Türkiye nefesini tuttu: TB3'lü KIZILELMA'lı ANKA-3'lü TEKNOFEST başladı

Türkiye nefesini tuttu: TB3'lü KIZILELMA'lı ANKA-3'lü TEKNOFEST başladı

Dünyanın en büyük havacılık festivali TEKNOFEST kapılarını ziyaretçilere açtı. Bu yıl Adana'da düzenlenen festivale ilgi yoğun. 

Savunma

02.10.2024, 11:59

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST'in Adana etabı başladı. Kentte ilk kez organize edilen festivalde ileri teknoloji simülasyonlarından, bilimsel atölyelere ve sergilere kadar her yaştan katılımcı için etkinlik programı yer alıyor.

Türk Yıldızları, SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar AKINCI, Bayraktar TB2, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar ve ATAK helikopterinin gökyüzüyle buluşacağı festivalde, üzüm salkımı ve paramotor gösterisi ile paraşüt atlayışları yapılacak.

Festival kapsamında düzenlenen 50 yarışmaya, 790 bin takım ve 1 milyon 650 binden fazla yarışmacı başvurdu.

4 gün sürecek festivalde, TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi, TEKNOFEST Proje Sergi Alanı, Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması, E-Ticaret Hackathonu, TEKNOFEST Drone Şampiyonası, World Drone Cup Yarışmaları ve Uluslararası Buluş Fuarı yapılacak.

Projelerini hayata geçirebilmeleri için 55 milyon lira destek alan takımlardan dereceye girenler, toplam 31 milyon lirayı bulan ödüllerini TEKNOFEST ana sahnesinde alacak.

Milyonlar bu haberi bekliyordu: ALTAY tankının millî motoru BATU sonunda hazır! Milyonlar bu haberi bekliyordu: ALTAY tankının millî motoru BATU sonunda... Haberi Görüntüle

AKINCI VE TB3 BİRLİKTE UÇACAK

Çocuklar ve gençler için çok sayıda keyifli etkinliğin hazırlandığı festival kapsamında 2 Ekim Çarşamba günü Baykar ürünü insansız hava araçları, diğer platformlarla birlikte şu uçuşlara imza atacak:

  • Bayraktar TB2 Tekli Gösteri Uçuşu
  • Bayraktar TB2 Orbit Paramotor Gösterisi
  • Bayraktar AKINCI ve Bayraktar TB3 Kol Uçuşu
  • Bayraktar AKINCI ve SOLOTÜRK Kol Uçuşu
  • Bayraktar TB2 Eşliğinde T-70 Havadan Tahliye

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading