Şehit ailelerine yönelik sözleri mahkemeye taşındı! Can Ataklı'nın mahkeme kararı açıkladı?

Şehit ailelerine yönelik sözleri mahkemeye taşındı! Can Ataklı'nın mahkeme kararı açıkladı?

Gazeteci Can Ataklı'nın mahkeme kararı duyuruldu. Ataklı’nın, 25 Aralık 2023 tarihinde sosyal medyada paylaştığı video nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlamasıyla yargılandığı davada, mahkeme kararını açıkladı.

Gündem

10.10.2024, 14:31

İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi, gazeteci Can Ataklı’yı şehit aileleri ve şehit babalarına yönelik sözleri nedeniyle 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Ataklı’nın, 25 Aralık 2023 tarihinde sosyal medyada paylaştığı video nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlamasıyla yargılandığı davada, mahkeme kararını açıkladı.

Adana Demirspor satılacak mı? Adana Demirspor satış fiyatı nedir? Adana Demirspor satılacak mı? Adana Demirspor satış fiyatı nedir? Haberi Görüntüle

ATAK'LI DURUŞMAYA KATILMADI 

Duruşmaya katılmayan Ataklı'nın avukatı, müvekkilinin ifadelerinin düşünce özgürlüğü kapsamında olduğunu savunarak beraatini talep etti. Ancak, MEMURSEN avukatı, Ataklı’nın duruşmaya katılmamasının davayı uzattığını belirterek, ceza verilmesini veya yakalama kararı çıkarılmasını istedi. 

Survivor İstanbul! CHP-DEM uzlaşısı çile getirdi: Öğrenciler çamurla kaplanan yoldan demirlere tırmanarak geçtiler Survivor İstanbul! CHP-DEM uzlaşısı çile getirdi: Öğrenciler çamurla kaplanan yoldan... Haberi Görüntüle

CEZASI ERTELENDİ 

Mahkeme, Ataklı’yı 10 ay hapis cezasına çarptırdı ve cezasının ertelenmesine karar verdi. Mahkeme, sanığın ileride suç işlememesi konusunda olumlu bir kanaat oluştuğuna dikkat çekti. 

Göz gözü görmüyor! Görüş mesafesi 30 metreye düştü Göz gözü görmüyor! Görüş mesafesi 30 metreye düştü Haberi Görüntüle

3 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENİYOR 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ataklı’nın halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmasını talep etmişti. 

Bakanlık Köfteci Yusuf'la ilgili iddialara son noktayı koydu! O listeye Köfteci Yusuf'u da ekledi! Bakanlık Köfteci Yusuf'la ilgili iddialara son noktayı koydu! O listeye... Haberi Görüntüle

NE SÖYLEMİŞTİ? 

Pençe Kilit bölgesinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan'ın cenaze törenine oğlunun üniformasıyla katılan şehit babası Mehmet Aslan, "Selahattin Demirtaş'a, Osman Kavala'ya, selam gönderenlere de hakkımı helal etmiyorum" ifadelerini kullandı. Daha sonra Gazeteci Can Ataklı, Youtube kanalında yayınladığı video ile bu sözlere tepki göstererek "Öbür tarafta da mikrofon tutuşturuyorlar adamın eline. Kavala'ya ve Öcalan'a özgürlük isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz' diyor. Kimsin lan kimsin? Şehit babası olunca canının istediğini söylemeye hakkın mı var?" ifadelerini kullanmıştı. 

Serbest bırakılmaları vicdanları yaralamıştı: Beyoğlu tacizcileri hakkında yeni karar Serbest bırakılmaları vicdanları yaralamıştı: Beyoğlu tacizcileri hakkında yeni karar Haberi Görüntüle

ATAKLI ŞEHİT AİLELERİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ataklı'nın sosyal medya platformu X ve diğer sosyal medya hesaplarında paylaştığı videoda, şehit aileleri ve şehit babaları hakkında söylediği sözleri, "olumsuz ve saldırı niteliğinde" olarak değerlendirdi. Başsavcılık, Ataklı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading