Yandex Metrica

Sitede Ara

Siyonist rejim Han Yunus'tan çekildi: İsrail komutanından itiraf: Savaş yorgunuyuz!

Siyonist rejim Han Yunus'tan çekildi: İsrail komutanından itiraf: Savaş yorgunuyuz!

Tüm dünyanın gözleri önünde aylardır süren soykırıma Gazzeliler direnmeye devam ederken İsrail ise tüm askeri imkanlarına rağmen istediği sonuca ulaşamadı. Siyonist rejimib Han Yunus’tan çekilmesi ise esir takası anlaşması gibi yansıtılsa da arka planda öyle olmadığı aslında çekilmek zorunda olduğu için bölgeyi terk ettiği ortaya çıktı. İsrailli bir komutan yaptığı açıklamasıyla bunu doğruladı. İsralli komutan ‘Esirlerle alakası yok, savaş yorgunuyuz’ açıklamasında bulundu. 

Dünya

23.04.2024, 09:03

İsrail’in vahşi saldırılarına boyun eğmeyen Kassam Tugayları tanklara, tüfeklere, hava saldırılarına rağmen Gazze savunmasını kararlılıkla devam ettiriyor. İsrail ise Han Yunus’tan çekilmek zorunda kaldı. İsrailli bir komutan İsrail'in neden çekildiğine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Irak'ta AKSUNGUR paniği! Düşürülen Türk SİHA'sı için soruşturma komitesi kurulacak Irak'ta AKSUNGUR paniği! Düşürülen Türk SİHA'sı için soruşturma komitesi kurulacak Haberi Görüntüle

İSRAİL ASKERLERİNİN HAYATI TEHLİKEYE GİRDİ 

İsrail’de yayınlanan Haaretz gazetesinin haberine göre, bilgiyi verenler üst düzey İsrail ordusu komutanları. Komutanlar, yeni çatışma alanlarına ilerlemeden Gazze Şeridi'nin güneyinde kalmalarının İsrail askerlerinin hayatını tehlikeye attığının, ordu tarafından uzun zamandır bilindiğini aktardı.

Gagavuzya'nın sigortası Türkiye! Başkan Evghenia Gutul'dan Erdoğan'a teşekkür: Ankara özerkliğimizin en büyük destekçisi Gagavuzya'nın sigortası Türkiye! Başkan Evghenia Gutul'dan Erdoğan'a teşekkür: Ankara özerkliğimizin... Haberi Görüntüle

"SAVAŞ VE İSTİHBARAT YETENEKLERİ TÜKENDİ"

Ordunun Gazze Şeridi'nin güneyinden çekilmesinin "İsrailli heyetin müzakere için Kahire'ye gitmesi öncesinde esir takası anlaşmasını desteklemek için güven inşa etmek adına atılan bir adım olmadığını" ifade eden komutanlar, bunun "bölgedeki savaş ve istihbarat yeteneklerinin tükenmesinden" kaynaklandığının altını çizdi.

ABD kampüslerinde Gazze yangını! Okullar açıldı protestolar kaldığı yerden başladı: Polisten öğrencilere sert müdahale ABD kampüslerinde Gazze yangını! Okullar açıldı protestolar kaldığı yerden başladı:... Haberi Görüntüle

"HAN YUNUS'TAN ÇEKİLME ABD'NİN İSTEĞİ ÜZERİNE OLMADI"

Bu adımın sadece sahadaki güvenlik durumuyla uyumlu operasyonel mülahazalara dayandığını belirten komutanlar, geri çekilmenin ABD'nin talebi üzerine gerçekleşmediğini, bilakis İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi'nin güneyine sürpriz baskınları yoğunlaştırmasının, kuzeyinde ise kara operasyonlarına devam etmesinin öngörüldüğünü ifade etttiler. 

Türkler her yerde! ASELSAN'ın Üsküp turu Yunan'ı kızdırdı: Ankara Balkanlara sızıyor Türkler her yerde! ASELSAN'ın Üsküp turu Yunan'ı kızdırdı: Ankara Balkanlara... Haberi Görüntüle

İSRAİL: REFAH'A SALDIRI AMACIYLA ÇEKİLİYORUZ

İsrail ordusu, dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'tan çekildiğini ifade etmiş, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise ordunun, Han Yunus'tan, güneydeki Refah'a saldırıya hazırlık amacıyla çekildiklerini söylemişti.

Ordu açıklamasında Han Yunus'taki saldırıyı yürüten 98. Komando Tümeninin bölgedeki görevini tamamladığı ve önceki gece buradan tamamen çekildiği, sadece Nahal Tugayının Gazze Şeridi'nde kalmaya devam edeceği aktarılmıştı.

Dev kıyak! O ülke Patriot füzesini bedava verecekler! Dev kıyak! O ülke Patriot füzesini bedava verecekler! Haberi Görüntüle

MEDYA: İSRAİL ATEŞKES VE ESİR DEĞİŞİMİ ANLAŞMASI İÇİN ÇEKİLDİ

İsrail ve uluslararası medyada, bu adımın, ateşkesin ve esir değişimi anlaşmasının imzalanması konusunda ABD'nin baskısı sonucu atıldığına ilişkin haberler yer almıştı.

Casus uçakları Ege'de! Komşuda Aksungur paniği! Türkler nefes aldırmıyor! Casus uçakları Ege'de! Komşuda Aksungur paniği! Türkler nefes aldırmıyor! Haberi Görüntüle

NETANYAHU SAVAŞI YÖNETEMİYOR 

İsrail'de yapılan anket, halkın çoğunluğunun Başbakan Binyamin Netanyahu'nun "Gazze Şeridi'ndeki savaşı iyi yönetmediğine" inandığını ortaya koydu.

İsrail devlet televizyonu KAN, Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü savaşla ilgili yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. Buna göre, İsraillilerin yüzde 68'i Netanyahu'nun 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü savaşı iyi yönetmediğini, yüzde 29'u iyi yönettiğini, yüzde 3'ü ise bilmediğini söyledi.

Bebek katili Netanyahu'ya rehine baskısı: İsrail'de sendikalar kazan kaldırdı Bebek katili Netanyahu'ya rehine baskısı: İsrail'de sendikalar kazan kaldırdı Haberi Görüntüle

NETANYAHU DERHAL İSTİFA ETMELİ 

Ankete katılan İsraillilerin yüzde 42'si 7 Ekim olayları nedeniyle Netanyahu'nun derhal, yüzde 29'u da savaşın bitiminden sonra istifa etmesi gerektiğini belirtti. Katılımcıların yüzde 21'i ise Netanyahu'nun olaylara rağmen görevini sürdürmesini istedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading