Yandex Metrica

F-16 ve Eurofighter yasağı sürerken Norveç'e bile ambargo başlattılar: NATO'da Yahudi çatlağı

F-16 ve Eurofighter yasağı sürerken Norveç'e bile ambargo başlattılar: NATO'da Yahudi çatlağı

ABD ve Almanya'yı kontrol eden Yahudiler, Kuzey Atlantik İttifakı'nı temelinden sarsıyor. Türkiye'nin F-16 ve Eurofighter satın alımına ilişkin blokaj devam ederken, Netanyahu'yu ayakta alkışlayan Washington yönetimi bu kez Gazze soykırımına karşı çıkan NATO üyesi Norveç'e ambargo başlattı.

Savunma

28.08.2024, 08:12

Amerika Birleşik Devletleri'nde nüfusun sadece yüzde 2'sini oluşturan Yahudiler, buna rağmen Washington'da tüm ipleri elinde tutuyor. 

Türkiye'ye yönelik Batı kaynaklı ambargoların ardındaki yegane güç olarak görülen Yahudi lobisi, Ankara'nın 40 adet F-16'ya ve 79 adet modernizasyon kitine ulaşması önündeki en büyük engel konumunda.

Gazze'de 15 bini bebek ve çocuk olmak üzere 40 bini aşkın sivilin öldürülmesi emrini veren İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, 24 Temmuz 2024 tarihinde ABD Kongresi üyelerince ayakta alkışlanmıştı. 

Almanya ise siyonistlerin emrinden çıkmama konusunda ABD ile yarış halinde bulunuyor.

İsrail'e hizmet etmekle yükümlü olduklarını her fırsatta dile getiren Berlin yönetimi, Türkiye'nin 40 adet Eurofighter Typhoon uçağı satın alım talebine hâlâ onay vermedi. 

Bu füzenin yakıtı uranyum ve menzili sınırsız! Kıyamet Günü silahını duyurdular Bu füzenin yakıtı uranyum ve menzili sınırsız! Kıyamet Günü silahını... Haberi Görüntüle

NATO'DA YAHUDİ ÇATLAĞI GİDEREK BÜYÜYOR

İsrail çıkarlarını kendi halklarının çıkarından daha üstün gören ABD ve Almanya gibi ülkeler, savunma ittifakı NATO'nun temeline de dinamit döşüyor.

NATO üyesi Türkiye'ye uygulanan ambargolarda gevşeme görülmezken, Yahudiler bu kez bir başka NATO ülkesi Norveç'i cezalandırmak istedi. 

Oslo merkezli Teknisk Ukeblad gazetesi, Norveç yönetiminin hassas topçu füzesi satın almasının Washington tarafından engellendiğini duyurdu. 

Habere göre ABD yönetimi, Lockheed Martin şirketince üretilen modern GMLRS-ER topçu füzesiyle birlikte 'PrSM' kısaltmasıyla bilinen hassas vuruş özellikli füzenin satışına bloke koydu. 

Füze satışına ilişkin yasağın nedenleri konusunda ne Washington ne de Oslo yönetimlerinden bir açıklama yapılmadı ancak mevcut ambargonun İsrail'le ilgili olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. 

Çift motorlu ANKA-4 tasarımı heyecan yarattı! Tam teşekküllü 6. nesil uçak insanlı olabilir Çift motorlu ANKA-4 tasarımı heyecan yarattı! Tam teşekküllü 6. nesil... Haberi Görüntüle

NETANYAHU AMERİKAN VATANDAŞLARINA KONGRE KÜRSÜSÜNDEN HAKARET ETMİŞTİ

İsrail'in Gazze soykırımına en sert tepki gösteren ülkeler arasındaki Norveç, geçtiğimiz mayıs ayında İrlanda ve İspanya ile birlikte bağımsız Filistin devletini tanıdıklarını ilan etmişti. 

Tel Aviv yönetimi ise Norveç'in Filistin nezdindeki diplomatlarının oturum hakkı ve akreditasyonlarının iptal edildiğini duyurmuştu. 8 diplomatın işgalciler tarafından kovulması anlamına gelen karar sonrası Norveç, ülkedeki İsrail temsilcisini Dışişleri Bakanlığına çağırmıştı. 

Oslo ve Tel Aviv arasındaki gerilim, Yahudi lobileri aracılığıyla silah satışına yansıdı. ABD, Türkiye'nin ardından bir NATO ülkesine daha ambargo başlattı. 

24 Temmuz günü ABD Kongresi'nde ayakta alkışlanan yabancı bir ülkenin başbakanı, Kongre binası önünde protesto için toplanan Amerikan vatandaşlarına 'kullanışlı aptallar, İran yanlıları' gibi sıfatlarla hakaret etmişti. 

Yahudi lobisinin emrindeki senatör ve milletvekilleri Netanyahu'nun bu sözlerini de ayakta ayaklamaktan çekinmemişti.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

3

1

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading