Yandex Metrica

Kuzey Irak hattı temiz: Mehmetçik Kalkınma Yolu için daha derine iniyor

Kuzey Irak hattı temiz: Mehmetçik Kalkınma Yolu için daha derine iniyor

ABD-İsrail taşeronu terör örgütlerinden PKK/YPG, Irak topraklarından atılıyor. Mehmetçiğin hem Bağdat hem de Erbil'le eşgüdüm halinde yürüttüğü operasyonlar en az 30 kilometre derinlikte güvenlik kuşağı oluşturma yolunda kararlı biçimde sürdürülüyor. Amerikan taşeronlarının bölgeden temizlenmesi, Türkiye ve Irak halklarının güvenliği yanında, küresel etkilere yol açacak Kalkınma Yolu'nu da garanti altına alacak.

Savunma

04.07.2024, 22:31

Şanlı Türk ordusu, ABD/İsrail taşeronu teröristlere Irak topraklarını dar etmek için kapsamlı bir harekât yürütüyor. Ankara'nın hem Bağdat hem de Erbil ile koordineli olarak yürüttüğü operasyonlar terör örgütü PKK/YPG'yi köşeye sıkıştırdı. 

5 yılı aşkın süredir 'Pençe' kodlu operasyonlar yürüten ve bir zamanlar 'girilemez' denilen Gara bölgesi başta olmak üzere çok sayıda kampı terörden arındıran Mehmetçik, 30 kilometre derinlikte güvenlik kuşağı oluşturma yolunda kararlı adımlarla ilerliyor. 

Sinat, Haftanin, Metina, Zap ve Gara'nın büyük ölçüde kontrol altına alınmasının ardından birlikler daha güneye intikal ederek Batufa-Bamerni hattına yığınak yaptı.

Son 10 gündür Türk Silahlı Kuvvetleri'nin 300'ü aşkın tank ve zırhlı aracı bölgeye sevk ettiği bildiriliyor. 

Listenin başında TUSAŞ var: 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 14 savunma devi Listenin başında TUSAŞ var: 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 14... Haberi Görüntüle

MEHMETÇİK GÜVENLİĞİ KALICI HALE GETİRİYOR

Terörden arındırılan dağlık bölgelerde çok sayıda üs ve gözlem noktası kuran güvenlik güçleri, intikal kolaylığı için bu noktaları birbiriyle bağlantılı hale getirdi. 

Bölgeye yönelik operasyonlar, Türkiye ve Irak halkının güvenliğini sağlamanın yanısıra, Basra Körfezi'ni Ovacık'a bağlayacak ve sonuçları itibariyle küresel etkilere yol açacak Kalkınma Yolu'nun güvenliği açısından büyük önem taşıyor. 

Amerikan/İsrail taşeronu teröristlerden temizlenen bölgede güvenliğin kalıcı olarak sağlanması için Mehmetçik, Irak ordusu ve Barzani'ye bağlı Peşmerge güçleriyle ortak hareket ediyor.

Sahada kurulduğu iddia edilen 100'den fazla askerî üs, Irak kuzeyinde PKK'yı kımıldayamaz hale getirdi. 

Kara birliklerine hava bombardımanıyla da sık sık destek veriliyor. Son olarak Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos'ta bulunan terör hedefleri ateş altına alındı. PKK'lıların kullandığı mağara, sığınak, barınak, depo ve korugan gibi tesislerden 37'si başarıyla imha edildi. 

3 Temmuz'da Bahar Tepe ve Metina'ya ATAK helikopterleriyle gece operasyonu bölge sakinleri tarafından böyle görüntülendi.

Akıncı'dan nokta atış! Selçuk Bayraktar duyurdu: 'Gözde Güdüm Kiti atış testi' başarı ile tamamlandı Akıncı'dan nokta atış! Selçuk Bayraktar duyurdu: 'Gözde Güdüm Kiti atış... Haberi Görüntüle

TERÖRİST PROPAGANDA AYGITLARI ÇILGINA DÖNDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son bir haftada Irak ve Suriye'de etkisiz hale getirdiği terörist sayısı 57 olurken 2024 itibariyle bu sayı 1327 teröriste ulaştı. 

Mehmetçiğin Irak derinliklerinde kaydettiği ilerleme terör örgütünün propaganda aygıtlarını çılgına çevirdi. Hem Irak merkezî güçlerini hem de Erbil yönetimini 'işbirlikçi' yaftasıyla suçlayan PKK/YPG, yaşananları sözde "Güney Kürdistan'ın işgali" olarak sunuyor. 

Bölgede teröristlerin faaliyetlerini yakın takibe alan ve çok sayıda kontrol noktası kuran Mehmetçik, Iraklı sivillere araç geçişi sırasında 'verdikleri rahatsızlıktan ötürü özür bildiren mektup' bile takdim ediyor.

Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde hazırlanarak yöre halkına sunulan bilgi notunda şöyle yazıyor:

"Yolculuğunuz esnasında sizi durdurarak zamanınızı aldığımız için özür dileriz. Sizin desteğinizle bölgeyi daha emniyetli hale dönüştüreceğiz. Anlayışınız için teşekkür eder, desteğinizi bekleriz."

Savaş uçakları için son imza da atıldı: 24 adet F-16 birkaç güne yola çıkabilir Savaş uçakları için son imza da atıldı: 24 adet F-16... Haberi Görüntüle

ORMAN YAKIP KÖYLERİ ATEŞE VERİYORLAR 

Bölgede köşeye sıkışan ve her gün biraz daha güneye itilen Amerikan/İsrail taşeronları, bir yandan ormanları ateşe verirken aynı zamanda Irak kuzeyinde işgal ettikleri köylerde kendi depolarını havaya uçuruyor. 

Çarpıcı gerçekleri İHA görüntüleriyle duyuran Milli Savunma Bakanlığı 3 Temmuz 2024 tarihinde şu bilgiyi paylaştı:

"PKK'lı teröristler şimdi de köylerdeki mühimmat depolarını patlatıyor. 

Irak'ın kuzeyindeki köylere giren ve sivilleri kalkan yaparak birliklerimize havan atışı yapan teröristler, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları ateşe vermeye başlamıştı. 

Her türlü alçakça plana rağmen kaçacak yerleri olmadığını anlayan PKK’lı teröristler, şimdi de Dergele ve Miska köylerindeki mühimmat depolarını havaya uçurdu. Köylülerin hayatını hiçe sayarak köy içindeki mühimmat depolarını patlatan teröristler, Dergele köyünü ise tamamen ateşe verdi. 

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ise masum sivillere, çevreye ve doğaya zarar gelmemesi için operasyonlarına dikkatli şekilde devam ediyor. 

Teröristler ne yaparsa yapsın, kendilerini bekleyen sondan kurtulamayacak!"

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading