Başlangıç (Inception) (2010) filmi hakkında her şey: Konusu, künyesi, yönetmeni, oyuncuları... Fragman izle

Başlangıç (Inception) (2010) filmi hakkında her şey: Konusu, künyesi, yönetmeni, oyuncuları... Fragman izle

Senarist-yönetmen Christopher Nolan, dâhi bir film mimarı. 'Başlangıç' ise karmaşık yapılar kurma konusundaki ustalığını gösteren bir film.

Sinema / Dizi

19.03.2024, 10:30

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) ve ortağı Arthur (Joseph Gordon-Levitt), 'bilgi sızdırma' yani kişilerin en derin sırlarını ya da en azından bulmaları için para ödenen sırları ortaya çıkarmak için onların bilinçaltına girme sanatı konusunda uzmanlaşmış kurumsal ajanlardır. 

Bilgisayar korsanlığı geçmişte kalmıştır ve artık insan aklı en savunmasız hedeftir. Sürgün edilen Cobb çocuklarını terk etmek zorunda kalmıştır ve onlara dönmek için can atmaktadır. 

Saito (Ken Watanabe) yeni bir görevi tamamlaması şartıyla onu Amerika'ya sağsalim götürmeyi vaat edince, bu görevi gerçekleştirebilmek için çabalar. 

Bu iş diğerlerinden farklıdır: Bu bir 'bilgi sızdırma' değil, 'fikir aşılama', yani bir insanın bilinçaltına bir fikri aşılayarak onu bu fikrin aslında kendi düşüncesi olduğuna inandırma görevidir. 

Cobb, Robert Fisher Jr.'ın (Cillian Murphy) zihninin en karanlık noktalarına ulaşıp patronlarını inanılmaz zengin edecek bir fikri oraya yerleştirmek için bir ekip oluşturur. 

Ekip üyeleri bu fikri aşılarken Fisher'ın bilinçaltı bariyerleriyle mücadele etmeleri ve bir yandan da kendi içlerindeki şeytani duygularla savaşmaları gerekir. Cobb'un mücadelesi, birlikte olabilecekleri hayal dünyasında kalması için onun aklını çelmeye çalışan ölmüş eşi Mal'ın (Marion Cotillard) tezahürleriyledir. 

Başlangıç, pek çok düzeyde ilerler: Sadece tamamen özgün ve yeni bir fikir olmakla kalmaz, aynı zamanda zekice işlenmiş bir aksiyon filmi, dokunaklı ve kederli bir drama ve zihinlerimizin en derinlere gizlenmiş bilinmeyenlerinin incelenmesidir. 

Bu, izleyicilerin filmin yüzeydeki güzelliğinin ve kaliteli performansların tadını çıkarırken beyinle ilgili temaya da kapılmalarına olanak tanır ki bu, filmi ikinci veya üçüncü kez izlerken çok daha yakından incelenebilir.

Başlangıç, eğlencelik film alanında iyi bir iş çıkarıyor olsa da çarpık akıl oyunlarını işleyen alt temasıyla sinema tarihinde kendine ayrı bir yer edinecek. 


Kuruluş Osman 6. sezon ne zaman başlıyor? 2 Ekim Kuruluş Osman yeni bölüm var mı? Kuruluş Osman 6. sezon ne zaman başlıyor? 2 Ekim Kuruluş... Haberi Görüntüle

BAŞLANGIÇ (2010) FRAGMANI

Güzel Aşklar Diyarı hangi günler yayınlanıyor, saat kaçta başlıyor? Güzel Aşklar Diyarı hangi günler yayınlanıyor, saat kaçta başlıyor? Haberi Görüntüle

Yalı Çapkını ne zaman final yapıyor, 4. sezon olacak mı? Yalı Çapkını ne zaman final yapıyor, 4. sezon olacak mı? Haberi Görüntüle

FİLMİN KÜNYESİ

  • SÜRE: 148 dakika
  • ÜLKE: ABD
  • YÖNETMEN: Christopher Nolan
  • YAPIMCI: Christopher Nolan, Emma Thomas
  • SENARYO: Christopher Nolan
  • GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Wally Pfister
  • MÜZİK: Hans Zimmer
  • OYUNCULAR: Leonardo DiCaprio, Ken Watabane, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Ellen Page, Cillian Murphy, Tom Hardy, Dileep Rao, Tom Berenger, Michael Caine
  • OSCAR ÖDÜLÜ: Wally Pfister (en iyi görüntü yönetmeni), Chris Corbould, Andrew Lockley, Pete Bebb, Paul J. Franklin (en iyi görsel efekt), Richard King (en iyi ses montajı), Lora Hirschberg, Gary Rizzo, Ed Novick (en iyi ses miksi)
  • OSCAR ADAYLIKLARI: Christopher Nolan, Emma Thomas (en iyi film), Christopher Nolan (en iyi senaryo), Hans Zimmer (en iyi özgün müzik), Guy Hendrix Dyas, Larry Dias, Douglas A. Mowat (en iyi sanat yönetmeni)
  • BAFTA ÖDÜLÜ: Özel görsel efektler, Guy Hendrix Dyas, Larry Dias, Douglas A. Mowat (en iyi yapım tasarımı)

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading