Bayraktar TB3, bir testi daha başarıyla geçti: Havacılıkta altın çağ

BAYKAR tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen Bayraktar TB3, 19. test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün bu başarısını, sosyal medya hesabından paylaştı. Selçuk Bayraktar yaptığı paylaşıma "Türk havacılığının altın çağı" notunu düştü. Uçuşta "Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testi" yapıldı.

Savunma

13.03.2024, 23:08

Türk savunma sanayisi ürünü Bayraktar TB3 silahlı insansız hava aracı, 19'uncu uçuş testini de başarıyla tamamladı ve yine göğsümüzü kabarttı.

Yerli ve milli insansız hava aracı Bayraktar TB3 tam 9 saat havada kaldı. Konuya ilişkin açıklama Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'dan geldi.

Kim daha çok silahlanıyor? İşte Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki devasa fark Kim daha çok silahlanıyor? İşte Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki devasa... Haberi Görüntüle

TÜR HAVACILIĞININ ALTIN ÇAĞI

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün bu başarısını, sosyal medya hesabından paylaştı.

Selçuk Bayraktar yaptığı paylaşıma "Türk havacılığının altın çağı" notunu düştü. Uçuşta "Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testi" yapıldı.

ASELSAN Genel Müdürü'nden 'gizli proje' mesajı: Burada sadece bir kısmı var ASELSAN Genel Müdürü'nden 'gizli proje' mesajı: Burada sadece bir kısmı... Haberi Görüntüle

DÜNYADA İLK SİLAHLI İNSANSIZ HAVA ARACI OLACAK

Bayraktar TB3, katlanabilen kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak.

Hatırlanacağı üzere Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3 için 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere başlanmasını planladıklarını duyurmuştu.

Bayraktar TB3'ün sahip olacağı kabiliyetler bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading