Savaş bölgesindeki gizemli küreler ilgi odağı oldu: Binlerce kişi bunu tartışıyor

Savaş bölgesindeki gizemli küreler ilgi odağı oldu: Binlerce kişi bunu tartışıyor

Rus işgali altındaki Ukrayna topraklarında görüntülenen bir dizi küre, sosyal medyada yayınlandığından beri tartışmaların odağına oturdu. Rusların gizemli nesneleri ne amaçla kullandığına ilişkin yorumlar ardı ardına geldi. 

Savunma

22.06.2024, 13:07

Ukrayna topraklarında çekilen bir görüntü sosyal medyada ilgi odağı oldu. Paylaşılan fotoğraflar, küre şeklindeki 16 gizemli nesnenin cephe hattındaki bir bölgede sırayla dizili olduğunu gösteriyor.

Rus işgali altındaki bölgeyi gösterdiği ileri sürülen görüntülerdeki kürelerin ne işe yaradığı ve tarlanın ortasına ne amaçla konduğu tartışma konusu oldu. 

Gizemli küreler tartışmaların odağına oturdu.

Ukrayna ordusuna yakın Telegram kanallarında paylaşılan görselde kürelerin hem sıra halide yanyana durduğu hem de 8 tanesinin bir kamyonun üzerine yerleştirilmiş olduğu görülüyor. 

Bazı yorumlarda bu araçların bir tür elektronik harp sistemi olduğu ileri sürülürken kimi uzmanlar ise bunların Rusya'ya ait iletişim sistemi olduğunu kaydediyor.  

Fotoğrafları ilk paylaşan Ukraynalı askerî elektronik sistemleri uzmanı 'Beskrestnov', gizemli kürelere ilişkin şu notu düştü:

"Cephe hattında bazı Rus teçhizatı... Teknolojik açıdan düşmanın sahip olduğu her şeyi bildiğimi sanıyordum. En azından gördüğüm bir sistemin amacını ve ne işe yaradığını söyleyebilirim. Şimdi burada ortaya çıkan bir dizi küre beni şaşırttı. 

Elektronik harp mi? Böyle bir elektronik harp sistemi yok. Akustik sayaç pil sensörleri mi? Bu tipte sensörleri de gayet iyi tanıyorum. Yani bu da değil."

TUSAŞ ATAK helikopteri için Nijerya'dan kaç milyon dolar istedi? 12 tane alacaklar TUSAŞ ATAK helikopteri için Nijerya'dan kaç milyon dolar istedi? 12... Haberi Görüntüle

ABD ÜRETİMİ 'GATR' KÜRESİNE ÇOK BENZİYOR AMA...

Gizemli kürelerin bir tür anten olduğu yönündeki yorumlar buna ilişkin en yaygın kanaat haline geldi. Zira ABD'de GATR Technologies şirketi tarafından imâl edilen iletişim uydu sistemleri, tıpkı tarla ortasındaki kürelere benzeyen bir şekil sunuyor. 

ABD yapımı iletişim sistemi GATR

Ancak Ukraynalı uzman Beskrestnov, Amerikan şişirilebilir uydu sistemiyle gizemli kürelerin benzerliğine işaret eden yorumculara karşı ihtiyatı elden bırakmadı.

Beskrestnov, cephe hattı gerisinde görülen kürelerin yarım küre şeklinde iki parçaya ayrılıp birbirine monte edilebilir şekilde olduğuna dikkat çekiyor. 

Beskrestnov'a göre bu küreler aynı zamanda Rusya'nın, düşman topçularının yerini tespit etmek için konum belirlemekte kullandığı bir akustik sensör olan '1B75 Penisilin' adlı aygıta da benzemiyor. 

İlgi odağı olan görüntünün cephe hattının tam olarak neresinde çekildiğine ilişkin bilgi paylaşılmadı. Ancak gizemli nesnelerin ne amaçla orada olduğu bir süre daha tartışılacak gibi görünüyor. Bazı Ukraynalılara göre o küreler bir çeşit tarım aleti bile olabilir. 

Habere Tepki Ver

0

1

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading