Yandex Metrica

Sigorta prim borcu olanlar dikkat: SGK'dan önemli açıklama

Sigorta prim borcu olanlar dikkat: SGK'dan önemli açıklama

SGK'dan vatandaşlara önemli bir uyarı yapıldı. Yapılan uyarıda vatandaşlardan Genel Sağlık Sigortası prim borçları için IBAN numarasına ödeme yapılmasına dair SMS'lere itibar etmemeleri istendi.

Ekonomi

08.08.2024, 23:22

Sosyal Güvenlik Kurumu, Genel Sağlık Sigortası prim borçlarının ödeme şekline dair çok önemli bir uyarıda bulundu. Yanıltıcı IBAN ve SMS'ler hakkında yapılan açıklamada vatandaşlara GSS prim borcu olduğu yönünde kısa mesajlar gönderildiği belirtilerek bu borcun IBAN numarası verilerek ödenebileceğinin söylendiği ifade edildi.

İstifa eden tazminat alabilir mi? 3600-4500-4600 prim gününe ulaşnlar... İstifa eden tazminat alabilir mi? 3600-4500-4600 prim gününe ulaşnlar... Haberi Görüntüle

"HERHANGİ BİR IBAN NUMARASINA PARA YATIRMAYIN"

Bu yönde şikayetler alındığını belirten SGK, vatandaşların prim borçlarını anlaşmalı bankalardan bankamatik, internet bankacılığı ile mobil bankacılık kanalı veya e-Devlet üzerinden yalnızca T.C. kimlik numaraları ile ödeyebildiği aktarılan açıklamada, herhangi bir IBAN numarasına para yatırmamaları gerektiği vurgulandı.

SGK tarafından vatandaşlara ilgili kapsamlarda bilgilendirme amacıyla gönderilen tebligat ve SMS'ler içerisinde de herhangi bir IBAN numarasına yer verilmediği ifade edilen açıklamada şöyle denildi: "Buna göre vatandaşlarımızın kendilerine iletilen Genel Sağlık Sigortası borcunun bulunduğu ve mesajda yer alan IBAN numarasına söz konusu borcun yatırılmasına dair SMS'lere itibar etmemeleri gerekmektedir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading