Yandex Metrica

Bayraktar AKINCI, hedefi akıllı milli mühimmatla vurdu

Bayraktar AKINCI TİHA, IIR başlıklı TOLUN mühimmatı atışını başarıyla gerçekleştirdi. Bayraktar AKINCI’nın 22.000 feet irtifadan ateşlediği yerli ve milli mühimmat TOLUN, görüntüleyici kızılötesi güdümü (IIR) ile 20 kilometreden hedef zırhlı personel taşıyıcıyı tam isabetle vurdu.

Savunma

18.09.2024, 10:42

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen Bayraktar AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı’na (TİHA) yerli olarak üretilen yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonu başarıyla devam ediyor.

Türkiye'nin ilk milli insansız hava araçlarını üreten Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar AKINCI TİHA, 70 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Konuya ilişkin açıklama Baykar'dan geldi.

Emekli orgeneralden şok çağrı: F-35 programına geri dönmeliyiz! Atılma sebebimiz S-400 değildi Emekli orgeneralden şok çağrı: F-35 programına geri dönmeliyiz! Atılma sebebimiz... Haberi Görüntüle

ATIŞ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Bayraktar AKINCI, Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen TOLUN Tam Atım Güdümlü Mühimmat ile gerçekleştirilen atış testini başarıyla tamamladı.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nden 17 Eylül'de, 3 adet TOLUN IIR mühimmatı (Kızılötesi arayıcı başlıklı güdümlü mühimmat) ile havalanan Bayraktar AKINCI, atış testi icra etmek üzere Konya, Karapınar Atış Test ve Değerlendirme Merkezi’ne yol aldı. Burada Bayraktar AKINCI’nın 22 bin feet irtifadan ateşlediği yerli ve milli mühimmat TOLUN, görüntüleyici kızılötesi güdümü (IIR) ile 20 kilometreden hedef zırhlı personel taşıyıcıyı (ZPT) tam isabetle vurdu.

Milyonlardan ASELSAN'a çağrı: Tuşlu telefon bile yapsan razıyız Milyonlardan ASELSAN'a çağrı: Tuşlu telefon bile yapsan razıyız Haberi Görüntüle

80 KM ATIŞ MENZİLİNE SAHİP

Bayraktar AKINCI’ya entegrasyonu gerçekleştirilen ASELSAN’ın geliştirdiği TOLUN IIR, 80 kilometre atış menziline sahip. Çift yönlü veri bağı ile merkeze görüntü aktarımı sağlayabiliyor. Bu sayede TOLUN IIR, son ana kadar insan yönlendirmesi ile hedefine etkili bir şekilde kilitlenebiliyor.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading