Mavi Vatan'a Barbaros güvencesi! Kıyı şeridine "ölüm hattı" kurulacak

Mavi Vatan'a Barbaros güvencesi! Kıyı şeridine "ölüm hattı" kurulacak

Son dönemlerde artan savaş ve çatışma iklimi nedeniyle savunma sanayii alanında elini güçlendirmek isteyen Türkiye yerli ve milli kıyı savunma sistemini ile düşmana korku salmaya hazırlanıyor. 

Savunma

23.01.2024, 21:41

ROKETSAN tarafından MSB'nin ihtiyaçları doğrultusunda üzetilen "Barbaros Kıyı Savunma Sistemi" Türkiye'nin elini stratejik anlamda rahatlatacak. Türkiye'nin 100. yılına özel geçit töreninde bir kez daha hayranlıkla izlediğimiz Türk Donanması, Mavi Vatan'da Türkiye'nin en büyük kozu. Fakat deniz sınırı oldukça geniş olan Türkiye için temel ihtiyaç özelliği taşıyan kıyı savunması için yerli ve milli çözüm getirildi.

Almanya Eurofighter için 'Ege' şartı koşuyor: Türkler bunu asla unutmayacak Almanya Eurofighter için 'Ege' şartı koşuyor: Türkler bunu asla unutmayacak Haberi Görüntüle

KIYI SAVUNMA SİTEMİNE ÖNLEM

Uzmanlar Türkiye gibi güçlü bir donanmaya sahip ama deniz sınırları da oldukça geniş olan ülkelerin kıyı savunma sistemlerine yöneldiğini belirterek, bu tarz sistemlerin "kara konuşlu firkateyne" eşdeğer olabileceğine işaret etti. Gemisavar füze, radar ve diğer sensörlere sahip olan kıyı savunma sistemlerin denizaltılar tarafından hedef olma ihtimalini de ortadan kaldırdığına dikkat çekti.

KAPLAN tankı zırhlı personel taşıyıcıya dönüşüyor: FNSS o ülkeyle anlaşmayı duyurdu KAPLAN tankı zırhlı personel taşıyıcıya dönüşüyor: FNSS o ülkeyle anlaşmayı... Haberi Görüntüle

BARBAROS ÖLÜM HATTINA ALACAK

"Akdeniz ve Ege tarafında 1'er adet Barbaros Kıyı Savunma Füze Sistemi olsun" diyen uzmanlar, "Deniz tarafında da bir adet savaş gemimiz bulunsun. Siz, karadaki kıyı savunmalarınız ve denizdeki savaş geminiz ile esasında her kenarı 250'şer kilometre uzunluğa sahip bir 'ölüm üçgeni' oluşturuyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarına devam eden uzmanlar, "Hatta bunu iki savaş gemisiyle destekleyip, 'ölüm diktörtgeni' veya 'ölüm hattı' kurmanız da mümkün. Bu alana giren bir düşman unsurun hayatta kalabilme ihtimali neredeyse yok" şeklinde konuştu.

Bayraktar TB2'ye benzeyen kamikaze İHA'nın sırları ortaya çıktı: Rafineri katiliyle iki gün geçirdiler Bayraktar TB2'ye benzeyen kamikaze İHA'nın sırları ortaya çıktı: Rafineri katiliyle... Haberi Görüntüle

KKTC İÇİN BÜYÜK AVANTAJ

KKTC için büyük avantaj olacağını dikkat çeken uzmanlar, Barbaros Kıyı Savunma Sistemi'nden yakın zamanda yine ROKETSAN imzalı Çakır füzesinin ateşlenmesinin beklendiğini ifade ederek, sistemin gelecek yıl envantere girmesinin beklendiğini söyledi.

Uzmanlar, KKTC'ye konuşlanacak bir kıyı savunma sisteminin Ankara için Mavi Vatan'da çok büyük bir kazanım anlamına geleceğini ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading