Yandex Metrica

Üç adet GÖKBEY helikopteri Zafer Bayramı'nda şov yaptı: Görüntüler gurur verdi

Üç adet GÖKBEY helikopteri Zafer Bayramı'nda şov yaptı: Görüntüler gurur verdi

TUSAŞ üretimi millî helikopter GÖKBEY, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda tüm Türkiye'yi gururlandıran bir gösteri uçuşuna imza attı. TUSAŞ tesislerinden kalkan 3 helikopter, savunma sanayiinin ulaştığı aşamayı gözler önüne serdi. 

Savunma

30.08.2024, 20:14

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) yapımı millî helikopter GÖKBEY, 30 Ağustos Zafer Bayramı şerefine gösteri uçuşu yaptı. 

TUSAŞ tesislerinde 3 adet GÖKBEY ile gerçekleştirilen uçuşa Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakçı, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu katıldı. 

T625 GÖKBEY helikopterlerin tarihi uçuşu sırasında TUSAŞ ekibine kokpit telsizinden seslenen Prof. Haluk Görgün, şunları söyledi:

"Kıymetli çalışma arkadaşlarım; bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşku içinde kutluyoruz. Bu özel günde GÖKBEY helikopterimizin gösteri uçuşuna tanıklık etmekten büyük bir gurur duyuyorum. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla, Türk mühendisliğinin ve savunma sanayiinin ulaştığı seviyeyi gözler önüne seriyoruz.

Büyük Türk mühendisliği savunma sanayiinin gelişiminde kritik bir rol oynadı ve Türkiye'nin teknolojik yetkinliğini dünyaya tanıttı. 

Savunma sanayiinde elde ettiğimiz başarılar, ülkemizi daha da yükseklere taşımamıza yardımcı oluyor. Bu başarılarda siz değerli meslektaşlarımızın katkısı büyüktür ve hep birlikte ülkemizi daha da güçlendirmeye devam edeceğiz. 

Herkesin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, milletimizin ve onun sarsılmaz ruhunun daima var olmasını diliyorum."

Çift motorlu ANKA-4 tasarımı heyecan yarattı! Tam teşekküllü 6. nesil uçak insanlı olabilir Çift motorlu ANKA-4 tasarımı heyecan yarattı! Tam teşekküllü 6. nesil... Haberi Görüntüle

BU BAŞARILAR YARINLARIN GÜVENCESİDİR 

Millî helikopterle uçuş görüntülerini sosyal hesabında paylaşan Görgün, şunları yazdı:

GÖKBEY helikopterleri yakında Jandarma Genel Komutanlığı'na teslim edilecek.

"Tarihten aldığımız ilhamla 30 Ağustos’ta Gök Vatan’da GÖKBEY!

30 Ağustos Zafer Bayramına yaraşır bir şekilde GÖKBEY Zafer Uçuşumuz bugün TUSAŞ Tesislerimizde başarıyla gerçekleşti.

Jandarma Genel Komutanımız Orgeneral Sayın Ali Çardakçı ile birlikte bu eşsiz töreni beraber yaşama imkanı bulduk. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonuyla, Türk mühendisliğinin ve savunma sanayiinin ulaştığı seviyeye şahitlik etmek gerçekten gurur verici... 

Şüphesiz, savunma sanayiinde elde edilen bu başarılar, sadece bugünümüzün değil yarınlarımızın da güvencesi olacak, ülke savunmamızı daha da yükseklere taşıyacak. 

Bu başarılarda emeği ve katkısı geçen tüm kurumlarımızı, mühendislerimizi, çalışanlarımızı ve ekiplerimizi yürekten kutluyorum.

Bu vesileyle bir kez daha başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bizlere bu zaferi yaşatan kahraman şehit ve gazilerimizi minnetle yad ediyoruz."

Ve başladı: Amerikan füzeleri Rus toprağını vuruyor! ASELSAN üretimi TOLUN muadili füzeyle yerle bir ettiler Ve başladı: Amerikan füzeleri Rus toprağını vuruyor! ASELSAN üretimi TOLUN... Haberi Görüntüle

TEI İMZALI YERLİ MOTOR KULLANILACAK 

TUSAŞ tarafından tasarlanıp üretilen T625 GÖKBEY genel maksat helikopterinin test ve sertifikasyon faaliyetleri başarılı bir şekilde devam ediyor.

Yerli ve yabancı ihtiyaç sahibi kullanıcılar için milli imkanlar ile geliştirilen GÖKBEY helikopteri, görevlerini en zorlu iklim ve coğrafyalarda dahi, yüksek irtifa ve yüksek sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında TEI tarafından geliştirilen milli TS1400 Turboşaft Motoru ile etkin bir şekilde icra edebilecek.

 

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading