Yandex Metrica

HÜRJET piramitlerin üstünde uçtu, Mısırlı F-16 pilotu hayran kaldı

HÜRJET piramitlerin üstünde uçtu, Mısırlı F-16 pilotu hayran kaldı

Milli jet eğitim uçağı HÜRJET, Mısır Piramitleri üzerinde uçtu. TUSAŞ uçağını tecrübe eden Mısırlı F-16 pilotu Ahmed Elmallah, HÜRJET'e dair övgü dolu ifadeler kullandı. 

Savunma

05.09.2024, 16:41

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen millî jet eğitim uçağı HÜRJET, Mısır'da üçüncü gösteri uçuşuna imza attı. İskenderiye kentindeki Mısır Havacılık Fuarı'na katılan HÜRJET, burada TUSAŞ Test Pilotu Orhan Boran ve Mısırlı F-16 Pilotu Ahmed Elmallah'la birlikte uçtu. 

İkonik Mısır Piramitleri'nin üzerinde de uçuş gerçekleştiren HÜRJET performansıyla göz doldurdu. Test pilotu Orhan Boran'la birlikte HÜRJET'e binen Mısırlı pilot Ahmet Elmallah, millî uçakla ilgili övgü dolu ifadeler kullandı. 

Test pilotu Orhan Boran ve Mısırlı pilot Ahmed Elmallah

HÜRJET'le uçmanın kendisi için güzel bir deneyim olduğunu kaydeden Elmallah, "Türk ve Mısır hava kuvvetleri arasında yapılacak işbirliklerini büyük bir heyecan ile bekliyorum. Ben F16 pilotuyum. HÜRJET ile uçmak benim için harikaydı. Başlangıç olarak çok iyi bir uçak. İleride daha iyi bir hale gelecek" diye konuştu.

HÜRJET'in Mısır Piramitleri üzerindeki uçuşunu Türkiye'de milyonlar takip etti. Anadolu Ajansı tarafından canlı yayınlanan görüntüler büyük ilgi çekti. 

Mısır yönetimi hem HÜRJET hem de Milli Muharip Uçak KAAN'a ilgi gösteriyor. 

Ankara ile Kahire arasında sürmekte olan normalleşme adımları Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi'nin dün Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir araya gelmesinin ardından büyük ivme kazandı. Türkiye ile Mısır arasında savunma işbirliği de dahil 17 ayrı anlaşma imzalandı.  

Almanlar Türkiye ile dalaşmaya kararlı: Eurofighter, Akkuyu, Doğu Akdeniz, FETÖ, PKK... Almanlar Türkiye ile dalaşmaya kararlı: Eurofighter, Akkuyu, Doğu Akdeniz, FETÖ,... Haberi Görüntüle

SAVUNMA ŞİRKETLERİ TAM KADRO

Karşılıklı işbirliği hamleleri Mısır'ın İskenderiye şehri yakınında bulunan El Alamein Havaalanı'nda ilk kez gerçekleştirilen Uluslararası Mısır Havacılık Fuarı'nı Türkiye açısından daha da önemli hale getirdi. 

Geniş katılımın olduğu fuara Türkiye'den TUSAŞ'ın yanı sıra ASELSAN, Baykar, SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri ve HAVELSAN katılıyor.

128 metrekare bir alanda bulunan Baykar, fuarda Bayraktar KALKAN mockup (orijinal ebatlarda), Bayraktar AKINCI (1/10 ebatında) ve Bayraktar TB2'nin (1/10 ebatında) maketlerini sergiliyor.

ASELSAN fuar alanında bulunan stant alanında güdümlü mühimmat TOLUN, ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif gibi pek çok önemli ürününü katılımcılarla buluşturdu.

HAVELSAN ekibi, Mısır'daki fuarda dikine kalkış özellikli BAHA İHA'yı uçurdu.

Uluslararası Mısır Havacılık Fuarı'na 50 metrekarelik stant alanıyla katılım sağlayan SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri AŞ, aviyonik, elektronik harp ve simulasyon ürünlerinin yanı sıra dünyaca bilinen ve bir çok ordu tarafından tercih edilen ACMI Hava Muharebe Pilot Taktik Eğitim Sistemi'ni de görücüye çıkardı.

Fuara katılan bir diğer Türk firması olan HAVELSAN'nın geliştirdiği insansız hava aracı BAHA da Mısır'da bir gösteri uçuşu yapma imkanı buldu.

Fuarda milli muharip uçak KAAN'ın maketi olmak üzere geliştirdiği bir çok ürünü sergileyen TUSAŞ ise fuarın ilk gününden bu yana HÜRJET jet eğitim uçağıyla gösteri uçuşları yapıyor.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading