İspanya Türkiye'ye Patriot gönderdi: NATO desteği kapsamında gelen HSS'ler Suriye sınırında konuşlanacak

İspanya Türkiye'ye Patriot gönderdi: NATO desteği kapsamında gelen HSS'ler Suriye sınırında konuşlanacak

Suriye'ye yönelik askerî harekât öncesi kritik gelişme... Türkiye'nin bir süredir NATO'dan talep ettiği Patriot hava savunma sistemi İspanya'dan Mersin'e ulaştı.

Savunma

21.05.2024, 21:12

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik askeri harekâtı öncesi dikkat çekici bir sevkiyat gerçekleşti. 10 Haziran'da Mersin Limanı'na yanaşan bir kargo gemisi, depolarından Patriot hava savunma sistemi çıkararak karaya indirdi. Sözkonusu Patriot'ların İspanya ordusuna ait olduğu öğrenildi. 

Ankara'nın NATO'dan talebi doğrultusunda gönderilen Patriot bataryalarının Hatay'da konuşlandırılması bekleniyor. Halihazırda Adana'daki İncirlik Üssü'nde de İspanya'ya ait bir adet Patriot bataryası bulunuyor. Bu batarya 2015 yılından beri görevde. 

Suriye'den gelebilecek hava saldırılarına karşı Türkiye'nin sınır korumasına destek veren Patriot dışında İncirlik'te Amerikalıların da bir adet Patriot sistemi bulunuyor. Fakat ABD'lilerin Patriot'u 'Türkiye' için değil 'üsteki ABD askerlerinin korunması için' konuşlu durumda. 

Mersin Limanı'na yanaşan kargo gemisindeki Patriot büyük bir ihtimalle Hatay'ın Suriye sınır bölgesine yerleştirilecek. Böylelikle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de PKK/YPG terör örgütüne karşı başlatacağı operasyonlar öncesi bölgede güvenlik önlemi biraz daha artırılmış oldu. 

Patriot'lar savaş uçağı, İHA, kamikaze drone, balistik füze gibi tehditlere karşı yüksek etkili koruma sağlıyor. Türkiye'ye NATO desteği kapsamında gönderilenl Patriot'ların dışında yerli ve milli imkanlarla üretilen HİSAR A+ ve HİSAR O+ hava savunma sistemleri sahada etkin bir şekilde görev yapıyor. 

Patriot sistemleri İspanya Deniz Kuvvetleri'ne ait lojistik destek gemisi YSABEL ile Türkiye'ye getirildi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading