F-35 hayranlarına böyle dayak attı: Amerika'nın istemediği hiçbir yere uçamazsın, füze bile atamazsın!

F-35 hayranlarına böyle dayak attı: Amerika'nın istemediği hiçbir yere uçamazsın, füze bile atamazsın!

Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, Yunanistan 'tehdidini' göstererek hem Türkiye'nin elindeki S-400'ü almayı hem de Ankara'yı F-35 havuzuna çekmeyi amaçlayan ABD'nin tuzaklarını net ifadelerle anlattı. 

Savunma

30.09.2024, 10:36

Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programına geri dönmesi için Amerikan yönetiminin girişimleri sürüyor. Pentagon'a bağlı istihbaratçı Michael Rubin'in Yunan medyası üzerinden yaptığı son hamle bunun bir yansıması oldu. 

Kathimerini'ye konuşan FETÖ'cü Rubin, temmuz ayında Ankara'yı ziyaret eden Amerikalı yetkililerin hükümete "Rus S-400 hava savunma sistemi İncirlik Üssü'nde ABD askerlerinin kontrolü altında tutulsun. Böylelikle Türkiye'nin F-35 programına geri dönüş yolu açılsın" teklifi yaptığını iddia etti. 

Yunan gazetenin bu iddiası Ankara'da her seviyede yalanlandı ancak bu yalanlamalar Türkiye'deki F-35 lobisinin heyecanını yatıştırmaya yetmedi.

Lockheed Martin şirketinin başını çektiği siyonist silah endüstrisi, 'havuç-sopa' yaklaşımıyla önce S-400'leri pasifize etmeyi sonrasında Ankara-Moskova gerilimini artırmayı hedefliyor.

Hayatı savaş uçaklarını kullanmakla geçmiş emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş, 'F-35 saadet zinciri' halkasına Türkiye'yi ekleme girişimlerine karşı bir kez daha uyarılarda bulundu.

Hasan Ünal'ın programında emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş önemli açıklamalarda bulundu.

Youtube platformunda Prof. Dr. Hasan Ünal'ın sunduğu 'Harici' adlı programa konuk olan Beyazıt Karataş, F-35 programının sakıncalarını çarpıcı ifadelerle anlattı. 

KAAN, GÖKBEY ve ANKA-3'ün teslimat tarihi belli oldu: TUSAŞ Genel Müdürü açıkladı KAAN, GÖKBEY ve ANKA-3'ün teslimat tarihi belli oldu: TUSAŞ Genel... Haberi Görüntüle

S-400'LER KURULDU, ÇALIŞIYOR, FÜZE ATIŞI BİLE YAPILDI

Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almasının ardından Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programından çıkarıldığını fakat yakasını hâlâ kurtaramadığını dile getiren Karataş, şu bilgileri verdi:

"Türkiye F-35 programından çıkarıldı ama her şey bitmiyor, neden? Çünkü Türkiye, ABD'nin davetlisi olarak başından beri bu programın içindeydi. 90'lardan 2007'ye dek bütün fizikî ve hukukî süreç içerisinde yer aldı. Ne zamanki S-400'ler Türkiye'ye geldi, 'sizi programdan çıkarıyoruz' denildi.

Daha önce de söyledik. Bu süreç aslında Türkiye'ye Allah'ın lütfuydu.

CIA, FBI, Batılı istihbarat kurumları ve FETÖ üzerinden Türkiye'yi baskı altında tutmaya çalışıyor. Önemli oyunlar oynanıyor, bunu herkes yakından takip ediyor. Güneyimizde terör devleti kurulmasından tutun, komşularımızla ilişkilerimizin bozulmasına kadar... 

S-400'ler kuruldu, faal bir şekilde çalışıyor. Hatta test atışlarını da yaptılar. 'Kutuda' deniyor ama Sinop'ta test atışı yapıldı.

Bu da yetmedi; yerli ve millî duruşlarıyla tanınan bazı kişiler Türkiye'nin bu bağımlılıklarından kurtulması gerektiğini savunurken bir yandan "S-400'ü Karadeniz'e atalım ve bizi tamamen Amerika'ya bağımlı hale getirecek olan F-35'leri alalım" diyorlar. Böyle bir çelişki var. 

Söylememiz lazım. S-400'ler kutusunun içinde değil. Her an harbe hazır durumda. Şu anda Ankara'da konuşlu. Eğitimlerine devam ediyorlar. Türk savaş uçaklarıyla beraber çalışarak sürüyor eğitimler. Türk Hava Kuvvetleri de S-400'le çalışarak hava savunma sistemlerine karşı yeteneklerini geliştiriyorlar." 

Lazer silahıyla hedef 10 kilometre: Azersilah tamamen yerli Fireforce'u tanıttı Lazer silahıyla hedef 10 kilometre: Azersilah tamamen yerli Fireforce'u tanıttı Haberi Görüntüle

F-35 PROJESİ NİÇİN UZUN SÜRDÜ? İŞTE NEDENİ...

"F-35 yapılırken Amerika Birleşik Devletleri, 'uçan bilgisayar' da denilebilecek 5. nesil böyle bir uçak yaratırken aslında kafasında yatan düşünce şu: Nasıl ki sağdan soldan silah alırsanız size sorun yaratırım diyor ya... Öyle bir uçak yaratayım ki, tamamen bize bağımlı olsun; idamesi, işletmesi, pilot eğitimleri, diğer konular... Yıllarca kullanırken de ona bağımlısınız. 

Uçağın şifresini, pin kodunu girmezseniz uçağı çalıştıramıyorsunuz diyerek daha önce defalarca anlattık ama... Madem konu ısıtılıp tekrar gündeme getirildi; İsrail'in Lübnan'da telsiz ve çağrı cihazlarını uzaktan patlatmasıyla bu konular bir kez daha konuşuluyorken F-35 tehlikesini şöyle anlatalım..." 

F-35A savaş uçağı

"ABD bu uçağın dizaynını yaparken üzerinde çok çalıştı. Aerodinamik testleri yaklaşık 8 yıl sürdü.

2002'den 2016'ya kadar 14 yıl boyunca F-35'i uzaktan kontrol edebilmeye uğraştılar. 'Bu uçağa bizim dışımızda kimse müdahale edemesin' diyerek bir sistem geliştirdiler mühendisler. 

Uçakta hiçbir şekilde sizin kontrol edemeyeceğiniz ve onların istedikleri zaman kontrol edebileceği sistemler yerleştirdiler. O yüzden bu uçağın tasarımı, dizaynı ve üretimi çok uzun sürdü. Çok uzun sürmesinin nedeni aslında budur." 

TUSAŞ ATAK helikopteri için Nijerya'dan kaç milyon dolar istedi? 12 tane alacaklar TUSAŞ ATAK helikopteri için Nijerya'dan kaç milyon dolar istedi? 12... Haberi Görüntüle

ABD'NİN İSTEMEDİĞİ HİÇBİR YERE UÇAMAZ

"Kullanıcı adı ve pin kodunu girdiğinizde yerden kalkabiliyorsunuz evet. Uçan bilgisayarı havaya kaldırdınız. Herhangi bir şekilde her şey düzgün giderken, Amerika ile her şey güllük gülistanlık, herhangi bir sorun yok, F-35'le uçarsınız da kaçarsınız da... Bir sıkıntı yok. 

Ama uydular vasıtasıyla kontrolü onlarda olduğu için, Amerikalıların istemediği yere bu uçakla gidemezsiniz, atış bile yapamazsınız. Amerika'nın istemediği hedefe gidemesin diye yaratıldı bu uçak; bakın bunu çok net söylüyorum. 

Hiçbir soru işareti yok. F-35'e Amerika istediği zaman müdahale ederek sizi durdurabilir, düşürebilir, yanlış yönlendirebilir, silahları da farklı hedeflere atmanıza neden olabilir. Yani hedefleri vurmamanızı sağlayacak şekilde müdahale edebilir. Herhalde bu durumu en güzel şekilde açıkladığımı düşünüyorum." 

Türkiye için üretilmiş 6 adet F-35A savaş uçağını depoda bekleten Amerikan yönetimi, göndermediği uçaklar için 'hangar kirası' istemişti.

Türk savunma firmasından büyük başarı: İngiltere'de fabrika kurup 1600 zırhlı araç sattılar! Türk savunma firmasından büyük başarı: İngiltere'de fabrika kurup 1600 zırhlı... Haberi Görüntüle

YUNAN'I KULLANARAK F-35 HAVUZUNA ÇEKMEK İSTİYORLAR

"Bizim F-35 hayranları, bu uçaklar geldiğinde her şeyin güllük gülistanlık olacağını düşünüyor. Para ceplerinden çıkmıyor tabi. Bizim vergilerimizle ödeniyor o paralar. Mühimmatı, füzeleri, motoruyla birlikte F-35A uçağı için sizden 110 milyon dolar istiyorlar. Bununla bitmiyor.

Bu uçağı kullandığınız süre boyunca ABD'ye bu paranın 3 katını daha ödüyorsunuz. 

Konuştuğumuz rakamlara bakar mısınız? Millet de zannediyor ki, Amerika bunu bize bedava veriyor! Hem sizi uçurmuyor hem de sizin harekât yetkinliğinizi elinizden alıyor.

Ama bizimkiler diyor ki, 'en azından bir filo alsak da, teknolojiyi transfer ederiz, pilotaj eğitimi için kullanırız' vs... Bunu söyleyenler 4 ve 4,5. nesil uçak devrinde kalmış pilotlar ve pilot yöneticileri. 

Artık devir değişti, adam sizi her şeyiyle kontrol etmek istiyor. Adam hiçbir şekilde modelleme yapamayacak şekilde bir uçağı size sunuyor. Yani sizin bundan kazanacağınız hiçbir şey yok.

Sizi S-400 ile baskı altına alarak, F-35 havuzuna tekrar sokabilmek için Yunanistan'ı kullanıyorlar. Michael Rubin gibi FETÖ aparatını kullanıyor."

Habere Tepki Ver

9

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading