Yandex Metrica

Yeni HÜRKUŞ bu sene uçamıyor: TUSAŞ Genel Müdürü güncel tarihi duyurdu

Yeni HÜRKUŞ bu sene uçamıyor: TUSAŞ Genel Müdürü güncel tarihi duyurdu

TUSAŞ'ın yeniden tasarladığı millî temel eğitim uçağı HÜRKUŞ, 2025 yılı sonunda Azerbaycan semalarında uçacak. 

Savunma

25.09.2024, 15:09

Türkiye'nin ilk temel eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRKUŞ yeni tasarımıyla sahneye çıkacağı günü bekliyor.

Millî uçağın bir sürprizle 2024 yılında uçmasını bekleyen HÜRKUŞ tutkunları, TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu'nun yaptığı son açıklamayla hayal kırıklığına uğradı. 

Demiroğlu, yeni HÜRKUŞ'un ancak 2025 yılı sonlarında uçabileceğini söyleyerek ilk uçuş için adresin ise Azerbaycan olacağını belirtti. Bakü'de düzenlenen ADEX Fuarı'nda yaptığı açıklamada yeni HÜRKUŞ'tan bahseden Demiroğlu şunları söyledi:

Mehmet Demiroğlu

"Azerbaycan Hava Kuvvetlerinin ilgilendiği HÜRKUŞ projemiz var. HÜRKUŞ projesinde, izinlerin birçoğu tamamlandı. Sadece birkaç tane adım kaldı. Onu da birkaç ay içerisinde tamamladıktan sonra inşallah önümüzdeki senenin sonuna doğru ilk uçuşumuzu Azerbaycan semalarında göreceğiz."

Uçak kanadına araba lastiğini niye koydular? Cevabı aylar sonra belli oldu Uçak kanadına araba lastiğini niye koydular? Cevabı aylar sonra belli... Haberi Görüntüle

SU-25 UÇAK MODERNİZASYONU SÜRÜYOR

'Tek millet iki devlet' anlayışıyla Azerbaycan'la ortak projeleri bulunduğunu söyleyen Demiroğlu, bunlardan birinin Bakü envanterindeki Su-25 uçaklarının modernizasyonu olduğunu hatırlattı. 

"Bu projelerden bir tanesi TUSAŞ tarafından modernize edilen Su-25 uçakları. Bunun birinci aşamasını başarıyla tamamladık. İkinci aşaması devam ediyor. Çok yakın bir sürede Su-25 uçaklarının modernizasyon projesi tamamlanacak" diyen TUSAŞ Genel Müdürü, "Biz de ne varsa onlar aynı zamanda Azerbaycan'ındır diyoruz. Beraber çalışmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlk uçuşunu 2013 yılında gerçekleştiren HÜRKUŞ, Ağustos 2024 itibariyle gökyüzünde 5 bin saati geride bıraktı.

Millî uçağa Türk Silahlı Kuvvetleri envanterindeki mühimmat ve füzelerin entegrasyonu devam ederken, Savunma Sanayii Başkanlığı'nın yeni tasarım HÜRKUŞ'tan 55 adet kesinleşmiş siparişi bulunuyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Savunma


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading