Yandex Metrica

S-400 için İncirlik iddiasına güvenlik kaynakları cevap verdi: Aşağılık FETÖ'cünün pis yalanı

S-400 için İncirlik iddiasına güvenlik kaynakları cevap verdi: Aşağılık FETÖ'cünün pis yalanı

FETÖ'nün akıl hocası, ABD-İsrail pasaportlu Michael Rubin, Yunan basını üzerinden S-400 manipülasyonuna imza attı. Rubin'in Ankara'ya iletildiğini söylediği 'İncirlik' teklifi güvenlik kaynaklarınca kesin bir dille yalanlandı. 

Savunma

25.09.2024, 13:47

Fetullahçı Terör Örgütü'nün ABD'deki akıl hocalarından Michael Rubin tarafından Yunan Kathimerini gazetesine yapılan 'S-400' açıklamasını yetkililer kesin bir dille yalanladı. 

Pentagon'a bağlı askerî istihbaratçı Rubin, geçtiğimiz temmuz ayında Ankara'yı ziyaret eden Amerikalı yetkililerin Türkiye'nin F-35 programına geri dönmesi için bazı teklifler sunduğunu ileri sürmüştü. 

İsrail vatandaşı Rubin, Amerikalıların Türk heyete "S-400 hava savunma sistemini İncirlik Üssü'nde ABD askerlerine teslim edin. Ülke toprakları dışına çıkarılmadan İncirlik'te muhafaza edilsin" dediğini iddia etmişti. 

2,5 milyar dolarlık bedelle Rusya'dan alınan S-400 sisteminin İncirlik'te Amerikalılara teslim edilmesi teklifini içeren uçuk iddia, FETÖ'cü Rubin'in yeni manipülasyon denemesi oldu. 

Türk GPS için 100 uydu yolda: Selçuk Bayraktar açıkladı, ismi merak konusu oldu Türk GPS için 100 uydu yolda: Selçuk Bayraktar açıkladı, ismi... Haberi Görüntüle

BÖYLE BİR ŞEY GÜNDEMİMİZDE YOK 

Haber portalı Clash Report, Yunan basınında çok ses getiren iddiayı güvenlik kaynaklarına sordu. Kaynaklar böyle bir iddiayı net ifadelerle yalanladı. Haberde şu bilgilere yer verildi: 

"Türk yetkililer, S-400 hava savunma sisteminin kontrolünü ABD'ye devretmeyi ya da bunun düşünülebileceği yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı. 

Konuya yakın kaynaklar, 'S-400'ün herhangi bir şekilde devredilmesi, feragati veya satışı gündemimizde değil. Böyle bir öneri mantıksız. Yunan medyasının iddiaları doğru değil' dedi." 

Türk Silahlı Kuvvetleri, S-400 sistemini gerektiğinde kullanmak üzere envanterde tutuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiyi teyit etti:

"F-35 konusundaki duruşumuz açık. Ödediğimiz bir savunma sanayii ürününün teslimatı konusundaki duruşumuz sorgulanıyor. S-400 iddiasını ise Yunan basınına sormalısınız. Yayınlanan iddialar güvenilirlikten yoksun ve yönlendirme amacı taşıyor."

Hukuken Türkiye'nin malı olan F-35A'lar ABD hangarında bekletiliyor.

Türkiye, ortağı olduğu F-35 programı çerçevesinde savaş uçağı alımı için Lockheed Martin şirketine ödediği yaklaşık 1,4 milyar doları hâlâ geri alamadı. 

Halihazırda Türk Hava Kuvvetleri için üretilmiş 6 adet F-35A, programdan çıkarıldıktan sonra Ankara'ya teslim edilmedi. ABD'deki depolarda bekletilen uçaklar için Washington yönetimi Türkiye'den 'hangar kirası' bile talep etti. 

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın eski müşteşarı Victoria Nuland, görev yaptığı dönem Ocak 2024 itibariyle Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirmiş ve F-35 programına geri dönüş için açık kapı bırakmıştı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading