Yandex Metrica

F-16 kaçırana 1 milyon dolar ödül var: Sadece para değil, vatandaşlık da verilecek

F-16 kaçırana 1 milyon dolar ödül var: Sadece para değil, vatandaşlık da verilecek

Bir Rus şirketinin F-16 düşürüne ödül vaadinin ardından bu kez Rusya devleti, Amerikan savaş uçağını kendi topraklarına sağlam bir şekilde getirecek Ukrayna askerlerine servet niteliğinde ödül açıkladı. F-16'sını Rus topraklarına götürecek her Ukraynalı pilot, 1 milyon dolarlık ödülün sahibi olacak. 

Savunma

19.06.2024, 14:46

Belçika, Danimarka, Hollanda ve Norveç'ten F-16 savaş uçaklarını almaya hazırlanan Ukrayna, Rusların ödül sistemini tetikledi. 

ABD ve Avrupa ülkelerinde eğitim görmekte olan Ukraynalı pilotlardan biri, operasyon zamanı geldiğinde, kullandığı F-16 uçağını Rusya topraklarına götürüp teslim olursa yüklü bir servetin sahibi olacak. 

F-16'sını teslim etmeyi göze alan Ukraynalı pilot, 1 milyon ABD Doları (86 milyon 800 bin ruble) tutarında para ödülü kazanacak. 

F-16'lara gövde altındaki seyir füzeleriyle birlikte 'hasarsız' şekilde sahip olmak isteyen Moskova, Zafer Parkı'nda kurulu ganimet araçlar sergisini genişletmek istiyor. 

Bu nedenle Ukrayna askerlerinin aklını çelmek için 1 milyon dolarlık vaadin yanında bir 'müjde' daha sunuldu. Uçağını teslim edecek pilotlar Rusya vatandaşlığına hak kazanacak. 

Eğer F-16'ların kanat altında çeşitli tipte füze ve bomba bulunursa, pilotun alacağı ödül 1 milyon doların üzerine çıkacak. 

Ukrayna ordusu çok yakında F-16 savaş uçaklarını kullanmaya başlayacak.

2 bin yıllık Roma mezarından çıkan kavanozdaki sıvının ne olduğu laboratuvarda anlaşıldı 2 bin yıllık Roma mezarından çıkan kavanozdaki sıvının ne olduğu... Haberi Görüntüle

O ŞİRKET UÇAK DÜŞÜRENE ÖDÜL VAAT ETMİŞTİ

Lockheed Martin üretimi Amerikan uçağını yakından incelemek isteyen Ruslar, aynı zamanda bu uçaklardan ateşlenen Batılı mühimmatları da derinlemesine analiz etmeyi amaçlıyor. 

Ukraynalı pilota 1 milyon dolar vaadi, geçtiğimiz günlerde Rus petrol şirketi Fores'in 168 bin dolara karşılık gelen 15 milyon ruble açıklaması sonrasında geldi. Fores CEO'su Sergey Shmotyev, F-16 düşürmeyi başaran ilk Rus askerine 168 bin dolar ödeyeceğini vaat etmişti. 

İlk uçak için bu ödemeyi yapacak Shmotyev, sonraki her jete karşılık 500'er bin ruble (5 bin 600 dolar) ödül verileceğini duyurdu. 

Rus devletince yayınlanan son bildiri, F-16'yı düşüren Rus personelin yanısıra kendi uçağını teslim eden Ukraynalıların da servete konacağını ortaya koyuyor. 

Kargo konteynerinden tam 126 tane kamikaze dron ateşlenecek! İlginç tasarım broşürde ortaya çıktı Kargo konteynerinden tam 126 tane kamikaze dron ateşlenecek! İlginç tasarım... Haberi Görüntüle

RUSYA İLE NATO ARASINDA SAVAŞ İHTİMALİ ARTIYOR 

ABD ve İngiltere'de eğitim gören Ukraynalı pilotlar, uçakların bu yıl Kiev'e teslim edilmesiyle birlikte ilk hava operasyonlarını gerçekleştirecek. 

F-16'larca taşınan Storm Shadow/Scalp seyir füzelerinin Rusya topraklarında kullanılması konusunda İngiltere ve Fransa'dan izin çıkmıştı. 

Kremlin'in taktik nükleer silah tatbikatı başlatmasına yol açan bu gelişme, Rusya ile NATO arasında bir savaş ihtimalini de artırdı. 

Rusya, F-16'ları Ukrayna'nın her yerinde vuracağını, bu uçakların komşu ülkelerde konuşlanması halinde oradaki üslerin de meşrû hedef haline geleceğini kaydediyor. 

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Hollanda F-16'larını incelemişti.

Rusya Savunma Bakanlığı, geçtiğimiz yıl Ukrayna ordusunun kullandığı HIMARS bataryası, savaş uçağı ve helikopter gibi hedefleri vurmayı başaran 10 binden fazla personele ödül verildiğini duyurmuştu.

Ruslar, Alman Leopard ve Amerikan ABRAMS tanklarını imha eden personele de ödül verdi. 

Cephe hattı ve gerisinde imha edilen her HIMARS sistemi için Rusya, faaliyette görev alan askerlere 300'er bin ruble ikramiye dağıtıyor. 

Ruslar, Ukrayna ordusundan ele geçirilen askerî araç ve silahları Moskova'daki Zafer Parkı'nda sergiliyor.

Habere Tepki Ver

76

7

15

3

0

0

2

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading