Yandex Metrica

Sitede Ara

SGK'ya en çok hangi belediyelerin borcu var? İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin SGK borcu ne kadar?

SGK'ya en çok hangi belediyelerin borcu var? İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin SGK borcu ne kadar?

Belediyelerin SGK'ya 100 milyar dolara yakın prim borcu olduğu ortaya çıkmış ve bu borçların tahsili konusunda yakın zamanda harekete geçileceği açıklanmıştı. Belediyelerin SGK borçları gündemde tazeliğini korurken en fazla borcu olan 5 belediye ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan tarafından açıklandı. Peki SGK'ya en çok hangi belediyelerin borcu var? İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin SGK borcu ne kadar?

Gündem

25.07.2024, 16:59

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan belediyelerin SGK'ya borcu konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan toplam borcun 96 milyar lirayı bulduğunu açıkladı. Işıkhan belediyelerin SGK'ya olan borçlarının bir an önce tahsil edilmesi gerektiğini açıkladı. Işıkhan'ın açıklamalarının ardında nborçlu belediyelerin hangileri olduğu sorusu gündeme geldi. Vatandaşlar SGK'ya en çok hangi belediyelerin borcu var? sorusuna yanıt ararken borçlu belediyeler listesi belli oldu. Peki  İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin SGK borcu ne kadar?

DEM'li belediyede partizanlık: Önce çocuğunu dağa kaçırdılar şimdi işini elinden aldılar! DEM'li belediyede partizanlık: Önce çocuğunu dağa kaçırdılar şimdi işini elinden... Haberi Görüntüle

SGK'YA EN ÇOK HANGİ BELEDİYELERİN BORCU VAR?

Belediyelerin SGK'ya toplam prim borcu 96 milyar lirayı buldu. Bu noktada borçların tahsilatı konusunda çalışmalar başlatıldı. Bakan Işıkhan borçlu belediyelere dair yaptığı paylaşımında "SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamı CHP’li belediyelerdir. Bu gerçek yerel seçimler öncesinde de böyleydi. Seçimlerden önce yaptığımız açıklamada da bunu ifade etmiştik." dedi. Işıkhan toplam borcun yüzde 67.7'sinin tek başına CHP'li belediyelere ait olduğunu açıkladı. 

SGK, vatandaşları dolandırıcılığa karşı uyardı! Böyle bir uygulamamız yok SGK, vatandaşları dolandırıcılığa karşı uyardı! Böyle bir uygulamamız yok Haberi Görüntüle

İSTANBUL VE ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SGK BORCU NE KADAR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi SGK'ya en fazla borcu olan belediye olarak listede başı çekiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcu  5 Milyar 700 Milyon TL.  2019’da AK Parti’den devraldığında SGK borcunun 225 Milyon TL olduğu ifade edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borcu ise 3.3 milyar lira seviyesinde. İBB en borçlu 3. belediye olarak ön plana çıkıyor. 

Listede 2. sırada İzmir Büyükşehir Belediyesi var. İzmir'in SGK'ya prim borcu 5 milyar 300 milyon TL.

Ali Yüce kimdir? Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Ali Yüce neden istifa etti? Ali Yüce kimdir? Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Ali Yüce neden... Haberi Görüntüle

İŞTE SGK'YA EN BORÇLU BELEDİYELER

SGK borçlu belediyeler.jpg

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading