Yandex Metrica

Türk savunma firmasından büyük başarı: İngiltere'de fabrika kurup 1600 zırhlı araç sattılar!

Türk savunma firmasından büyük başarı: İngiltere'de fabrika kurup 1600 zırhlı araç sattılar!

Ejder Yalçın zırhlılarının üreticisi Nurol Makina, İngiltere'ye kurulan fabrikada imâl edilecek 1600 adet 'Dragon'un İngiliz ordusuna satışı için Londra yönetimiyle anlaşmaya vardı. İngilizler Türk zırhlısındaki yerlilik payını artırmak istiyor. 

Savunma

24.09.2024, 13:05

Dünyanın onlarca ülkesine zırhlı kara aracı ihraç eden Türk savunma sektörü, Nurol Makina şirketinin son hamlesiyle çok önemli bir başarıya daha imza attı. 

Bir süre önce İngiltere'de 'Nurol Makina UK' adıyla şirket kurarak Warwickshire kentinde bir de fabrika hayata geçiren savunma firması, 1600 adet Ejder Yalçın tipi zırhlı araç üretimi için Londra ile anlaşmaya vardı. 

Türkiye'de güvenlik güçlerinin kullandığı ve çok sayıda ülkeye ihraç edilen Ejder Yalçın zırhlı personel taşıyıcıların (ZPT/MRAP) İngiltere'ye uyarlanmış versiyonuna 'Dragon' adı verildi. 

İngiliz ordusu, envanterindeki 4X4 zırhlı araçları büyük ölçüde Dragon'larla değiştirecek. Çarpıcı bilgiyi European Defence Review dergisi duyurdu. 

İngiliz Silahlı Kuvvetleri envanterinde Ridgback, Mastiff ve Wolfhound tipi zırhlı araç filosunun yerini tamamıyla Nurol yapımı 'Dragon' alacak. Londra yönetimi üretilecek Ejder Yalçın'ın üzerinde kısa menzilli hava savunma sistemi Stormer'ın bulunması planlanıyor. 

Türk donanması yeni bir aşamaya geçiyor: TF2000 Hava Savunma Muhribi göz kamaştırıyor! İşte özellikleri, hızı, silahları... Türk donanması yeni bir aşamaya geçiyor: TF2000 Hava Savunma Muhribi... Haberi Görüntüle

TÜRK ZIRHLILARI ORADAN DA İHRAÇ EDİLECEK

Nurol Makine UK şirketi, 18-19 Eylül 2024 tarihlerinde Bedfordshire'de düzenlenen 'DVD2024' savunma araçları sergisinde iki model araçla boy göstermişti. Bunlar 18 tonluk Ejder Yalçın ile 14 tonluk uzun tip NMS-L modeliydi. 

Bunların yanında şirketin 10 tonluk NMS Light adında başka bir 4X4 tasarımı daha bulunuyor. 

Nurol Makina İngiltere'de fabrika kurarak zırhlı araç üretimine yeni halka ekledi.

Saatte azamî 150 kilometre hızla tek depoyla 700 km yol alabilen Ejder Yalçın, NATO STANAG Seviye-2 standartlarında balistik koruma ve Seviye-3 mayın koruması sağlıyor. 

İngilizler, kurulan fabrikada yılda birkaç yüz adet zırhlı araç üretilmesini ve yerlilik payının yüzde 50'ye çıkarılmasını hedefliyor. Nurol Makina UK Genel Müdürü Daviz Zevulun, fabrikada ilk aşamada 100'den fazla kişinin istihdam edileceğini söyledi. 

Şirketin stratejik planlama müdürü Emre Akın, 11 ülkeye ihraç edilen ürünlerle Nurol Makina'nın giderek daha popüler hale geldiğini belirtirken, İngiltere'de kurulmuş fabrikadan da ihracat gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydediyor. 

İngiliz ordusuna 1600 zırhlı araç yapımı konusunda varılan anlaşma, Türk savunma sanayiinin yeni bir başarılı hamlesi oldu. 

 

Habere Tepki Ver

6

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading