Siyonist İsrail Gazze'ye giden gıda yardımlarını engelliyordu: Gazze'de Filistinli bir çocuk açlıktan öldü!

Siyonist İsrail Gazze'ye giden gıda yardımlarını engelliyordu: Gazze'de Filistinli bir çocuk açlıktan öldü!

Siyonist İsrail'in Gazze'de Filistin halkına yönelik yaptığı ''Soykırım''ın acı tabloları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Gazze'de Filistinli Hanin Saleh Hassan Jumaa adında 8 yaşında bir kız çocuğu Gazze'nin kuzeyine yapılan yardımların Siyonist İsrail tarafından engellenmesinden dolayı ciddi kalsiyum eksikliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Dünya

20.05.2024, 14:50

Euro-Med Human Rights Monitor (Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü) adlı STK'nın Cumartesi günü yayınladığı verilere göre, Gazze'de Filistinli Hanin Saleh Hassan Jumaa adında 8 yaşında bir kız çocuğu Gazze'nin kuzeyine yapılan yardımların Siyonist İsrail tarafından engellenmesinden dolayı ciddi kalsiyum eksikliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün Gazze'nin kuzeyinde bulunan ekipleri Hanin Saleh Hassan Jumaa'nın açlıktan kaynaklanan ciddi kalsiyum eksikliği nedeniyle öldüğünü açıkladı.

Katil İsrail'e drone saldırısı ortalığı karıştırdı! MOSSAD'da sızıntı paniği: MOSSAD içerisinde Hizbullah ajanları mı var? Katil İsrail'e drone saldırısı ortalığı karıştırdı! MOSSAD'da sızıntı paniği: MOSSAD... Haberi Görüntüle

''KIZIM ÖLDÜĞÜ GECE BENDEN YİYECEK İSTEMİŞTİ''

Hayatını kaybeden kızın acılı babası, "Kızım Hanin'in öldüğü gece benden yiyecek istediğinde ona 'Uyu, sabah getiririm' dediğimi unutamıyorum" dedi.

Ertesi sabah kızının açlıktan kıvranmaya başladığını söyleyen baba, "Yanına oturduğumda onu sanki ölmeye hazırlanıyor gibi buldum.'' ifadelerini kullanarak, "Araba olmadığı için onu bir eşek arabasıyla hastaneye götürdüm, ancak doktor bana kızımın susuzluk ve gıdasızlıktan dolayı öldüğünü söyledi." dedi.

İnsan hakları grubu Ocak ayında özellikle çocuklar ve yaşlılar arasında artan kıtlık riski konusunda uyarılarda bulundu. Daha önce 18 Ocak'ta "Annesinin kollarında açlıktan" ölen bebek Jamal Mahmoud Jamal Al-Kafarna'nın ölümüne atıfta bulundu.

Euro-Med Monitor ayrıca bir yaşındaki Baraa al-Haddad'ın 30 Aralık'ta, serebral palsi hastası 14 yaşındaki Jana Deeb Qudeih'in de 8 Aralık'ta açlık ve susuzluktan hayatını kaybettiğini bildirdi.

Action Against Hunger İngiltere İcra Direktörü Jean-Michel Grand Middle East Eye'a yaptığı açıklamada, "Genç bir kızın açlıktan öldüğü bu trajik olay, açlığın felaket boyutlarında olduğu ve çocukların açlığa karşı özellikle savunmasız olduğu Gazze'deki krizin ciddiyetinin çarpıcı bir hatırlatıcısıdır" ifadelerini kullandı.

Daron Acemoğlu'na Nobel ödülü verildi! Daron Acemoğlu'na Nobel ödülü verildi! Haberi Görüntüle

GAZZE'NİN KUZEYİNE YARDIM ENGELLENDİ

Dünya Gıda Programı'na (WFP) göre, Gazze'deki Filistinliler şu anda dünya çapında açlıkla karşı karşıya olan insanların yüzde 80'ini oluşturuyor. 

Aralık ayında yayınlanan bir BM raporu, kuşatma altındaki bölgede yaşayan insanların yüzde 93'ünün "kriz düzeyinde açlıkla" karşı karşıya olduğu ve şerit nüfusunun dörtte birinin "felaket düzeyinde açlık ve açlıkla" karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

BM gıda hakkı özel raportörüne göre Gazze'deki beş yaş altı 335.000 çocuğun tamamı açlık tehlikesiyle karşı karşıya.

WFP sözcüsü Steve Taravella Aralık ayında yaptığı açıklamada "Bu krizin boyutu ve hızı modern zamanlarda görülmemiş boyutta" diyerek, "Mevcut tahminler devam ederse Şubat ayına kadar kıtlığa ulaşacağız." ifadelerini kullandı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın sivil ve güvenlik işlerini yürüten İsrail askeri birimi Cogat'ın başındaki Albay Elad Goren, Aralık ayında düzenlediği bir basın toplantısında "Gazze'de açlık yok, nokta" diyerek raporun bulgularını reddetmişti.

BM'nin insani yardım koordinasyon ajansı OCHA'ya göre durum özellikle Refah'ta ve Gazze'nin kuzeyinde ''Durumun vahim olduğunu, yardımların ulaşmaması nedeniyle çocukların yüzde 15'i akut yetersiz beslenme ile karşı karşıya'' olduğunu açıklandı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading