...

Bayraktar TB2 ve AKINCI TİHA'yı kullanan Azerbaycanlı askerler, bu araçları şöyle anlattı:

"Bugüne kadarki tecrübelerimiz şunu gösterdi ki, PUA'larla (pilotsuz uçuş aparatları/SİHA) düşman hava savunma sistemlerine uzak mesafeden bomba atma imkânına sahibiz. Bu bize savaşta üstünlük kazandırıyor. 

Düşman bizi görmeden biz düşmanın çeşitli sistemlerini görebiliyoruz. Sonra onları imha ediyoruz. Bizim için tehdit teşkil eden tüm hedefleri gerektiğinde bertaraf etme kabiliyetimiz var. 

AKINCI 1500 kilograma kadar faydalı yük taşıma imkanı sunuyor. Buna kamera, radar sistemi ve füzeler dahildir. 250 kilogramdan başlayarak 987 kilograma kadar olan bütün füzeleri taşıyabiliyor ve yüksek irtifadan uzak mesafelere atabiliyoruz." 

Görünmez uçakları bile uydudan izleyecekler: Dünya'yı ağ gibi saracak sistemi general duyurdu Görünmez uçakları bile uydudan izleyecekler: Dünya'yı ağ gibi saracak sistemi... Haberi Görüntüle

OLUMSUZ HAVA OPERASYONA ENGEL DEĞİL

"Tüm bu özellikler AKINCI'yı dünyadaki diğer PUA'ların bir adım önüne geçiriyor. AKINCI'nın atabildiği füzeler muhtelif tiptedir. 

Bu füzeler görme imkânı olmayan yerlerde bile hedefi mahvetme kabiliyetine maliktir. 10 kilometreden 150 kilometreye kadar menzilde her türlü hedefe atış yapabilmek mümkün. 

Hava şartlarındaki olumsuzluklar AKINCI'nın kalkışı ve inişine mani değil. Kar, buz, fırtına şartlarında ya da çok bulutlu havalarda operasyonlarımızı sorunsuz olarak icra edebiliyoruz." 

Habere Tepki Ver

18

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading