Yandex Metrica

Sitede Ara

Senden Bana Kalan (The Descendants) (2011) filmi hakkında her şey: Konusu, künyesi, yönetmeni, oyuncuları... Fragman izle

Senden Bana Kalan (The Descendants) (2011) filmi hakkında her şey: Konusu, künyesi, yönetmeni, oyuncuları... Fragman izle

Yönetmen Alexander Payne'in 'en iyi senaryo' dalında Oscar ödülü kazandığı Senden Bana Kalan (The Descendants), mutsuz bir adamın hikayesini melankolik bir dille anlatıyor.

Sinema / Dizi

24.03.2024, 21:33

Senarist-yönetmen Alexander Payne orta yaş krizini anlattığı bol şaraplı yolculuk Sideways'in (2004) ardından sinemaya 7 yıl ara vermişti. Sakin ve olgun bir komedi drama olan Senden Bana Kalan'la yeniden sinemaya dönen Payne, bu filmle yönetmen olarak ne kadar hakim bir tarzı olduğunu ve oyunculardan en iyi performansı alma konusundaki maharetini hatırlatıyor. 

George Clooney, karısıyla geçirdiği deniz kazasının ardından komaya giren başarılı avukat Matt King rolünde. 

Yıllar sonra ilk kez iki kızının sorumluluğunu tek başına üstlenmek zorunda kalan Matt, aslında kızlarını neredeyse hiç tanımıyordur ve bir ebeveyn olarak onlarla nasıl iletişim kuracağını bilememektedir. 

Öte yandan Matt ve çok sayıda kuzenine miras kalan cennet gibi bir araziyle ilgili işler devam etmektedir ve bu farklı hikayeler, aile, miras ve sorumluluk ekseninde birleşir. 

Matt'e kalan miras, kendi mirasçıları olan kızlarıyla ilişkisi ve kaçınılmaz aile bağları her taraftan Matt'in üzerinde baskı oluşturur ve hayatta asıl önemli olanın ne olduğu ve seçimlerinin çevresindeki insanları nasıl etkileyeceği konusunda bir karar vermek durumunda kalır. 

Sideways'deki başrollerden birine talip olan ama seçilmediği için filmde yer alamayan Clooney, yaşamını sevdiklerini ihmal ederek geçirmiş ve şimdi de içindeki derin mutsuzluğu gizlemekte güçlük çeken bu sıradan karakteri canlandırırken kişiliğinin yeni bir yönünü sergiliyor. 

Payne bu filmle kariyerinde çığır açmamış (ve Hawaii ezgileriyle dolu film müziği izleyicinin duygularını yönlendirme konusunda biraz fazla kaçmış) olabilir ama gayet zeki bir yazar ve yönetmen olarak hikayeye bazı keskin dönüşler katmayı ve doyurucu bir karakter grafiği yaratmayı başarmış. 

Senden Bana Kalan, Payne'in en iyi yaptığı şeyi sunuyor: Yaşama dair olgun, melankolik ve hem mizah hem keder dolu bir hikaye...


SENDEN BANA KALAN (2011) FRAGMANI


FİLMİN KÜNYESİ

SÜRE: 115 dakika
ÜLKE: ABD
YÖNETMEN: Alexander Payne
YAPIMCI: Jim Burke, Alexander Payne, Jim Taylor
SENARYO: Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rush (Kaui Hart Hemmings'in romanından)
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Phedon Papamichael
MÜZİK: Dondi Bastone, Richard Ford, Eugene Kulikov
OYUNCULAR: George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller, Nick Krause, Patricia Hastle, Robert Forster, Beau Bridges, Matthew Lillard, Judy Greer
OSCAR ÖDÜLÜ: Alexander Payne, Nat Faxon, Jim Rush (en iyi senaryo)
OSCAR ADAYLIKLARI: Jim Burke, Alexander Payne, Jim Taylor (en iyi film), Alexander Payne (en iyi yönetmen), George Clooney (en iyi erkek oyuncu), Kevin Tent (kurgu)


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading