Yandex Metrica

Ukraynalılar Türkiye'ye gelip Bayraktar şarkısı söyledi: Moral gecesinde renkli anlar

Ukraynalılar Türkiye'ye gelip Bayraktar şarkısı söyledi: Moral gecesinde renkli anlar

Bombalar altındaki halka moral vermek için etkinlikler düzenleyen Ukraynalı 'Kültürel Güçler Topluluğu' İstanbul'daki Baykar tesislerini ziyaret ederek direnişin sembolü haline gelen 'Bayraktar' şarkısını söyledi.

Savunma

04.09.2024, 14:26

Savaş ortamında Ukrayna halkına moral vermek için pek çok etkinlik gerçekleştiren Kültürel Güçler Topluluğu, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ni ziyaret etti. 

Kırım Tatarcası, Ukraynaca ve Türkçe eserler seslendiren topluluk, Rus işgaline karşı direnişin sembolü haline gelmiş 'Bayraktar' şarkısını da söyledi.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve çalışanlarla bir araya gelen grup burada mini bir konser verdi.

Konseri Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosu Roman Nedilsky ve eşi Lydmyla Nedilsky ile İstanbul Kırım Türkleri Derneği Başkanı Celal İçten de izledi.

Grup üyelerinden Mykolai Sierga, konser öncesinde yaptığı konuşmada, ülke savunmasına yaptığı katkılar için Baykar ve çalışanlarına teşekkür etti. Sierga, Baykar ve çalışanlarının, Ukrayna'nın başarılarının tartışmasız hissedarlarından olduğunu vurguladı.

Konser, Ukrayna'da Bayraktar TB2 SİHA için bestelenen 'Bayraktar' şarkısı ile başlarken, şarkıyı grup üyeleri ve Baykar çalışanları hep birlikte söyledi.

Savaşta bir ilk daha: Kamikaze hava savunma sistemi, Lancet'i, Zala'yı, Orlan'ı vuruyor Savaşta bir ilk daha: Kamikaze hava savunma sistemi, Lancet'i, Zala'yı,... Haberi Görüntüle

SALDIRI ALTINDAKİ HALKA MORAL VERİYORLAR

Ankara-Kiev hattında ilişkilere katkı sunmak için Türkiye turuna çıkan Ukraynalı topluluk, askerlere sanat yoluyla moral vererek onları rehabilite etme konusunda çalışmalar yürütüyor. Grup üyeleri şimdiye dek cephede, hastanelerde, çatışma altındaki yerleşim alanlarında konserler verdi.

Kültürel Güçler'den 6 müzisyen, İstanbul, Eskişehir ve Ankara'yı kapsayan 10 günlük bir müzik turuna çıktı. 

Bu tur kapsamında, iki ülke arasındaki çok boyutlu ilişkilerin güçlendirilmesi ve Ukrayna'nın küresel ve bölgesel anlamda daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Grubun İstanbul'daki duraklarından biri, insansız hava aracı üretiminde dünyanın en önemli kurumlarından olan Baykar oldu. 

Kültürel Güçler, silahlı kuvvetlerde görev yapan profesyonel müzisyenlerden ve Kırım Tatarı kökenli sanatçılardan oluşuyor.

Yazar Taras Borovok'un sözlerini yazdığı 'Bayraktar' şarkısı, son 2 yılda Ukrayna'nın en ünlü eserlerinden biri olarak halkın hafızasına kazındı. 

 

 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading