Yandex Metrica

Santim santim analiz ettiler: Kardeş ülkenin savaş uçakları nükleer füze taşıyor

Santim santim analiz ettiler: Kardeş ülkenin savaş uçakları nükleer füze taşıyor

Amerikan bilim-istihbarat grubu FAS, kardeş ülke Pakistan'ın Raad seyir füzesindeki değişimi fotoğraflar üzerinden analiz etti. Varılan sonuç, bu füzenin JF-17 uçaklarına entegre nükleer başlıklı bir yetenek olduğu yönündeydi. Sözkonusu gelişme, İslamofobik tüm kesimleri paniğe sevk etti.

Savunma

02.07.2024, 20:16

Kardeş Pakistan'ın, nükleer bombaları seyir füzesiyle uçaktan atma kapasitesine sahip olduğu ortaya çıktı.

Şimdiye dek İslamabad'ın atom bombası yeteneğini binlerce kilometre menzilli balistik füzeyle kullanacağı varsayılıyordu. Ancak Pakistan'ın nükleer savaş başlıklarını sadece kara konuşlu balistik füzeye değil, havadan ateşlenen ve vurulması son derece zor olan seyir füzelerine de entegre ettiği kanıtlandı. 

Müslümanlardan nefret eden tüm ülkelerde paniğe neden olan gelişme, kendilerini Amerikan Bilim İnsanları Federasyonu (FAS) olarak tanıtan grubun yayınladığı rapor nedeniyle yaşandı. 

Raad seyir füzesi taşıyan JF-17 savaş uçağı

Amerikan bilim-istihbarat grubu FAS, Pakistan'ın Çin'le birlikte imâl ettiği JF-17 savaş uçaklarında kullanılan Raad seyir füzesinin fotoğraflarını analiz etti. 

Böylesi görülmedi: Rüzgar türbini görünümlü ilk SİHA İtalya'da ele geçirildi Böylesi görülmedi: Rüzgar türbini görünümlü ilk SİHA İtalya'da ele geçirildi Haberi Görüntüle

JF-17 THUNDER, RAAD FÜZESİYLE NÜKLEER BOMBA ATACAK

FAS'a göre, 2017'den 2022'ye kadar Pakistan Günü Geçit Törenlerinde sergilenen Raad füzesinin boyutunda önemli bir değişim yoktu. Ancak 2024 yılına gelindiğinde Raad füzesinin boyu değişmiş ve daha uzun hale gelmişti.

Törenler sırasında Nasr, Ghauri, Şahin-1A, Şahin-2 ve Raad-1 füzeleriyle birlikte sergilenen Raad-2 seyir füzesinin yeni bir motor hava girişine sahip olduğu, aynı zamanda 600 km'lik menzil kapasitesiyle daha gelişmiş bir kimlik taşıdığı kaydediliyor.  

Pakistan füzelerini 'santim santim' analiz eden Amerikan FAS, Pakistan-Çin ortak yapımı JF-17'nin artık nükleer başlıklı füze taşıyabildiği sonucuna vardı. 

Bilim grubu kisvesi altında askerî istihbarat hizmeti sunan Amerikan FAS, Pakistan füzelerini inceledi.

Stockholm Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) raporlarına göre, geleneksel düşmanı Hindistan'ın 172 adet nükleer savaş başlığına karşılık Pakistan'ın 170 civarında taktik nükleer bombası bulunuyor. 

Yunan heyet ikinci el ücretsiz zırhlıları Amerika'da seçti: 4 kilometreden tank vuruyor Yunan heyet ikinci el ücretsiz zırhlıları Amerika'da seçti: 4 kilometreden... Haberi Görüntüle

ÇOKLU NÜKLEER BAŞLIK ATABİLEN BALİSTİK FÜZE DE VAR

Pakistan'da yerli-millî olarak geliştirilen seyir füzesi Raad, ilk kez 2007 yılında Pakistan envanterindeki Mirage savaş uçaklarında test edilmişti. 

Zaman içinde menzili ve kabiliyetleri artırılan Raad-1, 2023 yılından itibaren Raad-2 olarak sahneye çıktı ve JF-17 savaş uçaklarından atılabilir hale geldi. 

FAS analizinde, havadan atılabilir seyir füzesi Raad-2'nin Pakistan tarafından yeniden tasarlandığına dikkat çekilirken, bu füzenin yetenekleri hakkında çok az bilgi bulunduğu vurgulanıyor. 

Raad-1 füzesini taşıyıcı kamyonun uzunluğuyla orantılayan FAS, mühimmatın tam uzunluğunu bulduğunu varsayıyor.

Pakistan Hava Kuvvetleri'nin omurgası haline gelen JF-17 Thunder savaş uçaklarının artık nükleer saldırı kabiliyetine kavuşmuş olabileceğine işaret eden FAS, nükleer başlık taşıyan füzeyi de Raad-2 olarak açıkladı. 

F-35'i beklemekten sıkılıp resti çektiler: Yeni paket kalsın, 6 uçağı hemen gönderin F-35'i beklemekten sıkılıp resti çektiler: Yeni paket kalsın, 6 uçağı... Haberi Görüntüle

PAKİSTAN 120'NİN ÜZERİNDE JF-17'YE SAHİP

Yüzde 58'i Pakistan'da, yüzde 42'si Çin'de üretilen JF-17 savaş uçağı, Rus motorundan güç almasının yanında Batı tipi bir aviyonik kullanıyor.

Pakistan Havacılık Kompleksi (PAC) 2009'dan beri İslamabad'a 120'nin üzerinde JF-17 Blok-1 ve Blok-2 savaş uçağı teslim etti. Pakistan, yakında Azerbaycan Hava Kuvvetleri için de üretime başlayacak. 

Pakistan Hava Kuvvetleri'ne ait JF-17

Kardeş Pakistan, Hindistan'la rekabet halinde olması nedeniyle çoklu nükleer başlık kapasitesine sahip balistik füze teknolojisi de (MIRV) geliştirdi. Pakistan'ın Ebabil füzeleriyle MIRV yeteneğini test ettiği biliniyor. Hindistan'ın buna cevabı ise Angi-P ile Agni-5 füzeleri olmuştu. 

Habere Tepki Ver

9

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading