TÜBİTAK SAGE'nin eski genel müdürü Azerbaycan'a füze fabrikası kuruyor

TÜBİTAK SAGE'nin eski genel müdürü Azerbaycan'a füze fabrikası kuruyor

TÜBİTAK SAGE Genel Müdürü olduğu yıllarda çok önemli projelere imza atan Gürcan Okumuş, uçak bombası üreticisi Assan Grup Savunma şirketinde de büyük işlere imza atıyor. Şirket füze üretimi için Azerbaycan'a fabrika kuracak. 

Savunma

26.09.2024, 14:05

Savunma sanayii ürünlerinin ortak üretimine ilişkin Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanmış çok sayıda anlaşma sahada karşılık buluyor. Kardeş ülke topraklarında üretim yapacak Türk şirketleri arasına Assan Grup da eklendi. 

TÜBİTAK SAGE'nin başında bulunduğu yıllar boyunca GÖKDOĞAN, BOZDOĞAN, GÖKHAN, KUZGUN ve SOM gibi çok sayıda füze projesini yöneten Gürcan Okumuş, bir süredir genel müdür olarak hizmet verdiği Assan Grup Savunma şirketini Azerbaycan'a açıyor. 

Okumuş yönetimindeki firma, Azerbaycan'da uçak bombası üretim tesisi kurmaya hazırlanıyor.

Bakü'de düzenlenen ADEX Savunma Fuarı'nda güncel projeleri duyuran Okumuş, birçok Türk firmasının kardeş ülked çok ciddi işlere imza attığına dikkat çekti. 

Assan Grup Savunma Genel Müdürü Gürcan Okumuş

Özellikle askerî alandaki işbirliğinin ileri seviyede gerekleştiğinin altını çizen Okumuş, Azerbaycan Hava Kuvvetlerinin hem NATO hem de Türkiye'nin geliştirdiği mühimmatları kullanmaya başladığını hatırlattı. 

Türk GPS için 100 uydu yolda: Selçuk Bayraktar açıkladı, ismi merak konusu oldu Türk GPS için 100 uydu yolda: Selçuk Bayraktar açıkladı, ismi... Haberi Görüntüle

FABRİKA İÇİN ANLAŞMA TAMAMLANMAK ÜZERE

"Türkiye ve Azerbaycan arasında önemli bir pazar oluştu. Bu kapsamda ADEX Fuarı'nda projelerimizi sergiliyoruz ve işbirliğimizin artarak devam edeceğini düşünüyoruz" diyen Okumuş, Assan Grup'un sivil sektörde mekanik üretim, ağır iş makineleri, yedek parça gibi ürünlerin yanı sıra savunma sanayii alanında da uçak bombası ürettiğini kaydetti. 

Ankara'daki tesislerde üretilen güdümlü ve güdümsüz bombalara yurt dışından yoğun talep aldıklarını dile getiren Okumuş, Azerbaycan'da da bazı yatırım planlarının olduğunu belirterek şunları söyledi: 

"Çeşitli mühimmat satışlarımızın olduğu Azerbaycan'a, uçak bombalarının seri üretiminin yapılacağı tesis kurmaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Söz konusu tesisin kurulması için anlaşma büyük oranda tamamlandı, çeşitli izin süreçleri devam ediyor." 

Gürcan Okumuş, başta Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, Romanya, Bulgaristan olmak üzere farklı ülkelere MK serisi uçak bombası satışı yaptıklarını kaydetti.

Gürcan Okumuş, 2022 yılı sonlarındaki demecinde 2023 projelerini böyle anlatmıştı. 

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading