TEKNOFEST Adana ziyaretçi sayısı dudak uçuklattı: 'Biz Yaptık' şarkısını binlerce genç birlikte söyledi

TEKNOFEST Adana ziyaretçi sayısı dudak uçuklattı: 'Biz Yaptık' şarkısını binlerce genç birlikte söyledi

Ülkenin her yanından 'icat çıkaran' gençlerin buluştuğu TEKNOFEST Adana görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi. 'Biz Yaptık' şarkısını binlerce gençle birlikte söyleyen Selçuk Bayraktar, "İyiliğin hüküm sürdüğü, daha merhametli, daha hür, daha adil bir dünyayı sizler, güneş yüzlü Türk gençleri inşa edecek" dedi.  

Savunma

07.10.2024, 08:33

Milyonları millî teknolojide buluşturan TEKNOFEST'in Adana etabı görkemli bir törenle sona erdi. 2 Ekim'de Şakirpaşa Havalimanı'nda başlayan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 6 Ekim akşamına dek unutulmaz anlara sahne oldu. 

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde gerçekleştirilen festival 5 gün boyunca çok sayıda bilim, kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Festivale, 4 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Özel kurumların ve kamu kurumlarının açtığı stantlarda, geliştirilen teknolojiler Adanalılara ve çevre illerden gelen katılımcılara tanıtıldı.

Etkinlikler kapsamında ziyaretçiler, Adana semalarını renklendiren Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, Jandarma Çelik Kanatlar, F-16 uçakları, ATAK taarruz helikopteri ve paramotorların gökyüzündeki gösterilerini izleme şansı buldu.

TEKNOFEST Adana yüz binlerce vatandaşın millî platformları yakından görmesi için fırsat oldu.

Festivalde, paraşütle atlayış ve helikopterle havadan tahliye gibi heyecanlı gösteriler de gerçekleştirildi.

Akrobasi gösterilerinden ileri teknoloji simülasyonlar, bilimsel atölyeler ve sergilere kadar her yaştan vatandaş için etkinlik programının yapıldığı festivale çok sayıda ziyaretçi katıldı.

Çocuklara yönelik bilim gösterileri, müzikaller ve bilgi yarışmalarının düzenlendiği etkinlikte, TEKNOFEST kapsamında organize edilen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

KAAN'da ikinci perde! Suudiler bir kez daha TUSAŞ'ı ziyaret etti: Körfez'den dev yatırım gelebilir KAAN'da ikinci perde! Suudiler bir kez daha TUSAŞ'ı ziyaret etti:... Haberi Görüntüle

TEKNOFEST ADANA'NIN İLKLERİ 

Türkiye'nin otomobili Togg'un ilk sedan modeli T10F, ilk kez TEKNOFEST Adana'da vatandaşların beğenisine sunuldu.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından millî imkanlarla geliştirilen delta kanat yapısındaki ANKA-3 ve Baykar yapımı Bayraktar TB3 SİHA halka açık ilk uçuşunu TEKNOFEST Adana'da gerçekleştirdi.

Bayraktar TB3 ve AKINCI TİHA

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarında dereceye giren takımlar ilk kez TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi'nde yarıştı.

TEKNOFEST'te katılımcıların 'Çanakkale ruhu'nu yaşayabilmesi için ilk kez 'Zaferin İzinde: Çanakkale Dijital Deneyim Alanı' oluşturuldu.

Bazı etkinliklerin de ilk kez ziyaretçilerle buluşturulduğu TEKNOFEST Adana sona erdi.

ASELSAN ALP-100G radarının hayranlık uyandıran özellikleri: TEKNOFEST'te bakan bir daha baktı ASELSAN ALP-100G radarının hayranlık uyandıran özellikleri: TEKNOFEST'te bakan bir daha... Haberi Görüntüle

BAYRAKTAR: HERKES SUSSA BİZ SUSMAYACAĞIZ

Festivalin son gününde SoloTürk ve Türk Yıldızları'nın gösteri uçuşları nefes keserken, TEKNOFEST'i düzenleyen T3 Vakfı'nın mütevelli heyeti başkanı Selçuk Bayraktar, kapanış töreninde 'Biz Yaptık' şarkısını binlerce gençle birlikte söyledi. 

Selçuk Bayraktar buradaki konuşmasında şunları söyledi:

"TEKNOFEST Gençliği; bu karanlığa, bu adaletsizliğe, bu zulme karşı, asla susmayacağız! Herkes sussa, biz susmayacağız! Mazlumlara, mağdurlara, herkes sırtını dönse, biz dönmeyeceğiz! Gazze’de, Filistin’de ve dünyanın her köşesinde, adaletin sesi olacağız.

İyiliğin hüküm sürdüğü, daha merhametli, daha hür, daha adil bir dünyayı sizler, güneş yüzlü Türk gençleri inşa edecek! Genç kardeşlerim; hayallerinizle, heyecanınızla gelin. Aklınızla, fikrinizle gelin. Özgürce gelin. 

TEKNOFEST yalnızca bir teknoloji festivali değil, TEKNOFEST geleceğe yön veren, gençlerimize umut aşılayan, dünyaya ilham olan bir hareket. Sizlerin bitmek bilmeyen enerjisi ve heyecanıyla, insanlığı ileriye taşıyacak bir neslin temellerini attık. 

TEKNOFEST yolculuğu burada sona ermiyor. 2025 yılı TEKNOFEST'in çok daha büyük hedeflere yelken açtığı bir yıl olacak. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve İstanbul'da düzenleyeceğimiz TEKNOFEST'lerde hem ülkemizin hem de dost ve kardeş coğrafyaların gençleriyle yeni başarılara imza atacağız."

T3 Vakfı Mütevellî Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabındaki paylaşımında TEKNOFEST Adana'yı 1 milyon 100 bin kişinin ziyaret ettiğini açıkladı. Bayraktar şunu yazdı:

"Adana, gençlerine, geleceğine sahip çıktı. Allah’ına kurban Adana... Adana'da bizimle birlikte olan milletimize 1.100.000 kişiye, #MilliTeknolojiHamlesi’ne güç verdiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum."

 

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading