Yandex Metrica

Sipariş için kuyruğa girecekler: AKINCI TİHA dünya gündeminde: İran'ın kaybı Türkiye'nin kazanımı

Sipariş için kuyruğa girecekler: AKINCI TİHA dünya gündeminde: İran'ın kaybı Türkiye'nin kazanımı

Akıncı için kuyruğa girecekler! İran'ın kaybı Türkiye'nin kazanımı başlığı ile Türk İHA'sının başarısını dünyaya duyuran Eurasian Times gazetesi AKINCI TİHA'nin pazar gecesi 2.5 milyon yeni hayran edindiğini ifade etti.

Dünya

22.05.2024, 00:54

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'yi taşıyan ve Tebriz'in dağlık bölgesinde çakılan Bell 212 tipi helikopterin enkazını tespit eden AKINCI TİHA dünyanın gündemine ilk sıradan giriş yaptı. 'İran'ın kaybı Türkiye'nin kazanımı' başlığı ile Türk İHA'sının başarısını duyuran Eurasian Times, 2.5 milyon insanın Pazar gecesi AKINCI'yı takip ettiğini ifade etti. 

"Ankara tarafından agresif bir şekilde ihracata sunulan Türk Akıncı İnsansız Hava Aracı (İHA), beklenmedik bir göreve katılarak üne kavuştu." diyen Eurasian Times, "2020 yılında Azerbaycan-Ermenistan savaşında ölümcül muharebe kabiliyetini ortaya koyan Türk TB2 İHA'sının öncülüğünü yapıyor." ifadelerine yer verdi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan uçağın enkazına ulaşmak için Türkiye'nin gece görüşü kamerasına sahip İHA'larının göreve çağırıldığını hatırlatan gazete, Milli Savunma Bakanlığı'nın görev açıklamasına yer verdi.

Milli Savunma Bakanlığı, "İranlı yetkililerin Dışişleri Bakanlığımız aracılığıyla yaptığı talep doğrultusunda, arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere Akıncı İHA ve gece görüşlü Cougar tipi helikopter görevlendirildi." ifadelerini kullanmıştı.

Borell görevi bırakmadan önce günah çıkardı: 'En büyük pişmanlığım Netanyahu'yu engelleyememek' Borell görevi bırakmadan önce günah çıkardı: 'En büyük pişmanlığım Netanyahu'yu... Haberi Görüntüle

2.5 MİLYON İNSAN AKINCI'YI İZLEDİ

İHA, potansiyel kanıtları tarayarak İran semalarında saatlerce devriye gezdi diyerek habere devam eden Asya gazetesi, "Akıncı İHA, kısa sürede dünyanın en çok takip edilen uçağı haline geldi ve 2,5 milyonu aşkın kişi, hareketini çevrimiçi olarak takip etti ve drone operasyonlarının canlı akışını izledi. Sosyal medyada dolaşan haberlere göre drone yedi saatten fazla bir süre boyunca görevde kaldı." ifadelerini kullandı.

Haberin devamında, "İranlı yetkililerin, son teknoloji izleme kapasitesi ve zorlu hava koşullarında çalışabilme yeteneği nedeniyle Türkiye'den İHA'yı göndermesini istediği bildirildi. Bazı uzmanlar, İran'ın düşen helikopterin yerini tespit etmede her anın hayati önem taşıdığını ve bu işi Akıncı kadar iyi yapabilecek bir insansız hava aracının cephaneliklerinde bulunmadığını belirterek yardım istemekten çekinmediğini söyledi." denildi.

"Türk Bayraktar Akıncı insansız hava aracı, 20 Mayıs sabahı erken saatlerde bir ısı kaynağı tespit etti ve bu, sonunda İran Cumhurbaşkanı'nı taşıyan helikopterin enkazına yol açtı." diyen Eurasian Times "Konumun koordinatları derhal İranlı yetkililere iletildi ve İran sonunda enkazı buldu." ifadelerini kullandı.

"Trajik kaza İran Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı'nın ölümüne yol açsa da Türk İHA'sı üstün yetenekleriyle dünyanın dikkatini çekti." diyerek çarpıcı bir analize imza atan gazete, "Gelişmeleri takip eden bazı Türk netizenler, İran'ın öldürücü insansız hava araçları envanterine sahip olmasına rağmen Türkiye'den enkazın yerini tespit etmesini istemek zorunda kaldığını söyledi." dedi.

Türkler Kıbrıs'ı işgal edecek! Yunan basını korku içinde duyurdu: Akdeniz'de cehenneme hazır olun Türkler Kıbrıs'ı işgal edecek! Yunan basını korku içinde duyurdu: Akdeniz'de... Haberi Görüntüle

KARABAĞ'DA ÜN KAZANDI

Akıncı, belirlenen görevini tamamladıktan sonra Van Gölü üzerindeki uçuş rotasında (yukarıda görüldüğü gibi) Türkiye'nin ulusal sembolü olan ay-yıldızı çizdi.

"Akıncı'nın başarısı, 2020 yılındaki Dağlık Karabağ ihtilafında Azeri kuvvetlerinin Türk insansız hava araçlarını uçurması ve çok sayıda Ermeni topçusunu yok etmesiyle yankı uyandıran bir zafere yol açan çarpıcı savaş performansıyla şöhrete kavuşan bir diğer Türk İHA'sı Baykar TB2 İHA'nın ardından geldi." diyen gazete, "İnternette yayınlanan çeşitli videolarda görüldüğü gibi zırh, sığınaklar ve hava savunma sistemleri de mevcut" ifadelerini kullandı.

Habere devam eden Asya gazetesi, "TB2 kısa sürede diğer devletler tarafından satın alındı ​​ve Etiyopya ve Ukrayna gibi birçok savaş bölgesine konuşlandırıldı ve burada oldukça başarılı oldu. O günden bu yana drone'lar Türkiye'nin drone imalat sanayinin poster kahramanları haline geldi. Müşteriler, artık dünyanın en iyileri ve en gelişmişleri arasında sayılan drone'ları satın almak için şimdiden sıraya girdi. 30'dan fazla eyaletin drone'u satın aldığı biliniyor." dedi.

Ayrıca Eurasian Times, "Türk üretici Bayraktar aynı zamanda Türk üretim bandından çıkan en yeni ve en yetenekli Akıncı drone'u da ihraç etmeyi planlıyor." ifadelerine yer verdi.

Akıncı'nın teknik özelliklerine de yer veren gazete, "Savaş drone'u 12,2 metre uzunluğunda, 4,1 metre genişliğinde ve 20 metre yüksekliğindedir. Uçuş tavanı 40.000 feet (12.192 metre), maksimum kargo kapasitesi 1.350 kilogram ve kalkış ağırlığı 5.500 kilogramdır." dedi.

Amerika'da çağ dışı olay! Evlat edindikleri siyahi çocukları köle olarak kullandılar! Ahırda uyutup... Amerika'da çağ dışı olay! Evlat edindikleri siyahi çocukları köle olarak... Haberi Görüntüle

AKINCI TİHA'YA İLGİ ARTABİLİR

Söz konusu haberin devamında şu ifadeler yer aldı;

Baykar'a göre Akıncı, karada ve havadaki hedefleri vurabiliyor. Ayrıca Türkiye'nin mevcut drone filosundan daha yükseğe uçabiliyor ve daha uzun süre havada kalabiliyor.

ayraktar Akıncı, savaş uçaklarına benzer manevralar gerçekleştirebiliyor ve çeşitli faydalı yük taşıyabiliyor. Drone, ikili uydu iletişim sistemlerine, elektronik destek sistemlerine, havadan havaya radara, çarpışma önleme radarına ve sentetik açıklıklı radara sahiptir.  Roketsan'ın geliştirdiği genişletilmiş menzilli havadan karaya seyir füzesi Stand-Off Missile'ı (SOM) etkin bir şekilde fırlatabiliyor.

Ayrıca üretici, yakın zamanda Roketsan MAM-L ve MAM-T güdümlü bombalarının drone'a entegre edildiğini duyurarak, drone'un savaştaki ölümcüllüğünü daha da artırdı. Bu bombalar, dronun bulut örtüsüyle gizlenmiş hedefleri vurmasına olanak tanıyacak.

Bu gelişmiş yetenekler, onu savaş İHA'ları arayan alıcılar için cazip bir seçenek haline getirdi. Türkiye Cumhurbaşkanı daha önce TB2 ve Akıncı insansız hava araçlarına yönelik ihracat talebinin arttığını belirtmişti. Drone, büyük anlaşmalara imza atmak amacıyla tüm büyük savunma fuarlarında sergilendi. Pakistan ve Azerbaycan gibi ülkeler zaten İHA satın alırken, diğer bazı potansiyel alıcılar da ilgileniyor.

Drone halihazırda çok sayıda müşteriye satıldı ve Ankara daha fazla alıcı arıyor. Akıncı'nın bugünkü misyonu, özellikle drone savaşlarının dünya çapında önem kazanmaya devam ettiği bir dönemde, drone'lara olan küresel ilgiyi artırabilir.

Habere Tepki Ver

27

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading