TUSAŞ Genel Müdürü'nden F-16 ile KAAN kıyaslaması: Biri araba ise öbürü...

TUSAŞ Genel Müdürü'nden F-16 ile KAAN kıyaslaması: Biri araba ise öbürü...

Millî Muharip KAAN'a ilişkin son bilgileri TEKNOFEST Adana'da veren TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, 2 adet yeni KAAN prototipinin 2025 itibariyle geliştirme test uçuşlarına başlamış olacağını söyledi. 

Savunma

03.10.2024, 09:30

TEKNOFEST Adana kapılarını ziyaretçilere açtı. Festivalin ilk gününde millî platformları gençlerin beğenisine sunan isimlerden Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, TRT Haber'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Millî Muharip Uçak KAAN'dan 2025 sonu itibariyle 2 prototip daha hazır edileceğini ve bunların yoğun test uçuşlarıyla faaliyet göstereceğini dile getiren Demiroğlu, 8 adet KAAN uçağının 2028 yılında Türk Hava Kuvvetleri'ne teslim edileceğini dile getirdi. 

KAAN'ın F-16 ile karşılaştırılamayacağını, çünkü bu uçağın Amerikan F-22'den bile daha üstün olduğunu ifade eden Demiroğlu şunları söyledi:

Millî Muharip Uçak KAAN

"Millî Muharip Uçağımız bizim mahallenin abisi. O her zaman ortaya çıkmayacak ama çıktığı zamanda herkese 'çekilin' diyecek.

KAAN'ın bir kolunda ANKA-3 olacak, diğer kolunda KIZILELMA olacak. Beraber göreve gidecekler. KAAN pilotumuz aynı anda çok sayıda ANKA-3 ve KIZILELMA'yı kullanabilecek. 

Birlikte çalışacaklar. KAAN'ın gidemediği yerlere ANKA-3 ve KIZILELMA gidecek. Görevlerini yapıp gelecekler, KAAN onları arkadan kontrol edecek ve gerekirse kendisi de gidecek, işini halledip gelecek. Aynı zamanda tüm bunları görünmez olarak yapacaklar. KAAN, KIZILELMA ve ANKA-3 görünmez bir şekilde gidip işlerini bitirip gelecekler. 

KAAN'ın F-16'larla kıyaslanması mümkün değil. Bu bir tane arabayla bir uçağı kıyaslamak gibi bir şey. KAAN'ın bazı özellikleri şu anda F-22'de bile yok. Nitekim F-22 çok güzel bir uçak... Ama eski bir uçak. 

İlk test uçuşlarımızı yaptık, bu sene bir test uçuşu daha yapacağız. Ama esas, geliştirme test uçuşlarımız seneye başlıyor. Her şey gayet yolunda gidiyor. İnşallah önümüzdeki sene sonu uçmaya başlayacaklar. 

2 tane KAAN'ımız 2025'te uçmaya başlayacak. Tüm planlarımızı 2028'de ilk teslimatımızı Hava Kuvvetlerimize iletmek üzere yaptık. Buna dair tüm siparişlerimiz verildi. Çok agresif bir takvim. Ama biz bu işi yapacağız, buna inanıyoruz."

ASELSAN Genel Müdürü'nden 'gizli proje' mesajı: Burada sadece bir kısmı var ASELSAN Genel Müdürü'nden 'gizli proje' mesajı: Burada sadece bir kısmı... Haberi Görüntüle

ANKA-3 FÜZEYİ GÖVDE İÇİNE ALACAK

"ANKA-3 mühimmat atışını yaptı. Yakında mühimmatı gövde içine alacağız. Uçuşunu artık tamamen görünmez bir şekilde yapacak. Bunu 2024'te gerçekleştireceğiz. 

HÜRJET, HÜRKUŞ ve ANKA-3 beraber uçarken birbirleri arasında görüntü aktarımı yapıyoruz; 6. nesil konsepti için... Bu çok önemli. Çünkü bunları KAAN'a hazırlıyoruz. Bilindiği gibi KAAN radyatör peteğinden başlamıştı, şimdi uçuyor."

 

 

Habere Tepki Ver

14

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading