Yandex Metrica

Sitede Ara

SİPER Blok-2 test görüntüsü milyonlara heyecan verdi: Menzili 150+ kilometre!

SİPER Blok-2 test görüntüsü milyonlara heyecan verdi: Menzili 150+ kilometre!

Çelik Kubbe'nin en uzun menzilli silahı SİPER Blok-2 önemli bir test atışını daha geride bıraktı. 150+ kilometre menzil hedefiyle TÜBİTAK SAGE ve ROKETSAN tarafından geliştirilen yeni SİPER füzesi, yayınlanan ateş görüntüsüyle milyonlara heyecan verdi. 

Savunma

16.09.2024, 10:35

Türk semalarını koruyan Çelik Kubbe'nin en uzun menzilli silahı göreve hazırlanıyor. SİPER Hava Savunma Sistemi Blok-2/Ürün-2 test atışına ilişkin görüntüler 15 Eylül 2024 tarihinde Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün tarafından yayınlandı. 

İlk ateşlemesi 26 Ağustos 2023 tarihinde yapılan SİPER Blok-2, TÜBİTAK SAGE ile ROKETSAN ortaklığıyla geliştirilmiş yeni ve daha uzun menzilli bir füzeyi kullanıyor. 

100 kilometrenin üzerinde menzildeki hedefleri başarıyla vuran SİPER Blok-1 yakında Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmeye hazırlanırken, test aşamasındaki SİPER Blok-2'nin 150+ kilometre menzile sahip olması hedefleniyor.

Yeni SİPER füzesinin 200 kilometre menzilde koruma sağlayacağına ilişkin çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Ancak SİPER-2'nin uçuş mesafesine dair yetkililer tarafından net bir açıklama yapılmadı. 

Türkiye Riyad'a 'AKINCI' yolluyor! Yürek hoplatan anlaşmanın detayları belli oldu: Üretimin yüzde 70'i Suudi Arabistan'da olacak Türkiye Riyad'a 'AKINCI' yolluyor! Yürek hoplatan anlaşmanın detayları belli oldu:... Haberi Görüntüle

MİLYONLARA HEYECAN VEREN GÖRÜNTÜ 

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, SİPER Blok-2/Ürün-2'ye dair test görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşırken şunları yazdı:

"GÖKVATAN’ımızın yılmaz savunucusu, ÇELİKKUBBE’mizin gurur kaynağı SİPER!

Savunma sanayimizin milli gururu SİPER Ürün-2 sistemi, başarıyla gerçekleştirdiği atışıyla bir kez daha Türkiye’mizin gökyüzündeki caydırıcı gücünü gözler önüne serdi! 

Başkanlığımız koordinasyonunda; ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE işbirliğiyle hayata geçirilen bu proje, milletimizin güvenliğine yapılan en büyük yatırımlardan biri. Uzun menzil ve yüksek irtifada etkin savunma sağlayan SİPER, ülkemizin sınırlarını çelikten bir kalkan gibi koruyarak tam bağımsız savunma hedefimizi daha da güçlendiriyor. 

Bu başarının arkasında, Türk mühendislerinin emeği, fedakarlığı ve yüksek teknolojiyi en iyi şekilde kullanma becerisi yatıyor. Başarıya ulaşmamızda emeği geçen tüm mühendislerimize, teknisyenlerimize ve paydaşlarımıza gönülden teşekkür ediyoruz. Sizlerin azmi ve çalışkanlığıyla her gün daha güçlü bir Türkiye inşa ediyoruz.

Savunma sistemlerimizle ülkemizi daha güvenli bir geleceğe taşıyoruz. SİPER gibi projelerimizle, vatanımızı her açıdan koruma altına alıyor, milli güvenliğimizi sağlam temellere dayandırıyoruz. Çünkü bu vatanın savunması, bu vatanın evlatlarının ellerinde!

Bağımsız, güçlü ve kararlı bir Türkiye için çalışmaya devam!"

Savaşta bir ilk daha: Kamikaze hava savunma sistemi, Lancet'i, Zala'yı, Orlan'ı vuruyor Savaşta bir ilk daha: Kamikaze hava savunma sistemi, Lancet'i, Zala'yı,... Haberi Görüntüle

ÇELİK KUBBE'NİN KABİLİYETİ ARTIYOR 

SİPER ailesine güç veren şirketlerden ROKETSAN, yayınlanan son test görüntüsüyle şu açıklamayı paylaştı:

SİPER Blok-2 test atışı

"Göğsümüzü Gök Vatan için SİPER ettik. Hava savunmada gücümüze güç katacak, Çelik Kubbe'nin vurucu gücü olacak SİPER Ürün-2'nin test atışı başarıyla tamamlandı. Ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olsun."

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci ise şu yorumda bulundu:

"Çelik Kubbe’nin SİPER’i kabiliyetlerini artırıyor. Hava savunmada milli ve özgün çözümlerimizden olan SİPER Ürün-2'nin test atışını başarıyla tamamladık. Ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olsun."

Uçak kanadına araba lastiğini niye koydular? Cevabı aylar sonra belli oldu Uçak kanadına araba lastiğini niye koydular? Cevabı aylar sonra belli... Haberi Görüntüle

SİPER BLOK-3 YAPIM AŞAMASINDA...

Testleri süren SİPER Blok-2'nin 2025 yılında envantere gireceği ileri sürülüyor. SİPER Blok-2, daha yeni bir füze geliştirilene kadar Çelik Kubbe'nin en uzun menzilli hava savunma silahı olacak. 

Savunma sanayii Blok-2'den daha uzun menzile ulaşacak Blok-3 konusunda da kolları sıvadı. SİPER Blok-3'ün vurucu silahı olacak füzeyi geliştirme konusunda 3 firma birlikte çalışıyor: ASELSAN, ROKETSAN, TÜBİTAK-SAGE.

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading