Yandex Metrica

HÜRJET Mısır semalarında: Piramitlerin üzerinde şov yapacak

Türkiye'nin ilk jet motorlu süpersonik eğitim uçağı HÜRJET, Mısır Uluslararası Airshow'a katılarak uçuş gösterisi yapacak. Fuarın son gününde HÜRJET'in, Mısır'ın simgelerinden biri olan piramitlerin üzerinden de bir uçuş gerçekleştirmesi bekleniyor.

Savunma

02.09.2024, 12:31

Türkiye'nin ilk jet motorlu süpersonik eğitim uçağı HÜRJET, 3-5 Eylül tarihlerinde Uluslararası El Alamein Havaalanı'nda ilk kez düzenlenecek Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı'nda boy gösterecek. Konuya ilişkin açıklama Türk Havacılık Uzay Sanayii'nden geldi. 

Ankara'da Akıncı üssünden kalkan HÜRJET, Mısır'a intikali öncesinde Antalya'ya ugitti. Yakıt ikmalinin ve uçuş öncesi son kontrollerin tamamlanmasının ardından bir kez daha havalanan HÜRJET, Akdeniz'i geçtikten sonra Mısır'ın İskenderiye şehri yakınlarında bulunan Uluslararası El Alamein Havaalanı'na indi.

Ukraynalılar Türkiye'ye gelip Bayraktar şarkısı söyledi: Moral gecesinde renkli anlar Ukraynalılar Türkiye'ye gelip Bayraktar şarkısı söyledi: Moral gecesinde renkli anlar Haberi Görüntüle

PİRAMİTLERİN ÜZERİNDEN UÇACAK

HÜRJET, 3-5 Eylül tarihlerinde Afrika'nın en önemli savunma ve havacılık fuarı olan Mısır Uluslararası Havacılık Fuarı'nda boy göstererek gösteri uçuşu yapacak. Fuarın son gününde HÜRJET'in, Mısır'ın simgelerinden biri olan piramitlerin üzerinden de bir uçuş gerçekleştirmesi bekleniyor.

Uçak kanadına araba lastiğini niye koydular? Cevabı aylar sonra belli oldu Uçak kanadına araba lastiğini niye koydular? Cevabı aylar sonra belli... Haberi Görüntüle

45 BİN FEET İRTİFAYA YÜKSELDİ 

Bilindiği üzere HÜRJET kısa bir süre önce gerçekleştirdiği son uçuş testlerinde 45 bin feet irtifaya yükselerek kendi kabiliyetlerini geliştirdi. HÜRJET yüksek irtifada hız testlerinde 0.9 mach hıza ulaştı. İlk uçuşunu gerçekleştirdiği tarihten itibaren uçak, 100'ün üzerinde sorti yaptı, havada kalış süresi ise 120 saatlere ulaştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading