Mehmet Nuri Ersoy, Salman Khan ve Katrina Kaif ile bir arada

Mehmet Nuri Ersoy, Salman Khan ve Katrina Kaif ile bir arada

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tiger 3 filminin çekimleri için İstanbul'da olan Salman Khan ve Katrina Kaif ile bir araya geldi.

Sinema / Dizi

05.04.2024, 22:41

Bollywood sinemasının ünlü yıldızları Salman Khan ve Katrina Kaif, geçtiğimiz günlerde Tiger 3 filminin çekimleri için İstanbul'a gelmişti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hint sinemasının önemli isimlerini Çırağan Sarayı'nda ağırladı. Ersoy, görüşmenin ardından kamera karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'de dizi film sektörünün yol katettiğini belirten Ersoy, ABD'den sonra yurt dışına en çok Türkiye'den dizi filmlerin ihraç edildiğine dikkat çekti.

"TÜRKİYE'NİN HER ŞEHRİ CAZİBE ALANI"

Türkiye'nin doğal bir plato olduğunu söyleyen Ersoy, "Her şehri, her noktası ayrı bir çekim noktası, cazibe noktası haline geldi. Son birkaç senedir, bunun yurt dışında da tanıtımı çok güzel yapılıyor. Uluslararası prodüksiyon firmaları Türkiye'de tekrar çekimler yapmaya başladı." dedi.

Bollywood'un da Türkiye'ye ilgi gösterdiğini ve filmleri Türkiye'de çekmeye karar veriklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Türkiye, Avusturya ve Rusya'da çekilecek filmin Türkiye ayağını şu anda burada çekiyorlar ve bugüne kadarki en yüksek bütçeyle çekilmiş Hindistan filmi olarak tüm dünyada 2022 sonu itibarıyla gösterilecek. Bizim amacımız, Türkiye'nin bu cazip plato olma özelliğinin bilinirliğini tüm dünyaya yaymak ve çok daha fazla yapımın Türkiye'de gerçekleşmesini sağlamak."

"TÜRKİYE ÇOK GÜZEL BİR YER"

Daha önce de Ek Tha Tiger filminin çekimleri için Türkiye'ye gelmiş olan Katrina Kaif, İstanbul'a yeniden gelmekten mutlu olduğunu dile getirdi. Oyuncu, "Kesinlikle çok güzel bir yer. İnsanlar çok kibar ve samimi. Konukseverlik, yemekler, görülecek yerler inanılmaz bir ambiyansa ve enerjiye sahip. Bu yüzden film çekmek için de kesinlikle favori mekanlarım arasında yer alıyor." dedi.

"TEKRAR GELMEYİ UMUYORUM"

130'dan fazla filmde rol alan ve 38 ödül kazanan Salman Khan da "Buraya 7 yıl önce geldiğimde tanıştığım insanlar hala burada ve hiçbir şey değişmemiş. Onların hala aynı görünmesi, değişmemiş olması da buradaki diğer şartların iyi olduğunu gösteriyor. Buradaki insanları ve mekanları seviyorum. Geri dönmemizin nedeni de bu. İnsanların misafirperver olması gerçekten çok hoş. Çok yakın zamanda tekrar buraya gelmeyi umuyorum." diye konuştu.


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading