Yandex Metrica

Sitede Ara

Sigaraya 10 TL zam! Parliament, Marlboro, Winston, Kent, Rothmans paket fiyatları cep yakacak

Sigaraya 10 TL zam! Parliament, Marlboro, Winston, Kent, Rothmans paket fiyatları cep yakacak

Son aylarda sigara fiyatlarına ardı ardına zam gelmiş, hiçbir sigara grubu zamdan kaçamamıştı. Güncel tütün fiyatları vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Ancak son haberlere göre, bayramdan sonra temmuz ayında sigara fiyatlarına 10 TL zam yapılacağı belirtildi. Gelen zam sonrası Parliament, Marlboro, Winston, Kent, Rothmans paket fiyatları cep yakacak.

Ekonomi

12.06.2024, 16:54

Her yıl Ocak ve Temmuz aylarında ÖTV güncellemesi nedeniyle sigara ve alkollü içecek fiyatlarında artışlar yaşanıyor. 2024 yılının ikinci yarısında ÜFE artışının yüzde 20'ye ulaşması bekleniyor. Bu durum, yapılan hesaplamalarda en düşük sigaraya 10 TL'lik bir zam gelmesine sebep oldu ve bu zam haberi herkesi şaşırttı.

İlgili yerden yapılan açıklama doğrultusunda, en düşük sigara fiyatının 66 TL'ye yükseltilmesi beklenirken, vatandaşlar ne yapacaklarını kara kara düşünmeye başladılar. Gelen zam sonrası Parliament, Marlboro, Winston, Kent, Rothmans paket fiyatları cep yakacak diyebiliriz.

ATM'den günde en fazla kaç para çekilir? Günlük ATM para çekme limiti ne kadar? ATM'den günde en fazla kaç para çekilir? Günlük ATM para... Haberi Görüntüle

56 TL'DEN 66 TL'YE ÇIKACAK

Sigara tiryakilerine kötü haber resmen duyuruldu. Temmuz ayında yürürlüğe girecek olan kararla en ucuz sigara fiyatının 56 TL'den 66 TL'ye çıkması bekleniyor. Sigaraya gelecek olan bu 10 TL'lik artış, sigara tiryakilerinin cüzdanlarını oldukça zorlayacak.

Sigaraya 10 TL zam geliyor

Sigaraya 10 TL zam geliyor

Alım fırsatını kaçırmayın! Piyasalarda kıyamet kopacak! İslam Memiş'ten yeni yatırım tüyosu Alım fırsatını kaçırmayın! Piyasalarda kıyamet kopacak! İslam Memiş'ten yeni yatırım... Haberi Görüntüle

BAYRAMDAN SONRA 10 TL ZAM GELİYOR

Ekonomim'in aktardığı habere göre, sigara üzerinden alınan maktu verginin paket başına 1.4249 TL olduğu biliniyor. 20 sigaralık bir pakette bu miktar 28,5 TL'ye denk geliyor.

Yapılan hesaplamalara göre, yüzde 20 oranında bir vergilendirme yapılırsa bu rakam 3,42 TL'ye çıkacak. Ek maktu vergi de yüzde 20'lik artışla 4,8 TL'den 5,8 TL'ye yükselecek.

Bu fiyatlandırmaların sonucunda perakende satış fiyatının 60 TL'nin altında kalmayacağı tahmin ediliyor. Dolayısıyla, en ucuz sigaranın 56 TL'den 66 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Sigara zammıyla ilgili ayrıntılar önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

Habere Tepki Ver

4

6

16

2

1

0

2

1


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading