Yandex Metrica

Yunan albayın 'Turan' korkusu: Türkler bizi Rus uçaklarıyla vurabilir!

Yunan albayın 'Turan' korkusu: Türkler bizi Rus uçaklarıyla vurabilir!

Yunan basını, Türkiye ile Azerbaycan'ı birbirine bağlayacak Zengezur Koridoru'nun hayat bulması halinde bunun kendileri için çok tehlikeli sonuçlar doğuracağını yazıyor. Hatta bir Yunan emekli albay, Atina'nın Ankara'ya savaş açması halinde karşılarına TSK ile birlikte Azerbaycan uçaklarının da çıkacağını söylüyor.

Savunma

23.01.2024, 19:35

Yunanlılar kafayı şimdi de Zengezur Koridoru'na taktı. Türk Devletleri Teşkilatı'nın (TDT) her şekilde kendileri için tehdit oluşturduğunu söyleyen Yunan basını, Türkiye ile savaşmaları halinde karşılarına TSK haricinde, Rus uçaklarını kullanan Azerbaycan ordusunun çıkacağını belirtiyor. 

Yunan basınının öndegelen yayın organlarından Pentapostagma'da yayınlanan analiz, dikkatleri Türkiye ile Azerbaycan'ı kara ve tren yoluyla doğrudan buluşturacak Zengezur Koridoru'na çekti.

Açılacak bu koridorla birlikte Türkiye'nin Kafkasya'da Türkçe konuşan devletlere ulaşacağını belirten Yunan Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Üyesi emekli Albay Panagiotis Nastos, yazdığı makalede "Bu projenin başarıya ulaşamaması Yunanistan'ın menfaatinedir" dedi. 

HÜRJET 'dalya' dedi! Milli Jet Eğitim Uçağı 30 bin feet irtifaya ulaştı HÜRJET 'dalya' dedi! Milli Jet Eğitim Uçağı 30 bin feet... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE TRANSKAFKASYA'YI BAŞARIRSA...

Türkiye'nin Transkafkasya planlarını gerçekleştirmesi durumunda bugün olduğundan çok daha fazla siyasi, ekonomik ve askeri güç elde edeceğini bildiren Nastos, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev arasında imzalanan Şuşa Deklarasyonu'na işaret etti. Şuşa anlaşmasının bir Türkiye-Azerbaycan askeri ittifakı olduğunu, Yunanistan için tehdidin tehlikeli biçimde derinleştiğini ifade eden Yunan emekli albay, şu ifadeleri kullandı:

"Yunanistan, Azerbaycan'ı potansiyel rakibi olarak görmeli. 15 Haziran 2021'de Erdoğan ve Aliyev arasında imzalanan Şuşa Anlaşması, Azerbaycan ordusunu yeniden organize ve modernize etmek için ortak çabaların yanı sıra üçüncü tarafların saldırganlığı durumunda ortak eylem emrini ana hatlarıyla hükme bağlıyor." 

SOLOTÜRK gösteri uçuşu yapacak! Tarih belli oldu SOLOTÜRK gösteri uçuşu yapacak! Tarih belli oldu Haberi Görüntüle

MIG-29 VE SU-25'LER F-16 İLE BİRLİKTEYDİ

"Hem taktik hem de stratejik düzeyde bu, Türkiye'de halihazırda mevcut olanlara, Azerbaycan topraklarından havadan yakıt ikmali yapabilecek olan Türk Hava Kuvvetlerine daha da fazla stratejik derinlik sağlama olasılığı gibi ek yetenekler verir. Ayrıca Azerbaycan Hava Kuvvetleri'nde ülkemizin hava muharebesinde hiç karşılaşmadığı Mig-21, Mig-29 ve Sukhoi-25 savaş uçakları bulunmaktadır."

"Azerbaycan ordusu, Türk tatbikatı 'Anadolu Kartalı'na katılıyor ve orada Azerbaycan Mig-29 ve Su-25'leri Türkiye'nin F-16'ları  ile birlikte eğitim görüyor. Türkler böylece Azerbaycan envanterindeki Rus uçaklarının muharebe sahasındaki taktik avantajlarını keşfetmiş oluyor. Ayrıca Azerbaycanlılar, Yunanistan'ın da sahip olduğu Rus S-300MMU2 uçaksavar sistemlerine ait yaklaşık 200 füze içeren 2 bataryaya sahipler."


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading