Yandex Metrica

Sitede Ara

Şırnak’ta camiden kaçak elektrik kullananlara skandal anons: Kapınızı açmayın

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Açma köyünde cami hoparlöründen kaçak elektrik tespiti için gelen kontrol ekibine karşı uyarmak için 'kapınızı açmayın' anonsu yapıldı.

Gündem

07.06.2024, 15:38

Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Açma köyünde kaçak elektrik kullananların sayısı her geçen gün artmaya devam ederken cami hoparlöründen yapılan anons 'pes' dedirtti.

Dicle Elektrik ekipleri, kontrol çalışması yapmak üzere kaçak elektrik kullanım oranının yüzde 85 olduğu Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Açma köyünde engellemeyle karşılaştı. Köye girişleri yola oturan bir grup tarafından engellenen ekipler, ardından cami hoparlöründen yapılan 'kapınızı açmayın' anonsu ile karşılaştı. Daha önce de benzer olaylarla karşılaşan ekipler, gerginliğin tırmanmaması için çalışmalarını ertelemek zorunda kaldı.

30 Ağustos bugün Antalya'da otobüsler ücretsiz mi? 30 Ağustos'ta Antray, tramvay, halk otobüsü bedava mı? 30 Ağustos bugün Antalya'da otobüsler ücretsiz mi? 30 Ağustos'ta Antray,... Haberi Görüntüle

KÖYLÜLERDEN MÜDAHALE

Şırnak İl Müdürlüğüne bağlı kaçak kontrol ekipleri, dün yüzde 85 oranında kaçak elektrik kullanıldığı belirlenen İdil ilçesine bağlı Açma köyüne giderek abonelerin sayaçlarını kontrol edecekti ama beklenmedik bir engelleme ile karşı karşıya kaldılar. Dicle Elektrik, Jandarmadan çalışma için destek istedi ancak köye hareket eden ekibe ait araçların önü kesildi. Durumu haber alan bir grup vatandaş, köy girişinde toplanarak ekibe müdahale etti. Ekip köye giremeyince jandarma olaya müdahale etmek istedi. Jandarma müdahalesinin ardından köylüler yolun üzerinde oturarak araçların köye girmesine izin vermedi. 

İstanbul'da okullara saat düzenlemesi: Valilik açıkladı İstanbul'da okullara saat düzenlemesi: Valilik açıkladı Haberi Görüntüle

CAMİ HOPARLÖRÜNDEN "KAPINIZI AÇMAYIN" ANONSU

Bu arada öğlen ezanı için köy camiinin minaresine çıkan müezzinden akıllara durgunluk veren bir anons geldi. Cami müzezini, önce köylüleri kaçak kontrol ekibinin geldiği konusunda uyardı sonrasında ise "kapınızı açmayın" dedi. Müezzin, bu uyarının ardından öğlen ezanını okumaya başladı.

Dijital görüntüyü gerçek diye tanıttı: Fatih Altaylı'nın yalanı DMM'ye takıldı Dijital görüntüyü gerçek diye tanıttı: Fatih Altaylı'nın yalanı DMM'ye takıldı Haberi Görüntüle

YETKİLİLER BÖLGEDEN AYRILDI

Yaşanan gerilimin daha da artmaması için Dicle Elektrik kaçak kontrol ekibi, çalışma yapamadan bölgeden ayrılmak zorunda kaldı. Yetkililer, burada daha sonra yeniden bir kaçak kontrol çalışması yapılacağını bildirdi.

 

 

Habere Tepki Ver

2

1

2

0

2

0

0

1

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading