Yandex Metrica

Dünyanın en güzel tankından bir grup daha hazır: Üretim hattı durmaksızın çalışıyor

Dünyanın en güzel tankından bir grup daha hazır: Üretim hattı durmaksızın çalışıyor

Rus lider Vladimir Putin'in 'dünyanın en güzel tankı' dediği T-90M, Uralvagonzavod'da üretilmeye devam ediyor. Rus medyası, bir grup T-90'ın daha hazır hale getirilerek orduya teslim edildiğini duyurdu. 

Savunma

08.09.2024, 21:47

Ukrayna cephesinde 2,5 yıldır binlerce tank ve zırhlı araç kaybeden Rusya, stokların tükenmekte olduğu iddialarının ortasında bir grup modern tankı daha tamamlayıp cephe hattına yolladı.

Rusya'daki en büyük iki tank fabrikasından biri olan Uralvagonzavod (UVZ), T-90 Proryv tipi tankların yeni partisini hazır etti. 

Rus devlet televizyonu Russia-1, teslimata ilişkin görüntüleri yayınladı. Dev fabrika UVZ'nin savaşın başladığı Şubat 2022'den buyana imzalanmış 3 ayrı sözleşme kapsamında 200 kadar T-90 tankı üretip teslim ettiği belirtiliyor. 

T-90'a yönelik hayranlığını ifade eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Abartısız bir şekilde dünyanın en güzel tankıdır. Hem tank birliklerimiz hem de düşman, onu dünyanın en iyisi olarak kabul ediyor" derken, Batılı uzmanlar bu tankın cephe hattında o kadar da başarılı olamadığına dikkat çekiyor. 

Yunan F-35'ine Meteor, JASSM, AIM-120! İsrail'den de iki tip stratejik füze geliyor Yunan F-35'ine Meteor, JASSM, AIM-120! İsrail'den de iki tip stratejik... Haberi Görüntüle

CEPHEYE GELMEDEN ÖNCE RUS TANKLARI HEP GÜZELDİR

T-90 tanklarının önemli bir kısmı 2,5 yıl boyunca Ukraynalılar tarafından imha edildi ya da ele geçirildi. Bu durum Rus tanklarının beka kabiliyetine ilişkin şüphelerin artmasına yol açtı. 

Askerî uzman Michael Peck, Rus tankına ilişkin şu yorumda bulunuyor: "T-90M Proryv etkileyici görünüyor ancak Rus tankları gerçek savaşta kullanılıncaya kadar her zaman iyi görünmüştür."

UVZ üretim hattından çıkan son tankların kapsamlı bir koruma sistemiyle donatıldığı, aynı zamanda atış kontrol sisteminin yenilendiği ifade ediliyor.

Ukrayna ordusu tarafından imha edilmiş bir T-90M

Elde edilen bilgilere göre Eylül 2024'e kadar Ukrayna kuvvetleri çeşitli noktalarda 100'den fazla T-90M tipi tankı imha etmeyi başardı.  

Almanlar Türkiye ile dalaşmaya kararlı: Eurofighter, Akkuyu, Doğu Akdeniz, FETÖ, PKK... Almanlar Türkiye ile dalaşmaya kararlı: Eurofighter, Akkuyu, Doğu Akdeniz, FETÖ,... Haberi Görüntüle

T-90M TANKININ BELİRGİN ÖZELLİKLERİ 

T-90M, T-90 tipi tank serisinde en gelişmiş varyant olarak öne çıkıyor ve Rus zırhlı kuvvetlerinin temel unsuru durumunda. 125 mm'lik yivsiz topa sahip T-90M zırh delici mermi ve yüksek infilak özellikli mühimmat ateşleyebiliyor. 

Aynı zamanda 7.62 mm ve 12.7 mm'lik makineli tüfeklerle donatılan bu tank, hem düşman piyade unsurlarına hem de alçaktan uçan tehditlere karşı angajman sağlıyor.

1000 beygir güç üreten V-92S2 dizel motora sahip T-90M, saatte 60 kilometre hızla ilerliyor. Bu hız, zorlu arazi koşullarında 40 km/s seviyesine düşüyor. 

Rus T-90M ana muharebe tankı Uralvagonzavod'da üretilerek teslim ediliyor.

T-90M tek depoyla 550 kilometre yol alabiliyor. Reaktif zırh elemanlarıyla eşleştirilmiş kompozit zırhla kaplı Rus tankı, Ukrayna kamikaze dronlarına karşı son dönemde daha dayanıklı hale geldi. 

UVZ tesislerinden son olarak kaç adet T-90M'nin hazır edilip çıkarıldığı bilinmiyor ancak şimdiye dek binlerce tank ve zırhlı araç kaybetmiş Rus ordusunun bu araçlara ihtiyacı her geçen daha da artıyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading