Yandex Metrica

En güzel Will Smith filmleri: En beğenilen Will Smith filmleri

En güzel Will Smith filmleri: En beğenilen Will Smith filmleri

Will Smith, 94. Oscar Ödülleri'nde King Richard filmiyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ının sahibi oldu. Will Smith eşiyle ilgili espiri yapması nedeniyle törenin sunucusu Chris Rock'a tokat attı. Smith, bu olayın ardından günün en çok konuşulan ismi oldu. İşte Will Smith'in en çok izlenen ve beğenilen filmleri...

Sinema / Dizi

23.01.2024, 19:03

Hollywood'un en sevilen aktörlerinden biri olan Will Smith, bugüne kadar pek çok filmde rol aldı ve ödülün de sahibi oldu. Smith, King Richard isimli biyografik drama filminde  tenis yıldızları Serena ve Venus Williams'ın babaları Richard Williams'ı canlandırdı.

Bu performansıyla Oscar için En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde aday gösterilen oyuncu, dün gerçekleştirilen törende ödülün sahibi oldu. Oyuncu aynı zamanda törende Chris Rock'a tokat atmasıyla gündemde. Peki Will Smith'in en güzel filmleri neler? En iyi ve en çok izlenen Will Smith filmlerini sizin için derledik...

1. Bad Boys (1995) - 6,8

Marcus Brunett ve Mike Lowry, uyuşturucu olaylarıyla ilgilenen Miami polisleridir. Bir gün 100 milyon dolarlık uyuşturucunun çalınmasıyla aksiyon başlar. Malı geri almak bu çılgın ikiliye kalır ve 72 saatleri vardır. Bu sırada bir cinayet tanığını da korumaya çalışırlar. Will Smith ve Martin Lawrence'ın  başrollerinde yer aldığı film, Smith'in şöhreti yakalamasında önemli bir paya sahip olmuştur.

2. Independence Day (1996) - 7,0

Roland Emmerich tarafından yazılıp yönetilen bilim kurgu türündeki film, uzaylılara karşı verilen mücadeleyi anlatıyor. Atmosferde tuhaf bir olay yaşanır ve dünyanın her yerindeki iletişim sistemleri bozulur. Bunun meteorlar nedeniyle olduğu düşünülür ancak kısa süre sonra dünyaya saldırmak üzere olan uzay gemileri olduğu anlaşılır. 

Filmin başrollerinde Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum gibi isimler yer alıyor.

3. I, Robot (2004) - 7,1

2035 yılı, robotların insanlarla yaşamaya başladığı ve büyük rol oynadığı bir dönemdir. Robot fobisi olan Chicago polisi Del Spooner için hayat git gide zorlaşmaktadır. Bir cinayet davası üstlenir ve katilin robot olmasından şüphelenir. Bilim adamı Dr. Miles Hogenmiller'ın ölümü soruşturulmaktadır. Bilim adamının bir süredir gizli bir projede çalışmakta olduğu anlaşılır. Alex Proyas'ın yönetmenliğini üstlendiği filmde Will Smith, Bridget Moynahan ve Bruce Greenwood yer alıyor.

4. I Am Legend (2007) - 7,2

Robert Neville, insan yapımı korkunç bir virüsün yayılmasına engel olamamış ve New York'ta hayatta kalanlar arasında yer alan bir bilim adamıdır. Tüm deneyimlerine rağmen virüsün yayılmasına engel olamamıştır ancak virüse bağışıklık kazanmıştır. Üç yıl boyunca kendi gibi hayatta kalabilmiş olanlara ulaşmaya çalışır. Neville, kendi kanını kullanarak virüsün etkilerini terse çevirmelidir.

Francis Lawrence'ın yönettiği kıyamet sonrası bilimkurgu filminde Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan gibi isimler yer alıyor.

5. Enemy of State (1998) - 7,3

Tony Scott'ın yönetmenliğini yaptığı film, Amerikan hükümetinin tetiklediği ve sır gibi sakladığı siyasi cinayetin kanıtlarını ele geçiren Robert Dean'in yaşadıklarını anlatıyor. Daniel Zavitz, bu cinayeti tesadüfen kaydetmiştir ve istihbarat servisi bu kaydı ele geçirmek ister. Zavizt, kaydı Robert Dean'in çantasına atar ve Dean bir anda devlet düşmanı ilan edilir. Federal ajanlar Dean'in peşine düşerken, televizyon kanalları da onu hedef gösterir. Filmde Jon Voight ve Gene Hackman gibi isimler de yer alıyor.

6. Men In Black (1997) - 7,3

Uzaylılarla iletişim kuran gizli hükümet bürosunda görevli olan Ajan K ve Ajan J, diğer gezegenlerden gelenleri gözlemlemektedir. Dünya dışından gelecek herhangi bir saldırıyı önlemeye çalışmaktadırlar. Ancak dünyayı çok büyük bir tehlike beklemektedir. Siyah giyinen adamlar bunu ortadan kaldırmak için kolları sıvar. Barry Sonnenfeld'in yönettiği filmde Will Smith ve Tommy Lee Jones başrolü üstleniyor.

7. Seven Pounds (2008) - 7,6

Tim Thomas, kendisiyle benzer acılar yaşayan ve zorluklar çeken 7 kişiye yardım eder: Ben Thomas, Connie Tepos, Holly Alepgren, Nicholas Adams, George Ristuccia, Ezra Turner ve Emily Posa. Bu kişiler, Tim'in planının bir parçası olduklarından habersizdir. Tim'in hayatı, bu kişilerden birine aşık olmasıyla tamamen değişir.

Gabriel Muccino imzalı olan, gizem, aşk ve dram türlerini harmanlayan film, Will Smith'e BET En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandırmıştı. Smith'e filmde Woody Harrelson, Barry Pepper, Rosario Dawspn ve Michael Ealy eşlik etmişti.

8. The Pursuit of Happyness (2006) - 8,0

Chris Gardner, işinde sorunlar yaşayan, maddi olarak sarsıntıda olan iyi bir eş ve iyi bir babadır. Ancak eşi bu sıkıntılar nedeniyle daha fazla katlanamayarak onu terk eder. Christopher isimli oğulları da babasıyla birlikte kalır. Karısının terk etmesinin ardından ev sahibi de onları dışarı atar. Chris, birçok yerde çalışarak ayakta kalmaya çalışır. Mücadeleci olan Chris'e sonunda geleceklerini garantiye alacağı bir kapı açılır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading